Verhaal idee kiezen

Hallo allemaal, Ik ben nieuw hier(een paar minuten). Ik ben sinds kort begonnen met een schrijfcusrsus van de LOI en hier moet ik een schrijfplan inleveren/uitwerken. Echter heb ik 4 verhaal ideeen en ik weet niet welke ik nu zal kiezen om uit te werken. 1. Een jongen (16 jaar) die zijn modere en vader is verloren in de middeleeuwen een horige verliefd op de dochter van de landheer helpt en verzorgt een oude man bijna ten koste van eiegen leven ontdekt dat dit een tovenaar was wordt zijn leerling en dochter van landheer wordt ontvoerd door slechterik etc etc 2. Jongen werkt in fabriek komt achter een laboratorium waar ze proeven op dieren doen. Probeert dit te saboteren. Ontploffing. Wakker in ziekenhuis maar hestelt bovennatuurlijk en heeft allerlei extra krachten. Jacht op hem gemaakt en zijn zusje ontvoerd en ouders vermoord. 3. Jongeren in internaat als baby ontvoerd. Ouders vroeger met IVF extra genen ingespoten. Allemaal hebben ze extra extra sterke zintuigen hebben gekregen. Ontsnapping. Vervolging. Op zoek naar ouders en famillie van elkaar. 4. Jongen 15 jaar ofzo voor 16e verjaardag met vader bij juwelier voor een mooi horloge. Overval. Vader vermoord. Hij wakker in ziekenhuis. Studeert robotica en informatica. Gaat met klasgenote welke als bijbaan op politie bureau werkt en op wie hij heimelijk een oogje heeft de misdaad bestrijden. Ondertussen probeert hij er achter te komen aan de hand van een ring die hij zich herrinnerd wie zijn vader heeft vermoord. Welke van deze 4 verhalen heeft volgens jullie de meeste potentie om echt een mooi verhaal voor een boek te zijn. Ik weet het gewoon niet en ik moet er 1 kiezen. Graag hulp. Weet dat het soms ook een kwestie van smaak is dus de meeste stemmen gelden dan maar. Alvast bedankt voor jullie reacties.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welke van deze 4 verhalen heeft volgens jullie de meeste potentie om echt een mooi verhaal voor een boek te zijn.
De verhaallijn met de personages die jou het naast aan het hart liggen.
12 januari 2018 - 16:50

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heb je ze wel allemaal al een stuk uitgewerkt? Met je personages om de tafel gezeten? Ze in een scène of gewoon een willekeurige situatie laten rondlopen? Wat ook is: je hoeft niet te kiezen. De verhalen die je nu niet uitwerkt, hou je in je hoofd voor later. Waarom ik geen antwoord geef op je vraag: "echt een mooi verhaal" zit 'm in de uitwerking. Niemand hier kan op basis van drie regels beschrijving zeggen welke beter wordt. Het ons vragen is even willekeurig als een muntje opgooien. Dus als je écht geen voorkeur hebt, raad ik je aan om dat te doen. Maar beter zou zijn om nog iets dieper in je ideeën rond te graven, om te zien of je toch nog tot een gevoelkeuze kunt komen.
12 januari 2018 - 17:45

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als eerste oefening maakt het niet zo veel uit wat je kiest. Je moet gewoon beginnen. Dan komt het een vanzelf voort uit het ander. Bezig blijven is de boodschap. In een op taal gerichte cursus als deze zou ik wel van het begin af aan beter letten op mijn taalgebruik. Ik ga geen fouten aanhalen, maar ik vind wel dat er voor iemand die serieus werk van creatief schrijven wil maken veel te veel van in je post zitten. De LOI-cursus is overigens een prima basis. Daar ben ik zo'n zestien jaar geleden ook mee begonnen.
12 januari 2018 - 20:55

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hartelijk dank voor jullie reacties. Wat jullie zeggen klopt. Ik ga maar gewoon alles uitwerken en dan proberen een keuze te maken. Als het niet lukt om een keuze te maken dan ga ik gewoon dobbelen. De illusie dat ik met een uniek verhaal op de proppen kom heb ik ook niet. Sorry voor de fouten hier en daar. De vraag heb ik in een opwelling te snel op mijn werk ingevoerd.
13 januari 2018 - 14:30

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De 4e lijkt al verder uitgewerkt te zijn op papier, maar iedere optie heeft het in zich om ontwikkeld te worden tot een verhaal/boek. Ik zou inderdaad gewoon beginnen met een van de verzinsels uit te werken, de overige drie kan je later doen (of als je vastloopt met de eerste). Succes!
15 januari 2018 - 10:39

Lid sinds

18 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als ik niet kan kiezen, beredeneer ik bij welk verhaal ik het beste einde kan maken. Voor mij helpt het om een oogje op het einde te houden terwijl ik het verhaal uitwerk. Bij anderen moet het einde organisch ontstaan (of, of, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren), en dan werkt deze aanpak natuurlijk niet.
16 januari 2018 - 9:45