Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#354 - Jong van geest

 

Het was weer een enerverend dagje. Zoveel interessants om over te schrijven voor het Nageslacht!

Het begon met een bezoek aan de tandarts. Het blijkt dat ik op mijn vijftigste nog een nieuwe verstandskies aan het krijgen ben, linksonder. Ik opgetogen, want ben medisch wonder! Maar volgens de tandarts krijgen zelfs mensen van zestig nog wel nieuwe verstandskiezen. Volgens mij hield ze me voor de gek, dus ik heb het meteen op Twitter gezet, maar niemand heeft het nog geretweet. Raar.

Vervolgens als een dolle naar kantoor gefietst om op tijd te zijn voor het allereerste fysieke teamoverleg van dit jaar. Gelukt, was precies op tijd, wel behoorlijk bezweet, maar nauwelijks buiten adem.

#trotsopmezelf

Zo'n echt overleg is toch wel wat anders dan al die Teamsvergaderingen, waarbij iedereen thuis in vormloze sweatshirts achter de pc zit. Voor het eerst Ankie, onze nieuwe secretaresse, in levende lijve gezien. Eindelijk weer eens een fris jong ding, in een leuk rokje, op mooie hoge hakken. Rook ook lekker. Chanel no 5?

Na afloop kwamen we elkaar nog even buiten tegen, bij de fietsen. Om haar te verwelkomen en te laten zien dat ze er echt bij hoort,  probeerde ik een arm om haar heen te slaan, maar ze reageerde ontzettend neurotisch. Ik legde uit dat je buiten geen corona kunt krijgen, omdat het virus daar meteen vervliegt en anders wel dood gebrand wordt door de zon (het was 22° C), maar nee, dat was het niet. Of ik wel eens van #MeToo had gehoord.

'Gut, kind, dat gaat over beroemdheden. Ik ben Harvey Wijnstijn niet. Zoals je ziet, ben ik stukken jonger en slanker.' Altijd even gevat, vooral op kantoor!

Ze mompelde iets terug van 'Kriep' (?) en 'HRM' en fietste toen snel weg.

#zekerongesteld.

Met een omweg weer naar huis geraced. Wou namelijk de nieuwe koeienoversteekplaats wel eens zien, die een boer aan de Achterweg samen met de gemeente heeft aangelegd. Geweldig ding. Helemaal uniek, hebben ze nog nergens. Bestaat uit een veerooster over de weg, zodat de beesten niet af kunnen dwalen, maar alleen maar rechtstreeks naar het weiland of naar de stal kunnen lopen. En nou komt het: er staat net zo'n blauw bord bij als bij een spoorwegovergang, maar dan met de tekst 'Let op, er kan nog een koe aankomen.' Fantastisch toch? Heb een hele serie selfies gemaakt naast het bord en de mooiste op mijn Insta gezet. Binnen het uur had ik likes van al mijn volgers. Alle zes! Daar doe je het voor. Ik bedoel, niet voor de likes, maar om je volgers weer even een leuk momentje te bezorgen.

#hetlevenisalmoeilijkgenoeg

Hoor nu Loes net thuis komen. Aan het slaan van de deuren te horen heeft ze weer eens een pesthumeur. Ga haar gauw mijn selfies van de koeienoversteekplaats laten zien. Daar knapt ze vast van op en misschien kunnen we daarna nog even rampetampen.

...

Ze wil scheiden! Ik snap er niks van, helemaal niks.

'Waarom dan? We hebben het toch nog steeds gezellie?' vroeg ik. Daarop begon ze te brullen en zei ze dat ze het niet meer met me uithield en dat ze kotste van mijn flauwe grapjes, en dat ze verder niks ging uitleggen omdat ik het toch niet zou snappen en überhaupt nooit luister.

En nou ben ik naar de logeerkamer verbannen, waar ik nota bene zelf het bed nog op moet maken. De hond ligt naast mijn vrouw te snurken, op mijn plaats in het bed, en rampetampen kan ik wel op mijn buik schrijven.

#kutdag

 

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Aurora, je hebt duidelijk een onbeholpen hork neergezet die niet snapt dat het echt aan zichzelf te wijten is.  Graag gelezen, hoewel ik het niet je sterkste tekst vind. De hashtags zijn toch meer voor het gebruik op Twitter ipv in een dagboek? 

Lid sinds

2 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Hartelijk om gelachen. Levensechte beschrijving, ik krijg de rillingen van deze vent. Erg leuk, die hashtags.
Het Een uur later vind ik niet zo passen, dat zou ik liever vervangen zien door puntjes ... (dus geen sterretjes! :-P )

Ik denk dat er met wat schaven en slijpen nog wat meer uit te halen valt, maar zo als het nu is, vind ik het ook erg grappig.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Gi, kennelijk heeft mijn stukje je stempel niet verdiend ;-)

Dank je, Lagertha.

Goed gezien, van die midlfe, Julia!

@Fief, de hashtags zijn ooit begonnen op Twitter, maar worden tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. Sommige collega's plempen hun intranetberichtjes er vol mee en als je heel hip wilt doen, gebruik je ze zelf in e-mails.

Dat zijn inderdaad de juiste kreten, Karin, en fijn dat je het leuk vond.

Dank voor de feedback, Musonius en blij dat je er om gelachen hebt. Tja, dat uur later... Toen ik als tiener nog dagboeken bijhield, deed ik het ook zo. Maar om jou een plezier te doen, ga ik er puntjes van maken.

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Vlot geschreven Aurora, en wat een vreselijke vent dit. Hoe verder ik vorder in de tekst, hoe irritanter hij wordt, heerlijk. En dan ook nog medelijden met zichzelf hebben op het laatst, mooi gevonden. Door de afwisseling in zinnen, en hier en daar wat dialoog, is je tekst ook lekker levendig. En hoewel het wat clichématig is allemaal, is het ook geloofwaardig, bijvoorbeeld deze zin; 'Daarop begon ze te brullen en zei ze dat ze het niet meer met me uithield en dat ze kotste van mijn flauwe grapjes, en dat ze verder niks ging uitleggen omdat ik het toch niet zou snappen en überhaupt nooit luister.' Graag gelezen! 
 

Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

AB: Goed geschreven, graag gelezen!

Ga haar gauw mijn selfies van de koeienoversteekplaats laten zien. Daar knapt ze vast van op en misschien kunnen we daarna nog even rampetampen.

!

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hallo A.B. Ik lees jouw dagboek zes dagen na de eerste versie en vind het heel geslaagd. Leest echt wel als een dagboek en ik vind die # juist leuk. Top.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Aurora, met wat vertraging, maar na herlezen verleen ik je graag de ZG stempel. Moet er trouwens geen #MeToo voor honden worden opgericht?

Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

ZG inderdaad. En bedankt om speciaal voor mij wat toe te voegen! En wat, een geniale vondst - selfies van de koeienoversteekplaats - geweldig. 

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dank voor je leuke reactie, Carneli.

#MeToo voor honden? Boeiend idee, Gi, want sommige kunnen inderdaad ongewenst intiem zijn. Maar de meeste zijn zo ontzettend lief .....

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Aurora, ik bedoelde het in de andere richting, de hond als slachtoffer, niet als dader ..., dus voor honden niet tegen honden.