Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#439 - Lingo

1 februari 2023 - 12:06

 

“Nog twee minuten,” roept de regieassistent door de deur van de kleedkamer.

Ze neemt het ter kennisgeving aan en bekijkt haar spiegelbeeld. Ze weet dat er meer dan zeshonderdduizend kijkers zijn, dus alles moet kloppen. Ze veegt een lok haar achter een oor. Klaar. Ze knipoogt naar zichzelf. Kanjer, denkt ze, let’s go.

Bij haar entree in de studio beginnen de gasten en de kandidaten te applaudisseren. De camera pikt haar op en volgt haar terwijl ze de lange weg naar haar desk gaat. Haar lichaam gaat in het ritme van de stappen op en neer en wiebelt een beetje van links naar rechts. Op – neer – links – rechts – op – neer – links - rechts. Het ziet er uit als een scene uit Monty Python’s Ministry of silly walks. Het lijkt haar niet te deren, ze loopt alsof er niets aan de hand is.

Eenmaal achter haar desk kijkt ze met een stralende glimlach en vol zelfvertrouwen in de camera. “Goedenavond kijkers thuis en hier in de studio, welkom bij Lingo.”

 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 februari 2023 - 12:18

Hoi Taco, Het was wachten op de eerste schrijver die de associatie zou maken met de beroemde silly walk van John Cleese. Leuk dat je hierbij voor een vrouwelijke hp koos. Met veel plezier gelezen.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 februari 2023 - 13:17

Hoi Taco, ik zie haar voor me, Lucille Werner. Goed gevonden, maar je had het voor mij nog scherper neer kunnen zetten. Lucilla is de politiek ingegaan. Je zou haar naar de interuptiemicrofoon kunnen laten lopen op haar bekende manier en dat ze zichzelf moed inspreekt door te denken: kom op, doe also het een aflevering van Lingo is: Goedeavond, dames en heren.

Haar lichaam gaat in het ritme van de stappen op en neer en wiebelt een beetje van links naar rechts. Op – neer – links – rechts – op – neer – links - rechts. Het ziet er uit als een scene uit Monty Python’s Ministry of silly walks. 

Het woord " beetje" valt hier voor mij uit de toon. Het loopje waar je op doelt is heel specifiek. Ieder lichaam wiebelt een beetje heen en weer als we lopen, bij Lucille is het duidelijker aanwezig. Zonder er een kwetsende opmerking van te maken, zou je "beetje" weg kunnen laten en haar zichzelf kunnen laten vergelijken met John Cleese. Nu noem je specifiek Monty Pyton en geef je de clou weg.  Zoiets als: John Cleese is er beroemd mee geworden. Laat de lezer dan het denkwerk doen. Dat loopje zien we dan wel voor ons.

Maar goed, het is maar een suggestie. Ik vind je idee goed gevonden en heb je verhaal graag gelezen.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 februari 2023 - 17:23

Hoi Taco, nietsvermoedend begon ik te lezen en vergat de titel, dus het duurde even voordat bij mij het kwartje viel. Een leuk en zeer passende invulling van de opdracht. Ik vind dat je het van begin tot eind heel realistisch en natuurlijk hebt beschreven, ik had het gevoel dat ik eerste rang zat (nou ja, niet in de studio, maar gewoon thuis achter mijn PC).
Klein dingetje: ik vermoed dat de naam van het Ministry, net als bij ons, ook hoofdletters moet hebben; Silly Walks.

ELF

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
2 februari 2023 - 13:28

Leuk verhaal. Ik vind de verwijzing naar Silly Walks jammer, een te directe verwijzing.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 februari 2023 - 9:40

Dank voor de complimenten en suggesties. Jouw idee is inderdaad spannender, Fief. En wat die Silly Walks betreft, daar twijfelde ik over, maar ik heb het er toch in gedaan.

THX,
Taco

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 februari 2023 - 10:03

Taco, ik kan mij uiteraard bij de silly wallk wel iets voorstellen maar Lingo ken ik helaas niet, laat staan de Lucille die het zou presenteren. 

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
3 februari 2023 - 21:26

Bij de titel en de eerste zinnen kreeg ik al wel een vermoeden. 😀 Voor mij is je beschrijving iets te expliciet en silly walks versterkt dat. Toch als geheel een fijn verhaal met een voor mij niet heel verrassend, maar nog steeds mooi eind. Zeker, omdat Lucille Werner van haar beperking een kracht weet te maken. En dat schets je goed.