Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Te weinig woorden?

Beste medeschrijvers, ik denk dat ik met een probleempje zit. Probleempje, ja, want ik zie nu al dat mijn manuscript in wording te kort zal schieten qua woordenaantal, wat toch ook een behoorlijk groot probleem is voor menig uitgever als ik de meeste webposts hierover mag geloven.

Het gaat om een literaire roman / dystopische science-fiction die nogal existentiële vragen aan de kaak stelt, en die waarschijnlijk (uit ervaring) zo'n 40.000-50.000 woorden zal gaan tellen. Hiermee valt het meer in de sectie van novelles. Echter, meer woorden zijn écht niet nodig en ik ben bang dat als ik ga voor een grotere kwantiteit, dat ten koste zal gaan van de kwaliteit.

Is er in de afgelopen jaren, sinds genoemde webposts, iets veranderd binnen het Nederlandse boekenlandschap? Misschien een hoopvolle vraag, maar weet u boeken van de afgelopen jaren die ook licht van gewicht maar zwaar van stof zijn? Zo ja, welke uitgeverij(en) stond(en) hierbij op de covers? Zo nee, zou er tóch een kans kunnen zijn dat een uitgever mijn manuscript accepteert, of is het daarvoor écht aan de te korte kant voor een ongepubliceerd auteur?

Uitgeven in eigen beheer is altijd een optie, natuurlijk, maar ik ben voor nu vooral benieuwd naar gevestigde mogelijkheden. Ik kijk uit naar reacties.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Misschien kun je toch eerst maar goed kijken naar de kwaliteit van je werk, en dat opsturen. Stel dat een uitgeverij er iets in ziet, dan zul je vast adviezen krijgen, ook over het volume van het boek.

Corpsgrootte, bladspiegel en papiersoort maken óók deel uit van het volume, niet enkel het woordenaantal.