Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

De bewuste e-mail

Beste mensen,

Nu ik dan nagenoeg klaar ben met mijn manuscript, is het tijd om de mails naar de uitgevers op te stellen. Dat vind ik moeilijker dan gedacht. Ik heb een aantal vragen, ik hoop dat iemand die voor mij kan beantwoorden. Ik worstel namelijk met de indeling van mijn mail. Ik heb nu in de begeleidende mail: contactgegevens en woonplek, korte bio, plan voor volgend boek (heel kort, alleen benoemd dat ik dat heb), waarom ik bij het fonds pas, en PR ideeën. Ook wil de uitgever in de begeleidende mail een opzet van het boek. Wat wil de uitgever dan precies? Een mega korte synopsis, de rode draad, voor welk publiek het geschikt is, genre? 

 En moet ik de synopsis beperken tot alleen de samenvatting, en het aantal woorden, waarom het aantrekkelijk is voor een breed publiek, in de begeleidende mail zetten?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen hiermee.

Mvg,

Anna

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Anna,

Mijn synopsis was exact één A4-tje. Sec het verhaal, inclusief afloop. Plus korte beschrijving van doelgroep, thema, genre. Contactgegevens, maar geen bio, geen verhalen waarom ik in het fonds pas. Dat was voldoende. Het is mijn debuut, dus mijn ervaring is beperkt  Lang verhaal kort: ik denk dat je al behoorlijk in de goede richting zit. Succes!

 

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Ook wil de uitgever in de begeleidende mail een opzet van het boek. Wat wil de uitgever dan precies?

Precies weten doen wij dat niet, maar het kan zijn dat hij graag wil weten hoe het verhaal in elkaar zit: is het chronologisch of opgebouwd vanuit (bijvoorbeeld) één herinnering/gebeurtenis en daaraan geknoopt flash-backs? Is het een ik-verhaal of auctoriaal? Wellicht dat soort dingen.

Maar waarom zou je het gewoon niet even vragen? Dan weet je wat er bedoeld wordt en kun je er adequaat naar handelen.

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank voor de reacties beide! Helpt me om wat meer orde te creëren. Ik weet niet of ik het ga trouwens, ik wil niet vervelend zijn naar de uitgever toe :). Don Leone, heb jij trouwens je synopsis laten redigeren door iemand?

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Die pr-ideeën zou ik weglaten. Dat is niet jouw taak maar die van de uitgever. Veel succes!

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Don Leone

O wat goed! Ik ben zelf ook bij een redacteur geweest. Alleen mijn synopsis schrijf ik dus zelf. Ik heb trouwens nu de samenvatting + waarom het een interessant verhaal is voor een breder publiek etc in de synopsis geschreven. Een korte bio en de opzet van het verhaal in de begeleidende brief. De informatie over het fonds heb ik weggelaten.