Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#174 Met open ogen

22 december 2017 - 11:38
Een hoge pieptoon galmt door mijn hoofd. Heeft iemand de tv aan laten staan? Is er testbeeld? Langzaam open ik mijn ogen en aanschouw een leeggelopen airbag. Probeer te bewegen, de gordel houdt me tegen. Met trillende handen voel ik aan mijn hoofd, bloed, niet veel, maar toch. De voorruit is verbrijzeld en er komt rook uit de motorkap. Ik maak mijn gordel los en stap wankelend op het harde asfalt. Een verlaten weg omringt door een bosrijkgebied. Vanuit mijn ooghoek zie ik het gewei en snoet van een ree. Strompelend loop ik naar voren en zie het arme beest. Het maakt een lijdend geluid en zie bloed en ingewanden de straat roodkleuren. Mijn tranen beginnen te vloeien en zak ik door mijn knieën. Ik kijk in zijn ogen, zie zijn pijn. Wrijf voorzichtig over zijn hoofd. ‘Het spijt me.’ snik ik. Ik leg mijn linkerarm om zijn nek. ‘Vergeef me.’ De knak echoot door de serene omgeving. Een groep kraaien vliegt op uit de bomen. Als een verloren ziel zit ik daar te krijsen. Zonder waarschuwing, in een fractie van een seconde is daar een hard geluid, direct gevolgd door zwart beeld en stilte. Langzaam open ik mijn ogen. Probeer te bewegen. Het enige dat ik voel is de warmte van een ander lichaam. Mijn hoofd rust op zijn schoot. Zijn handen gaan kalmerend door mijn haren. ‘Vergeef me. Ik had je niet gezien.’ zegt hij huilend. ‘De ambulance komt eraan, hou vol.’ In een glimp zie ik mijn been vijf meter verderop liggen. Ondertussen voel ik mezelf wegzakken. ‘Het is je vergeven.’ Langzaam sluit ik mijn ogen.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
23 december 2017 - 16:23
@Richard, ik begin niet over je typo's. ;) Alleen maar 'lijdend' in plaats van 'leidend'. Maar wat een lijdensverhaal is dit hoewel niet onwaarschijnlijk. De man die een ree aanreed wordt zelf aangereden. 'Vergeef me' tegen de ree begrijp ik, maar tegen de man die hem aanreed? Was de hp levensmoe of wilde hij niet doorgaan op een been? Je schreef een wonderlijk verhaal.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
23 december 2017 - 18:28
Hi Richard, ... er gebeurden dus twee ongelukken. Jij reed een hert aan en je was nog niet weggereden toen jij kennelijk aangereden werd. Een poosje later zag je jouw been jouw been vijf meter verderop liggen. Wat een narigheid allemaal. Gelukkig is dit een verhaal en niet autobiografisch. Goed verzonnen, je moet er maar op komen.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 december 2017 - 16:24
Ik heb het een paar keer gelezen Richard. Je beschrijft twee afschuwelijke ongelukken. Ik dacht eerst dat je misschien de kant op zou gaan naar een kerstdiner met reerug, maar daar bleef het ver van weg. Het werd een tragisch einde, waarvan ik toch stil hoop dat de hp wakker is geworden in het ziekenhuis. Knap beschreven. :thumbsup:

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
24 december 2017 - 22:19
Ik heb je gemist, Richard. Heftig, ontroerend, trefzeker geschetst. Tweemaal vergeving, en ik blijf met de vraag zitten of het vragen om vergeving aan het rendier het rap geven van vergeving in de hand heeft gewerkt. Mooi!