Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Bestaat er een online groepscursus voor het schrijven van fantasy?

13 januari 2022 - 10:24

Dag allemaal,

Het geen wat me meestal stoort aan een cursus is dat ze niet te bereiken zijn. Ik zou graag een extra cursus fantasy schrijven willen doen bovenop mijn huidige opleiding.

Mijn huidige opleiding is goed, maar er ontbreekt de specialisatie die nodig is voor het schrijven van fantasy. Op het moment schrijf ik een young adult novelle/roman voor mijn opleiding. Zodra deze af is wil ik graag iets in het fantasy genre schrijven. Mijn basisopleiding biedt veel, maar niet alles. (Bovendien is mijn spelling en grammatica gelijk een horrorboek. Niet wat het moet zijn.) Ik schrijf nu leesbaar, ver van professioneel. Toch een verbetering van waar ik kom.

Ik wil graag een cursus in het midden of oosten van het Vlaamse land. Of een fantasy cursus in het Nederlands digitaal. (Engels zou gaan, maar mijn uitspraak is niet zuiver genoeg.) Wat ik belangrijk vind bij een online cursus is de mogelijkheid van het stellen van vragen en een digitale klasomgeving. 

Ik weet dat er een online cursus is bij schrijven online, maar ik denk dat deze cursus niet hetgeen is dat ik zoek.

Natuurlijk ga ik liever fysiek naar de les. Maar zes tot acht uur onderweg zijn voor slechts drie uurtjes les, lijkt me niet leefbaar. Bovendien is de monsterlijke verschijning van Corona nog niet verdwenen.

Groeten,

Darkbirt

 

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 januari 2022 - 11:01

Elk jaar geeft de beroemde fantasyschrijver Brandon Sanderdon een collegereeks aan Brigham Young University. Die colleges worden volledig opgenomen en hij zet ze dan op zijn YouTubekanaal. Het heeft dus geen mogelijkheid tot interactie, zoals je graag wil, maar ik heb hier heel veel van geleerd door het te behandelen als echte colleges (ik heb fanatiek aantekeningen gemaakt en probeerde na afloop van elk college te bedenken hoe ik het geleerde toe kon passen op mijn werk). Het is in het Engels, maar niet van een lastig hoog niveau, en gratis!

https://www.youtube.com/watch?v=0cf-qdZ7GbA&list=…

Op MasterClass geven Neil Gaiman en Margaret Atwood (beiden ook superberoemd) ook cursussen. Ik geloof dat dat wat meer gaat over storytelling in het algemeen, maar ze schrijven beiden ook in het genre, dus het is misschien meer toegespitst op fantasy dan de meeste creatief schrijven-cursussen. Ik geloof dat hier ook dingen als opdrachten en interactie bij zitten! Het kost wel wat. 

https://www.masterclass.com/classes/neil-gaiman-t… 

En specifiek over fantasy (dit gaat bijvoorbeeld ook veel over worldbuilding):

https://www.masterclass.com/classes/n-k-jemisin-t…

Het is misschien iets anders dan wat je wil, maar het kan alsnog heel nuttig zijn, denk ik.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 januari 2022 - 11:07

Ik heb nog even vlug gegoogled en dan kom je al snel op meerdere online cursussen om te beginnen met fantasy schrijven. Ik weet natuurlijk niet wat de kwaliteit van de cursussen zijn, maar misschien zit er iets voor je tussen.

https://www.fantasy-schrijven.nl/ (kortere cursussen, ook voor beginners)

https://www.schrijversacademie.nl/opleidingen/fan… (dit ziet eruit als bijna een hele opleiding, duurt anderhalf jaar, 6-8 uur per week, ook een online versie)

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
13 januari 2022 - 12:40

Bedankt Suicune, het is nog niet 100% wat ik zoek, maar ik ben ermee geholpen.

De website van fantasy schrijven lijkt me de beste tip.

Ik heb gehoord van schrijversacademie, dit is een goede opleiding, maar de prijs.

Op zo'n moment ben ik blij dat ik België (Vlaanderen) woon, mijn cursus kost slechts rond de 330 euro per jaar, en je kan korting krijgen tot 50%. Bovendien gaat het om erkende opleidingen, dat verschillende voordelen heeft.

Ik hoop op een opleiding voor de vakantieperiodes als mijn opleiding stil ligt, maar het is geen must.