Lid sinds

8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #291 Aanraking

We zijn op date. Hij vindt me leuk en ik hem. Hij jaagde en ik gaf toe; het oude verhaal. Hij is snel met zijn tactieken; complimenten vliegen me om de oren terwijl ik teveel zoete witte drink en de spaghetti op mijn bord elegant om mijn vork probeer te draaien. We lachen, hij is grappig maar ik ook, met dank aan de mooie fles die inmiddels meer aan mijn kant van de tafel staat. Ik weet niet wanneer, ik weet niet hoe, maar nu staan we voor de deur van mijn huis op deze zachte lenteavond.

Hij leunt voorover, ik kan zijn adem voelen en zijn volle lippen zien er zacht en tegelijk stevig uit. Nuchter nu. Ik draai mijn hoofd weg, lach plagerig en bedank hem voor de fijne avond.
Ik zie dat hij dit niet had verwacht, ik breng hem van zijn á propos. Logisch ook; ik heb de belofte naar meer zelf in de lucht gehangen.

Nuchter nu. Ik zucht diep; hoe leg ik het uit? Hoe vertel ik hem dat ik niet aangeraakt kan worden door iemand voor ik heb verteld over de HIV? En dan in één adem door dat je het niet aan me kan zien, dat er wel wat meer voor nodig is dan een kus om besmet te raken, maar dat veel mensen dat nog steeds niet weten? En hoe kom ik er achter hoeveel hij over de aandoening weet, of hij dan van me walgt of dat het voor hem geen issue is? En of hij me een leugenaar vindt? Ben ik klaar voor afwijzing, of, erger nog, medelijden? Ik verlang naar liefde, naar intimiteit.

Ik praat, in het licht van de straatlantaarn. Hij luistert, kijkt me aan en pakt mijn hand. Mijn hart wordt gestreeld door een satijnen veer.

 

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Zarkenna, welkom op dit forum! Een mooie vertelling over een eerste ontmoeting, waarbij HP vreest voor afwijzing als hij de achtergrond van zijn date kent, maar met een happy end. En als lezer houd i van een happy end! De laatste zin vind ik helemaal top!

Mvg Ton Badhemd 

Lid sinds

8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Ton Badhemd

Hoi Ton,

Dank je voor de mooie feedback! Het verhaal was iets uitgebreider maar ik had even niet door dat er maar 300 woorden waren toegestaan dus heb eea ingekort. 😁

Ik hoop nog vaak mee te kunnen doen aan een schrijfopdracht, het bevalt tot nu toe goed!

Groeten,

Zarkenna

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank je Zarkenna voor het inkorten van het verhaal en voor je moedig onderwerp dat inderdaad aanraking onder spanning zet. Dit vraagt eigenlijk inderdaad om meer woorden dan 300. Je had een kleiner stukje uit de scène kunnen nemen en dat meer met show kunnen laten zien maar hebt gekozen voor en langer stukje in de tijd. Daardoor lijkt het verder weg te staan dan wanneer je meer de tijd neemt per handeling en erop inzoomt. Zo'n aanraking kan dan heel dichtbij komen.

Lid sinds

8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank je Odile voor de bruikbare feedback! Ben het ook met je eens, vond het lastig om in 300 woorden het totale gevoel over te brengen. Had wel gekund als ik meer details aan een kleiner stukje had toegevoegd, hier kan ik zeker wat mee voor de volgende keer!

Groetjes
Zarkenna