Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ervaringen met uitgeverij Beefcake Gent?

Iemand hier ervaringen met Beefcake Gent? Ze stellen me voor om mijn manuscript uit te geven nadat ik eerst zelf 5.000,00 euro inzamel via crowdfunding, eventueel in combinatie met eigen afname. 
Iemand die me kan vertellen of deze uitgeverij voldoende meerwaarde biedt om zelf die investering te doen, of valt dat eerder af te raden? 

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Marcia,

Ik heb geen ervaring met Beefcake Gent, maar een bezoek aan hun website doet erg veel rode vlaggen opgaan.

a) het woord 'promotie' komt éénmaal op hun website voor, en wel in de uitleg waarom zij geld van jou willen.

b) "Jij krijgt 10 procent van de verkoopprijs per boek in de winkels. Dit standaardpercentage in de boekensector (...)"
Haha, grapjassen. Dat is een standaardpercentage bij een echte uitgeverij. Maar als je zelf al 5000 euro inzamelt, waarom krijg je daarna toch slechts 10%?

c) De kaftontwerpen die te zien zijn op hun webshop zijn amateuristisch, en...

d) ...proefbladzijden die ik op bol.com van enkele van hun boeken vond doen niet vermoeden dat er veel moeite is besteed aan de opmaak van de binnenkant.

e) De zin "Beefcake Publishing heeft interesse in elk goed verhaal" doet eens te meer vermoeden dat ze geld verdienen aan betalende schrijvers, niet aan betalende lezers.

Nogmaals, ik heb geen ervaring met Beefcake Gent in het bijzonder, maar er zijn erg, erg veel bedrijfjes in het land wiens verdienmodel is: geld ophalen bij hoopvolle schrijvers. Dus niet: geld verdienen aan de verkoop van goed geredigeerde, professioneel vormgegeven boeken.

Stel goed voor jezelf vast wat je wilt met je boek, wat je daarin van een uitgever en/of drukker verwacht, en wat je zelf aan promotie wilt/kunt gaan doen als een uitgever dat niet doet. En wees op je hoede.

Lid sinds

10 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik heb mijn contract met hen zonet verbroken toen ik kennis nam van het fenomeen Vanity Press. 
Nu ik terugdenk aan het proces zie ik steeds meer en meer 'bewijzen' dat er, toch in mijn geval, al vanaf het begin iets niet pluis was.
Dat ik dit bericht hier tegenkom, sterkt mij alleen maar in mijn vermoeden. Ik ben er nu vrijwel zeker van dat ik de juiste beslissing genomen heb. De zoektocht naar een reguliere 'goede' uitgeverij schrikt mij wel des te meer af, maar beter iets langer wachten dan opnieuw met bedriegers te maken te krijgen!

Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik had ook al zo'n vermoeden. Nu goed, ik verdenk hen er niet van er malafide praktijken op na te houden, maar het is een alternatieve manier van werken die eerder op self-publishing plus lijkt dan echt een uitgeverij. Dus blijven schrijven tot de reguliere uitgevers mijn werk goed genoeg vinden om het een kans te geven ^^