Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#187 Spijt

29 maart 2018 - 19:41
Spijt Het zorgeloze ochtendlicht doet het hoogpolig tapijt geen goed. Voegde het zich gisteravond nog zinnelijk naar mijn blote huid; nu strekt het zich uit als een synthetisch moeras waar de beelden van afgelopen nacht zich stevig in hebben vastgezogen. Ik ril onwillekeurig en kijk verlangend naar buiten. Daar spoelt de lenteregen de dag schoon. ‘Nog één aandenken!’ roept Jeroen. ‘Aan onze onvergetelijk nacht!’ Hij knipoogt samenzweerderig, pakt zijn telefoon en zet ons allemaal veel te dicht bij elkaar. En terwijl hij kiekjes van onze groep schiet, staar ik vol spijt naar mijn maagdelijk witte sloffen.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 maart 2018 - 21:25
Ha Edwin, Mooie tegenstrijdigheden in dit kortte stukje. Het zijn mooie zinnen om te lezen, maar het pakt me persoonlijk niet qua snelheid die ik in een kort verhaal verwacht. De 2e alinea op zichzelf is erg krachtig en super geschreven. Als je het eerste in hetzelfde tempo krijgt als het 2e, dan is het een mooi verhaal.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 maart 2018 - 10:28
Het is weer een heerlijk ongemakkelijk stukje. Dat is een fikse teleurstelling geweest. Je gebruikt, heel rebels, tegen de aanwijzingen in de opdracht in, toch een aardig pakketje bijvoeglijke naamwoorden. En dan ook nog 'zorgeloos', 'zinnelijk' en 'synthetisch'. Lekker eigenwijs.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 maart 2018 - 15:22
Hoi, De een noemt je Edwin, de ander Chantal en ik, ik weet het niet :D . Soms heb je wat bijvoeglijke naamwoorden nodig, ze zijn niet voor niets uitgevonden. Ik vind ze hier prima tot hun recht komen. Je schetst in zo weinig woorden beelden van een wilde avond en een ongemakkelijke ochtend. Knap.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 maart 2018 - 18:35
edwinchantalenq Een ietwat zwaar aan gezette stijl, die goed functioneert in dit ukv. Het beeld is duidelijk, ook wat er is gebeurd. Dit zinnetje verdient een herschrijf, probeer wat je wilt tonen in één keer te vangen:
Daar laat de lenteregen het jonge groen glanzen.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 maart 2018 - 20:46
Dank Stella voor je reactie! En noem mij maar gewoon Chantal :). Heb al twee keer geprobeerd mijn gebruikersnaam te wijzigen, maar zonder succes... Jan bedankt voor je commentaar! Ik zal me nog eens buigen over die zin....

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 maart 2018 - 20:58
Hoi Chantal, geslaagd 99W-verhaal, wat mij betreft! De titel en de slotzin zijn veelzeggend, de zinnen ertussenin schetsen de rest op subtiele wijze. Heel mooi! :thumbsup: