Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

hoeveel manuscripten per dag krijgt een uitgever?

Hoi allemaal, 

Ben ik de enige die zich soms afvraagt hoeveel manuscripten een uitgeverij nu eigenlijk echt krijgt per dag? Na wat opzoekwerk zag ik een gemiddelde van vier per dag. Eerlijk gezegd lijkt me dat niet zo bijster veel. Vooral omdat ik las dat er meestal amper iets van kwaliteit tussen zit en dat zien ze in een oogopslag, zeggen ze. Wat maakt, dat het dan gemiddeld drie maanden duurt voor je iets hoort? Waarom ik me dat afvraag? Ik steek het op mijn kinderlijke nieuwsgierigheid, de 'waarom'. Ik ben me uiteraard bewust van al het andere werk. Het is geen kritiek of commentaar, gewoon een nieuwsgierigheid. 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door aileenvdbrink

Dankjewel! 

Ik moet toegeven dat het artikel ontzettend boertig klinkt. Ik kan me voorstellen dat er een moment komt dat de stroom te groot wordt, maar een uitgeverij leeft van schrijvers. Een klein beetje respect is dan nooit te veel gevraagd. Toch? Of misschien reageer ik te hevig omdat ik me hierdoor persoonlijk aangevallen/ aangesproken voel. Door het artikel wel te verstaan, niet door jou. :-) 

Veel succes met je volgende publicaties en dankjewel voor de reactie. 

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik wil wel even zeggen: het bericht uit het linkje is dan ook niet van een uitgeverij, maar van Sebes en Bisselink, een stel stoere jongens dat zichzelf wel vaker zo'n toon aanmeet. De heren zijn literaire agenten.

Uitgeverijen zijn in mijn ervaring in hun communicatie heel wat beleefder in hun communicatie.

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik las het artikel in het linkje.

Ik snap dat ze te veel manuscripten krijgen, maar het is niet de schrijvers hun schuld dat zij hele bossen weggooien. Dat doen ze zelf. Ze kunnen.ze ook terugsturen, of digitaal laten opsturen, of alleen.die eerste 2 bladzijden.die zij blijkbaar nodig hebben.om te beoordelen.of iets niet goed genoeg.is...