Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijfopdracht #324 Dag Donald

 

Dag Donald

Joe kwam de hal binnen, zijn vrouw Jill aan zijn linkerarm. Ze werden omringd door beveiligers die talloze journalisten achter het rode afzetkoord hielden. Joe keek langs het cordon van personeel, en toen naar Donald en mij. Zijn ogen ontmoetten de mijne en ik zag een zachtheid die werd gereflecteerd door zijn houding. Naast de snoeiharde arrogantie van mijn echtgenoot was de innemende vriendelijkheid een verademing om naar te kijken. Jill voelde intuïtief waarnaar de ogen van haar man dwaalden en gaf me een misprijzende blik.
De stafchef noodde het paar om verder te lopen. Joe stak zijn hand uit naar Donald maar mijn man leek iets achter zich te horen en keerde Joe de rug toe. Toen hij terugdraaide, grijnsde hij naar zijn rivaal als een hyena naar zijn prooi.
‘Sorry daarvoor, iets belangrijks trok mijn aandacht’, schoffeerde hij, zijn handen op zijn rug houdend. ‘Ik wens je succes, Joe, je zult het nodig hebben’. Camera’s zoemden en flitsten. Een journalist riep ‘Geef hem een hand, meneer Trump’. Hij had het weer voor elkaar, het draaide weer om hem.
Daarna was ik aan de beurt voor de begroeting, Joe schoof naar rechts en boog zich naar me toe.
‘Het spijt me, Mel’, zei hij zachtjes terwijl hij liefdevol in mijn hand kneep. Intussen begroette Jill Donald met een hoofdknik: haar zou hij niet voor gek zetten. Ze deed een stap in mijn richting om zich bij haar man te voegen.
‘Je hebt het huis magnifiek ingericht’, complimenteerde Joe, ‘ik zou er niets aan veranderen’.
‘Wel, dat valt nog te …’ Jill viel stil zodra Joe’s hoofd haar kant op draaide. Ook dat huwelijk had zijn problemen.
‘Dank je, Joe', bracht ik uit, 'ik hoop dat je hier gelukkig wordt’, .
‘En jij wordt vast weer heel gelukkig in het penthouse’, zei hij vriendelijk.
‘Uhm, ik ga niet naar New York’, zei ik iets harder. Donald draaide zich abrupt naar me toe en alle camera’s draaiden met hem mee.
‘Wat?’ schreeuwde hij. 'Wat zei jij daar?' Zijn wenkbrauwen daalden tot bijna over zijn ogen.
‘Ik ga niet naar het penthouse’, herhaalde ik nu ferm. ‘Ik ga terug naar waar ik thuis ben.’ De eerste bediende drukte me prompt mijn rode handtas in de hand. Haar brede glimlach ontging me niet. Dit was het moment om mijn statement te maken.
‘Dag Donald’, zei ik lieflijk terwijl ik richting het bordes liep. En ik hoorde mijn stiletto’s gedecideerd tikken op de plavuizen, harder dan het klikken van de camera’s.

 

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Chapeau, Laura, jouw fantasie zou wel eens heel dicht de werkelijkheid kunnen benaderen.

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Laura, welkom op het forum. 
Gi heeft gelijk, als ze slim is gaat ze haar eigen leven leiden. 

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Laura, dit is inderdaad een scenario dat zomaar eens uit zou kunnen komen.

Je verhaal is goed geschreven! Probeer het eens in de tt te zetten. Ik denk dat dat je verhaal actiever maakt en dat je daardoor de lezer nog meer betrekt.

"Het spijt me, Mel’, zei hij zachtjes terwijl hij liefdevol in mijn hand kneep" --- Liefdevol is misschien net iets teveel hier. Het suggereert een echte band. Hebben Joe en Mel die? Anders zou ik eerder kiezen voor bijvoorbeeld 'bemoedigend'.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Laura, leuk dat je er bent, en goed verhaal! Dit is een klassieke mooie mengeling van actie, tijdverloop en binnenwereld. Benieuwd naar meer van je schrijverij.

De bezitsvorm van 'Joe' is een interessante. Ik zou zeggen dat de gebruikte apostrof er, zoals ook in bv. het rijmwoord "cadeaus," niet thuishoort, dus 'Joes'. Kleinigheid.

Het woord 'ferm' valt een beetje uit de toon. Je zegt dat m.i. niet echt over jezelf: 'Wat heb ik dat ferm aangepakt.' Je zou het kunnen vervangen door bv. 'luid en duidelijk.'

Prachtige, beeldende, sfeervolle slotzin.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Met het woord 'ferm' wordt hier eerder 'vastberaden' of 'flink' bedoeld en naar mijn gevoel past het perfect binnen de context. Vlaamse vrouwen en meisjes hebben het dikwijls over een 'ferme gast' als ze het over een knappe jongen of man hebben, maar dat terzijde.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door edwinchantalen…

Dank je wel! Die bezitsvormen vind ik lastig. Zelfs met diverse stijlboeken kom ik er niet altijd uit. Daar komt bij dat ik bij dit verhaal steeds in het Engels dacht  waarschijnlijk door het veelvuldig kijken van Amerikaanse tv-zenders de afgelopen weken. 

Helemaal eens vwb 'liefdevol'. Ga ik veranderen. Bedankt voor de goede suggestie. 

De tt spreekt mij minder aan maar ik probeer het graag. Is het de gewoonte dat ik dan de herziene versie hier weer plaats?

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Kruidnagel

Dank voor je reactie. Zie mijn eerdere reactie over de bezitswoorden..

Vwb het woord 'ferm': Daarmee bedoel ik dat Mel gedecideerd is. Dat is toch anders dan een bijvoeglijk naamwoord over het volume.

Meer van mij kun je lezen op mijn blog schrijfjuf.nl. Verder ben ik zowel bezig met een kinderboek als een roman.

 

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Heerlijk scenario!

Als je de knop 'Bewerken' boven de tekst aanklikt, kun je wijzigingen aanbrengen, die je dan weer opslaat met de knop onderaan. Ik gebruik het bijna constant :)

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Laura

Je hebt aan deze opdracht een fijne twist gegeven, en dat kan ik meer dan smaken. Je schrijft erg vlot, en ik wil geen opmerkingen geven.

Echt goed gedaan.

Johanna