Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 187 - Cirkel

29 maart 2018 - 15:27
Ondanks mijn tegenspartelen, sleuren zijn vier vrienden me de doodlopende straat in. 'Jij bent onze zesde man,’ zegt Gouwe. ‘Je bent gek, kerel, waarom geloof je in die legende?’ ‘Omdat die realiteit is. De straatstenen dicteren het al eeuwen: Sluiten zes de cirkel, verschijnt de waarheid in het licht.’ Bij het laatste huis zijn de gordijnen neergelaten. Zwart. Hand in hand staan we, onze cirkel laat me niet los. De middagzon verschroeit mijn nek. De schaduw van de brievenbus valt als een kruis tussen ons in. De duivel in mij juicht om de dood die hij oogst. * * * wijziging 30 maart (en oef, nog net binnen de limiet ;) ) Ondanks mijn tegenspartelen, sleuren Gouwe en zijn vrienden me de doodlopende straat in. 'Jij bent onze zesde man,’ zegt Gouwe. ‘Je bent gek, kerel, waarom geloof je in die legende?’ ‘Omdat die realiteit is. De straatstenen dicteren het al eeuwen: Sluiten zes de cirkel, verschijnt de waarheid in het licht.’ Bij het laatste huis zijn de rolgordijnen neergelaten. Zwart. Hand in hand staan we, onze cirkel laat me niet los. De middagzon verschroeit mijn nek. De schaduw van de brievenbus valt als een kruis tussen ons in. De duivel in mij juicht om de dood die hij oogst.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
29 maart 2018 - 19:56
Duister stuk Marlie, maar goed bedacht! Ik voel de sfeer in die paar regels die je hebt gemaakt. De laatste zin laat niets aan de verbeelding over. Graag gelezen.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 maart 2018 - 21:21
Hai Marlie, Leuk donker verhaal. Zelf had ik wat moeite met de cijfers. De vier vrienden en dan de zesde man. Ik mis er dan eentje voor mijn gevoel. Nalezen denk ik wellicht te begrijpen hoe je het had bedacht, maar het brak voor mij een beetje de magie. De laatste zin maakt het wel erg compleet :)

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
30 maart 2018 - 9:12
Heel spannend Marlie. Eens met Darkvalley wat het aantal betreft en ook de laatste zin. Een kleine aanpassing en je hebt een geweldig goed UKV

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 maart 2018 - 12:07
Dankjewel Brenda, Karamel, Darkvalley en Nancy voor het lezen en de leuke reacties. Darkvalley en Nancy, misschien is dat cijferprobleem er omdat je evt bij snel lezen zou komen op 'ondanks mijn tegenspartelen, sleuren mijn vier vrienden ...' Ik plaats een versie met een lichte wijziging in de eerste zin.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 maart 2018 - 21:31
Dank je, Annetteke en i-Kat. Het gekke, i-Kat, is dat ik niet door had dat ze op een tapijt stonden, en verwonderde ik me daarom om die slippers en sloffen. Nadat ik het had geplaatst, vond ik de opdracht elders terug met uitvergrote foto waardoor ik me belachelijk voelde.

Tja

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
30 maart 2018 - 19:30
Spannend geschreven. Ik ben wel benieuwd welke waarheid dan in het licht verschijnt. Dat verklap je natuurlijk niet. Ik ben blij dat er in jou ook slechtheid schuilt.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 maart 2018 - 19:34
Ha, het licht onthult de waarheid ... het licht van de middagzon maakt het kwade los in hp. Dank je Tja, als het kwade zich slechts schuilhoudt op papier is er geen vuiltje aan de lucht!

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 maart 2018 - 21:40
Hai, De tweede versie loopt beter. Ik ben niet afgeleid dat er vrienden zijn en dan met zijn allen in de circel. Mooie aanpassing.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 maart 2018 - 14:54
Mooie donkere sfeer. Het roept veel vragen bij me op. Wat is die verschrikkelijke waarheid waardoor er dood geoogst wordt? Gaat het om kabouters (dit vanwege het visualiseren van de schaduw van een brievenbus)? Spannend hoor. (Ik denk dat gordijnen dichtgeschoven, en rolgordijnen, of rolluiken, neergelaten zijn)

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 april 2018 - 21:51
Leuk dat je nog eens langskwam, Darkvalley! Dank je, Ton en Stella. Stella, in #10 vind je een korte uitleg.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 april 2018 - 20:58
Marlie, in mijn gevoel macabere tekst. Ik voel de spanning en je sleurt me mee in je 99w. Je tweede versie vind ik zeker beter. Fijne avond.