#289 Inleven

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#289 Inleven

 

Wekelijkse schrijfopdracht #289 Inleven

Aarzelend zet hij zich aan zijn werktafel en zoekt zijn dagboek tussen de stapels boeken. Terwijl hij het opneemt valt er een kruimel croissant van zijn witte snor. Zijn lekkere cigarillo verspreidt een fijne rookpluim in het schijnsel van de design leeslamp.

Het leeslint brengt hem naar de juiste pagina, de dop van de vulpen is losgeschroefd. Hij staart naar het witte blad, maar twijfelt nog. Traag zet hij de eerste twee letters op papier: IK. Snel doorstreept hij ze zodat niemand nog ooit kan lezen wat er stond geschreven. ‘Jongens, toch…’, fluistert hij, ‘hoe gaat dit eindigen?’.

Jarenlang werd hij gewaardeerd in binnen- en buitenland voor zijn onderzoek naar en strijd tegen kindermisbruik. De media struikelden over elkaar om toch maar als eerste zijn goed geformuleerde inzichten te kunnen delen met hun publiek. Toegegeven, hij genoot wel van de aandacht ook al ging het volgens hem ‘steeds om intrieste gebeurtenissen.’

Zijn schaduw links achter hem beweegt nauwelijks. Met beide ellebogen steunt hij op de bureauonderlegger en schudt lichtjes het hoofd. Hij denkt aan vanmiddag, aan Joris. Aan hun derde gesprek in de therapie. Hoe hij zijn aandacht moeilijk bij het gesprek kon houden, nog maar weinig opschreef, fantaseerde. En dan langs de knaap ging zitten.

Plots lijkt hij wakker te schieten en zoekt druk naar een pagina in zijn dagboek. Op zoek naar de dag van zijn eerste ontmoeting met de jongen. Op zoek om dat gevoel, die euforie nog eens te beleven. Maar hij wordt heen en weer geslingerd tussen blijdschap en walging. Tussen toen en vandaag.

Zijn vulpen krast op het papier. HIJ VERGEEFT HET ME NOOIT !!

 Dirk Duwijn

 

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ingrijpende tekst, schotel je ons voor.

Zo kan het gaan, afschuwelijk is dat zeker.

Ik herken Vlaams taalgebruik. dat lees ik graag.
Dit onderwerp niet, maar dat doet niets aan je tekst af.

Bij : hoe gaat dit eindigen?'   De punt mag weg.

Zie ELDA-regel, maar mss denken de zuiderburen hier anders over?

Fijne dag.

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Dirk, welkom op dit forum! Je plaatst meteen een bijzonder heftig verhaal. Om stil van te worden.
Heel goed verwoord, weinig expliciet, maar veelzeggend. Chapeau!

Lid sinds

2 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wow Dirk, intrigerend verhaal. Met weinig woorden zeg je toch heel veel. Allerlei beelden komen voorbij en je bouwt het mooi op. Knap gedaan. Ik ben heel benieuwd naar hoe dit afloopt.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dirk, je hebt een sterke tekst geschreven als binnenkomer op het forum. Je hebt een goede opbouw, maakt gebruik van een fijne mix van show & tell en duikt ook niet weg voor een zwaar onderwerp. Ik kijk uit naar je volgende teksten.

Graag gelezen!