Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#426 Kodomo no Hi

2 november 2022 - 12:02

De Gouden Week liep ten einde en in het park waren allerlei festiviteiten. Er was een rommelmarkt, en er waren concerten en optredens. Yuki en haar vier schaduwen zouden daar ook optreden, maar het park was groot en ik verwachtte niet dat ik hen tegen het lijf zou lopen. Als ik ze in een klaslokaal kon vermijden, moest me dat hier zeker lukken. 

Higashi Shirahige was prachtig. Lange lijnen van slingers in de vorm van karpers in alle kleuren van de regenboog hingen over het park gespannen en overal was muziek. Van de yatai, de eettentjes, stegen de heerlijkste geuren op. Het water liep me in de mond bij een yakitori tentje en ik bestelde een portie kipspiesjes. Dinah ging voor takoyaki. De verkoper keerde met twee stalen spiezen de gefrituurde deegballetjes met octopus en wipte er zes in een bakje. Het was alsof ik een YouTubevideo keek die versneld werd afgespeeld.

Kauwend liepen we door. Op een geïmproviseerd podium werd de legende van Kintaro nagespeeld. Een klein jongetje versloeg met een houten zwaard monsters en demonen. Hij maakte een triomfronde over het podium op de rug van een papieren karper die op stokken gedragen werd door vijf meisjes. Daarna verdween hij onder luid applaus van het podium om direct weer tevoorschijn te komen. Terwijl Kintaro boog voor het publiek kwam van achter het podium nog een laatste monster aansluipen. Een reusachtige papieren draak slingerde als de eindbaas van een computerspel tevoorschijn. Kintaro zette zich parmantig schrap en gaf de draak die op hem af danste een tik op zijn neus. De draak zeeg ineen en verkreukelde op het podium. Vijf meisjes dansten eronder vandaan. Tot mijn schok waren het Yuki en haar schaduwen. Ze hadden prachtige witte jurken aan die om hen heen wervelden als ze dansten. Ze deden het dansje dat ze de afgelopen weken tot in den treure geoefend hadden in de gang op school. Het zal feestelijk bedoeld zijn, een dans ter ere van de triomf van Kintaro, maar op mij kwam het alleen maar grimmig over, de dans van de Nazgul over het lijk van de nobele draak.

 

 

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 november 2022 - 2:55

Hoi Sakura, wat fijn dat je er weer bent. Ik heb genoten van je verhaal, maar ik moet bekennen dat ik wel het een en ander moest opzoeken. Je hebt hiermee wel een feestdag onder de aandacht gebracht waarvan ik in ieder geval nog nooit gehoord had. Mooi gedaan.

In de eerste alinea struikelde ik over de woorden was en waren (waren allerlei festiviteiten. Er was een rommelmarkt, en er waren concerten en optredens ..".. maar het park was groot .."
Ook in het begin van de tweede alinea: Higashi Shirahige was prachtig. .. overal was muziek. 

Ze hadden prachtige witte jurken aan die om hen heen wervelden als ze dansten.  ---> deze zin loopt voor mijn gevoel beter als je schrijft: Ze droegen prachtige witte jurken die om hen heen wervelden als ze dansten. Maar dat is wellicht een kwestie van smaak.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
3 november 2022 - 20:26

Goed dat je de plaatjes zag, Elrie. Dat is het mooiste compliment.

Fief, Dankjewel voor je aandachtige lezing. Mooie feedback. Ik heb veel gesnoeid om 300 woorden te benaderen en dat is te zien.