Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#250 - Smartphone

De glanzend zwarte rechthoek ligt sensueel in de hand en het harde glas voelt paradoxaal zacht tegen je oor. De stijlvolle, minimalistische buitenkant verbergt een innerlijk dat is volgestouwd met technologie die vijftien jaar geleden nog magie genoemd zou worden. Wie goed kijkt, ziet een of twee knoppen, vaardig weggewerkt in het ontwerp. Druk erop en het scherm licht op met kleurrijke symbolen die toegang geven tot de hele wereld. Nou ja, de digitale versie ervan. Op de achterkant een matzwart logo, meer dan veertig jaar oud, een appel met een hap eruit. Wrijf er met je vinger over en voel dat het matzwart van het logo net wat stroever is dan de rest, precies stroef genoeg om aangenaam te zijn. Dit compacte apparaat – of een dat er op lijkt, want ze lijken allemaal op elkaar - is het voor velen het kostbaarste bezit dat ze hebben, hun onmisbare verbinding met de wereld om ze heen. Het schijnt dat er nog steeds mensen zijn die zonder smartphone door het leven gaan. Die hebben vast nog nooit een in handen gehad, want dan waren ze wel bezweken voor deze hightech verleider.

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ostinato, optima forma conform de weekopdracht :thumbsup: Zo grappig, het is zo voor de hand liggend en niemand van SOl is hier mee gekomen. Zeer orignele vondst met prettig leesbare tekst. Heel graag gelezen en fijne avond.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi gedaan Ostinato! Er klinkt bijna een soort van aanbidding door in je tekst. Daardoor gaat het leven en krijgt de Smartphone een kloppend hart.

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Ostinato, Een heel mooi en levendig verhaal. Het leest als een trein, wat Chantal mooi zegt, de smartphone heeft bijna een kloppend hart. Met veel plezier gelezen.

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi stuk Ostinato! Heel herkenbaar natuurlijk. Paar kleinigheidjes mbt leesbaarheid.
Wie goed kijkt, ziet een of twee knoppen, vaardig weggewerkt in het ontwerp.
- Ik zou voor de leesbaarheid wel leestekens op het woord één zetten.
Die hebben vast nog nooit een in handen gehad
- hebber er vast? - één ipv een
Dit compacte apparaat – of een dat er op lijkt, want ze lijken allemaal op elkaar - is het voor velen het kostbaarste bezit dat ze hebben,
- één -het Jayb

Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Ostinato, Heel sterk beschreven hoe verleidelijk een smartphone is. Heel herkenbaar ook. Paar opmerking: De glanzend zwarte rechthoek ligt sensueel in de hand ... ik kan mij bij sensueel in de hand liggen niets voorstellen. Dat zit 'm in het in-de-hand-voelen, ik kan mij niet indenken hoe een voorwerp sensueel aanvoelt als ik het in mijn hand hebben. Ook bij ligt sensueel in mijn hand is voor mij te vaag, bij sensueel denk ik aan een handeling die dat gevoel oproept en dat doet een smartphone niet. Hier maak je het gevoel concreet in jouw beschrijving en dan gaan de zinnen wel een beeld in mijn hoofd vormen. Op de achterkant een matzwart logo, meer dan veertig jaar oud, een appel met een hap eruit. Wrijf er met je vinger over en voel dat het matzwart van het logo net wat stroever is dan de rest, precies stroef genoeg om aangenaam te zijn. Groetjes, Corine

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Ostinato, … wat ben jij gek op je smartphone. Een heerlijk stukje om te lezen; ik voel helemaal met je mee.

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een precieze omschrijving vergezelt door een zelfverzekerde overtuiging; die smartphone ligt zo goed in de hand én tegen het oor dat je er niet aan ontkomt om er ook een te kopen. Leuk gevonden en vanuit dat uitgangspunt ook goed beschreven. De verleiding die je aan deze smartphone toekent, is consequent terug te zien in je woordgebruik; sensueel, zacht tegen het oor, stijlvol en minimalistisch etc, En de hele wereld (online dan) is ermee toegankelijk. Je blijft mooi in stijl. Een suggestie; ik stokte even bij de eerste zin 'paradoxaal zacht tegen je oor.' Je keuze om het te beschrijven vanuit de tweede persoon ('je') maakt naar mijn smaak je tekst minder krachtig. Je gebruikt het maar op twee plaatsen, Maar misschien is dat een smaak ding. Ben benieuwd wat er gebeurt als je hier uitgaat van eerste persoon.