Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#336 --- Collega van de maand

 

Daar was je toen, een vijftal jaar geleden. Binnengehaald van een groot bureau. Oorspronkelijk uit Londen maar voor de liefde al een aantal jaren naar België verhuisd. We keken uit naar je komst, eindelijk eens een senior designer met bakken ervaring tussen al dat jong geweld. En bovenal niet onaardig om te zien.

Op afterworks maak je nog steeds de dansvloer onveilig, altijd de laatste om af te sluiten. Zo attent om een berichtje te sturen met de vraag of ik goed ben thuisgekomen, even aanhalend dat het jammer was dat ik wat eerder door ging. Ondertussen veranderde je van functie, uiteraard vond iedereen dat een logische keuze. Als creative director vind je nu meer voldoening in het begeleiden van de designers dan zelf te ontwerpen. Je bleek dan ook de perfecte teamplayer met een onuitputtelijke positieve vibe.

Ik vind het heerlijk hoe je overgaat naar je moedertaal wanneer je het gevoel hebt niet te worden begrepen. Je herhaalt ook graag, wellicht uit bezorgdheid dat we je niet verstaan hebben. Je blijkt de meest empathische collega van het team. Altijd op de hoogte van wat er in de wandelgangen speelt. Of wat iedereen in het weekend deed. Op ieder moment bereid om te helpen in momenten van stress en strakke deadlines, ongeacht de aard van de opdracht. Of het nu voor een kleine lokale kaasmaker is of voor een internationaal gerenommeerde brand. Iedereen draagt je op handen, met stip op één bij de bazen. Voor een hecht team zoals het onze, een onmisbare schakel. Je bent top en ik ben blij dat jij in mijn team zit.

 

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

V.K., klinkt/leest als een story die uit de realiteit geschreven is. In de laatste alinea is bereidt zonder t.

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Ja, een goed verhaal, V. Ik zie de attente, ambitieuze collega zo voor me. Met de opdracht in mijn achterhoofd, hoor ik de onderliggende toon. Graag gelezen. 

naar België verhuist.  ---> verhuisd.

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Goed geschreven. Ik zie die collega zo voor mij.
De zin dat ik wat eerder door ging. begreep ik niet, maar ik denk dat je bedoelt dat je er eerder vandoor of weg ging. Is dit streektaal?

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Goed geschreven en krachtige zinnen. Qua verhaal opbouw had ik het liever wat extremer gehad. Ik kan me niet verlichten te denken dat jouw hp niet echt de ander niet gemogen heeft. Hoewel ik weet dat je het sarcastisch wilt bedoelen, komt het me allemaal braafjes over. Misschien zijn mijn normen erg vervaagd, maar ik denk dat je dit snel veel spannender kan maken.

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ja. Interessant wel. Want bijna iedereen heeft die collega ooit gehad. En de moeilijkheid zit ‘m dan altijd in de vraag of de betreffende collega een daadwerkelijke verschrikking is of eigenlijk benijdenswaardig. Dat heb je hier mooi beschreven.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De bedoeling van de opdracht is dat je een vijand op een vriendelijke manier kunt brengen. Dit is goed geslaagd. Nergens zit het oordeel van de schrijver tussen de lezer en de tekst in. Je voelt wel iets broeden, wat een lichte spanning geeft.