Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

schrijfopdracht#183 - de kasteelmoord

28 februari 2018 - 16:45
België zit naast de greep van de koudegolf in de greep van een proces. Met de indrukwekkende titel : de moord op de kasteelheer. Het lijkt wel een roman. Ik zou nu graag een dochter willen zijn van de beroemde advocaat die de moordenaar verdedigt, want dan zat ik met mijn neus op de feiten en kwam ik alle details te weten zodat mijn roman up-to-date zou zijn. Ik hang nu af van hetgeen de media over onze hoofden strooit en daar heb ik moeite mee. Ik wil niet alle verslaggevers over één kam scheren, maar er zijn individuen bij die zich beter aan het romanschrijven zetten gezien hun fantasie zonder grenzen. De kasteelheer is vermoord, in de hal van zijn kasteel, onder de grond gestopt, niet ver van zijn grondgebied en uiteindelijk weer opgegraven door de dienaars der wet. Het motief? De kasteelheer zou zich niet netjes gedragen hebben tegenover zijn nageslacht. Ik moet er geen tekening bij maken zeker? Ook hier viert de fantasie hoogtij. Een bekommerd familielid besliste de losbandige vader een kopje kleiner te maken. Zelf wilde hij zijn handen niet vuil maken dus zocht en vond hij een huurmoordenaar en wel in ons buurland Nederland. Het vervelende van de hele zaak is dat de huurmoordenaar ondertussen al voor de hemelse rechtbank is verschenen. Ik hoop voor hem dat het hemels gerecht mild en rechtvaardig is geweest. Dat zullen we nooit weten... Tijdens de aardse rechtspraak wordt er op aan gedrongen de opdrachtgever van de moord vrijspraak te verlenen. 'Hij handelde onder een onbedwingbare dwang en beschermde aldus zijn kleinkinderen.' In mijn brein, bekrompen wellicht, woekert een conclict dat mij heet van woede maakt . Waar de koudegolf geen vat op heeft. Een onbedwingbare dwang om ons hele rechtsstelsel een kopje kleiner te maken viert hoogtij.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 februari 2018 - 19:27
Marijcke wat een bijzondere column van jouw hand. Ik lees je al eventjes, maar dit opent mijn ogen voor jouw brede talenten! Wat geef je je innerlijke strijd helder weer, die vervlochten is met de rechterlijke macht. Mooi de vrieskoude van nu erin verweven. Heel graag gelezen en nu aan mij wat ik zal gaan bedenken, oei!

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 februari 2018 - 20:22
Marijcke: je verdient een breder publiek met deze woord geworden ergernis die advocaat mag zijn dochter niet laten delen in zijn informatie, maar het dromen is toegestaan lijkt mij weer met veel genoegen gelezen, mooi geprofiteerd van het thema conflict over de doden niets dan goeds

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 februari 2018 - 22:26
Hai Marijcke, Leest heerlijk weg. Je neemt me mee in de overdenkingen die, na het te hebben gelezen, ook in mij opkomen. Geslaagde opdracht. Puntje wat ik lastig vond lezen is dat je de auteurs beticht van een te grote fantasie en daarna aangeeft dat ze te weinig schrijven. :) Ik ben benieuwd hoe dit afloopt!

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 februari 2018 - 22:28
Hoi Marijcke, bijzondere benadering die je hier kiest! En je toont je wederom een zeer wijze en empathische vrouw! Chapeau!

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 maart 2018 - 22:59
Dag Marijcke Een heel bekend onderwerp. En dito gevoel op het einde... Vooral jouw "verslagvertelstijl" vind ik goed gedaan!

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
5 maart 2018 - 16:20
Multitalent die Marijcke! Je gaat deze column toch zeker wel verder delen? Ik kan me goed vinden in je gedachtengang, met verrassing en plezier gelezen.

6 maart 2018 - 9:39
Heel bijzonder verhaal met inderdaad een duidelijk conflict en een ik die zich machteloos voelt. Rechtspraak en gerechtigheid staan vaak lijnrecht tegenover elkaar. Dat is vaak niet te bevatten Het mooiste gedeelte vond ik "Het vervelende van de hele zaak is dat de huurmoordenaar ondertussen al voor de hemelse rechtbank is verschenen. Ik hoop voor hem dat het hemels gerecht mild en rechtvaardig is geweest. Dat zullen we nooit weten..." Dat laatste oordeel, dat is toch altijd het meest van belang.

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
7 maart 2018 - 11:19
Bijzonder onderwerp, wel lijkt het besluit om het rechtssysteem om zeep te helpen niet zo serieus te nemen, zeker? Nog meer chaos lijkt me namelijk niet maatschappelijk wenselijk :) Ik dacht nu komt een verhaal met een conflict, en het is er ook, alleen anders dan ik verwachte. Ik vind wat je geschreven hebt tamelijk emotioneel, hoewel afgewogen. Af en toe met zijn allen boos zijn is verademend, maar niet zelden heeft het gevaarlijke consequenties zoals foute beslissingen, niet ingegeven door het verstand.