Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#348 Op het lijf geschreven

27 april 2021 - 19:23

 

‘Castingbureau Fief en Ko, met Fief.’
Het blijft stil aan de andere kant.
‘Goedemorgen, waarmee kan ik u van dienst zijn?’
Een schorre stem antwoordt: ‘U spreekt met Koningin Maxima.’

‘Ja hoor, Inge, leuke grap. Waar blijf je met de versieringen? Over een paar uur komt het koninklijk gezin naar Eindhoven en we moeten alles nog doen.’

Ko komt naast me staan en met mijn hand over het spreekgedeelte fluister ik geïrriteerd: ‘Inge. Doet alsof ze de koningin is.’
Meteen gaat de deur open en een jonge vrouw komt binnen met haar armen vol vlaggetjes, slingers en ballonnen. ‘Ik ben er. Sorry, het was vreselijk druk in de stad.’ Inge.
Met grote ogen kijk ik naar Ko en vervolgens naar de hoorn in mijn hand.

De persoon aan de andere kant van de lijn schraapt haar keel. ‘Hallo, ik heb niet veel tijd!’
Het zweet breekt me uit. ‘Uh, neemt u me niet kwalijk, majesteit. Wat kan ik voor u doen?’ Ik zet het gesprek op de luidspreker.

‘We hebben gisteravond de verjaardag van Willem al gevierd en de laatste oranjebitter is niet goed gevallen. Ik zoek iemand die vandaag zijn plaats kan innemen.’
Ik zie dat Ko al druk zoekende is in ons bestand. Boven het scherm kijkt hij me aan en knikt. Zijn ogen sprankelen.
‘Majesteit, dat gaat lukken.’
De zucht van oplichting is duidelijk hoorbaar. ‘Fantastisch! Ik mail je de details van het programma voor deze dag. Uiteraard reken ik op je discretie.’

Ko laat me zien wie hij gevonden heeft. Ik krijg bijna een hartverzakking.
‘Dit is mijn kans, Fief. Ik moet alleen mijn baard iets rossiger maken.’

Klokslag elf uur zet ik de tv aan. Een klassieke DAF Kini rijdt de High Tech Campus op. Gezeten achter het stuur, naast prinses Amalia, speelt Ko de rol van zijn leven.

 

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 april 2021 - 21:14

Wat goed Fief. Ik heb niet naar TV gekeken en heb dus de Daf gemist (misschien vanavond op het nieuws). Uit mijn Daftijd herinner ik mij een nogal gezette edoch sportieve dame die in een Daf coupé model reed. Wij noemde het haar Daf Sport!

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
28 april 2021 - 8:09

@Gi: de DAF Kini is een vreemdsoortige wagen  maar wel grappig. W.A. heeft er op vierjarige bij zijn vader ingezeten. Vandaar dat hij er gisteren zelf in reed. Als tegenstelling tot de op zonne-energierijdende bolide waar Maxima in reed. 

@Tony: ons bureau draait op volle toeren. Al diverse aanvragen van andere royalty's gehad. We kunnen er vorstelijk van gaan leven. Maar dat bedoel je niet. Ik heb er castingbureau van gemaakt.

@Aurora: Ko was goed, hè? Ik moest zelf ook goed kijken.

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
28 april 2021 - 20:41

Hoi Fief,

Wat leuk verhaal met een mooie dialoog! Graag gelezen!

'Dit is mijn kans, Fief. Ik moet alleen mijn baard iets rossiger te maken.’ --> Ik zou 'te' er nog even uit halen.

 

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 april 2021 - 16:14

Mooi verhaal! Wel gaat de het Inge-stuk mij iets te lang door. Kun je Inge niet tijdens het telefoongesprek langs laten lopen, zodat duidelijk wordt dat ze hier geen aandeel aan heeft?

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 april 2021 - 18:00

Beter, al moet je natuurlijk wel duidelijk maken dat de jonge vrouw Inge betreft.
Spullen kun je beter nader benoemen, toeters, vlaggen, slingers of weet ik veel wat ze meesleept, dan wordt het beeldender. Spullen alleen zegt niets.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 mei 2021 - 21:35

Ha Fief, leuk verhaal weer! Zo goed als niks op aan te merken. Eén klein minidingetje, je schrijft op een gegeven moment: 

Inge!

Eén woordje maar, ik weet het. Misschien ligt het aan mij, maar op de een of andere manier voelen uitroeptekens in vertellerstekst altijd alsof ik een kinderboek lees. Het is ook bijna nooit nodig. Ik denk dat het uitroepteken hier net zo goed een punt had kunnen zijn. Maar goed, dit is echt nitpicking...

Graag gelezen!