Tja

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

#180 De schrijfwedstrijd

11 februari 2018 - 3:35
Na een paar seconden ging de voordeur al open. Jeroen had het gevoel dat ze achter de deur op de bel had gewacht. ‘Hallo, Jeanet,’ lachte hij zijn witte tanden bloot, terwijl hij haar een bos rode rozen overhandigde. ‘O, wat prachtig. Kom binnen. Achter de tweede deur rechts vind je de kamer. Ik ga eerst die bloemen in een vaas zetten.’ Jeanet glunderde toen ze de vaas op de salontafel zette. ‘Mooi, hè?’ Jeroen was op de bank gaan zitten en tikte op de plaats naast hem. Hij zag haar ogen twinkelen. Toen ze vroeg of hij thee, koffie of iets anders wilde, zei hij: ‘Wacht maar even. Ik wil het eerst over de schrijfwedstrijd hebben.’ ‘Prima.’ Hij zag dat ze hem verwachtingsvol aankeek. ‘Heb je speciaal voor mij die blauwe blouse gekocht?’ ‘Hoezo?’ ‘Het prijskaartje zit nog op het kraagje.’ ‘Nee toch? Ik schaam me diep.’ ‘Nergens voor nodig. Vind jij het terecht dat jij eerste bent geworden bij die wedstrijd?’ Jeroen maakte zijn stropdas los. ‘Warm hier.’ Jeanet haalde haar schouders op en zei dat de jury besliste. ‘Vergis ik me als ik denk dat jij een paar mannelijke juryleden met je lichaam hebt omgekocht?’ Woedend zei ze: ‘Waar zie je me in godsnaam voor aan?’ ‘Voor een ordinaire slet. Jouw verhaal was veel slechter dan mijn verhaal. Jij hebt verdomme vijfduizend euro gekregen en ik een luizige duizend voor de tweede prijs.’ ‘Wegwezen, Jeroen en laat je hier nooit meer zien.’ Hij duwde haar achterover op de bank, deed zijn stropdas om haar hals en ging bovenop haar liggen. ‘Vuile hoer,’ brieste hij. Ineens voelde hij een verlammende pijn tussen zijn benen en rolde op de grond. Even later gilde hij toen hij hard in zijn gezicht werd getrapt. Die verrekte, Jeanet. Tot zijn schrik hoorde hij dat ze met de politie belde. (Ik merkte dat mijn verhaaltje niet is doorgekomen. Dan nog maar een keer.)

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 februari 2018 - 11:16
Een onverwachte wending ...vraag ik me af wie de (grootste) agressieveling is. De bloes een mooie afleiding naar wat volgt. Je gaat wel ver in je motief voor moord, ik zou al blij zijn met een tweede plaats ;) Kleinigheid: Aanhalingsteken voor woedend mag weg ... naar de keuken lijkt me niet nodig. Met 'Ik ga ze even in een vaas zetten' is me even duidelijk wat de stappen zijn. De laatste zin kan niet, als je vanuit Jeroens standpunt blijft werken. Als hij echt dood is, heeft hij niets meer in de gaten. Toch een echt Tja verhaal dat ik heel graag las!

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 februari 2018 - 17:13
Tja, heel herkenbaar verhaal van jouw hand. 'Laaiend' met plezier gelezen en je verhaaltrant herken ik hierin. Fijne zondag.

Tja

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
12 februari 2018 - 3:03
Correcties doorgevoerd. Ik moet ook niet midden in de nacht nog iets gaan schrijven. Trouwens, weer gedaan. Scherp opgemerkt, Marlie. Kan dit je goedkeuring wegdragen?

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 februari 2018 - 9:53
Het is me al opgevallen dat je een nachtraaf bent, Tja. Ik heb mijn slaap nodig. Beter, die wijziging. :nod: Als (nog altijd :o ) beginner, heb ik me op SOL dat perspectief ingehamerd - niet agressief, nee! Als ik pietluttig mag wezen, heb je kort na elkaar 'prachtig' gebruikt en 'vaas' in twee opeenvolgende zinnen. Een boeket/ruiker kan er evt van komen, maar kom. Soms denk ik dat ik te moeilijk doe en ben bang van reacties. Onwillekeurig maak ik ook de stomste fouten.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
12 februari 2018 - 17:37
Je eerste zin zou ook weggelaten kunnen worden. Misschien dat het verhaal sterker wordt als je in de tt schrijft Wel een mooi thema. Doortastend type wel die Jeannette ;-)

Tja

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
13 februari 2018 - 3:41
Misschien wel, Mechtlide, maar ik ben meer een vt-mens. Je hebt gelijk, Marie dat ik een nachtbeest ben. Ik probeer het te veranderen maar het lukt niet echt. Nee, ik vind je niet pietluttig. Daar houd ik van. Zit ik weer midden in de nacht naar de Olympische Spelen te kijken. Je hebt gelijk dat twee keer prachtig achter elkaar niet goed is. Weggelaten. Ik ben scherper op een ander dan op mezelf. Waarschijnlijk komt dat omdat ik hier alleen ben voor het amusement. Morgen zal ik andere verhalen lezen.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 februari 2018 - 15:37
Tja, ... ik schrok en dacht gaat het er altijd in schrijversland zo aan toe? Onzin natuurlijk. Het is een verhaal van Tja. Met plezier gelezen. :thumbsup: :nod:

Tja

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
15 februari 2018 - 0:49
Ik houd me aan het woordenaantal of had ik nog ruimte?