Literair proza, Schrijven Online Academie

Deze cursus stond allang op mijn verlanglijstje. Eerst wilde ik een algemene cursus afronden, om me daarna specifiek op literair schrijven te richten. De cursus bevalt me meer dan goed. En het contact met de docente is uitstekend, ik durf mijn kwetsbare kant te uiten (ten aanzien van schrijven) bij Thérèse Major. Eerst ben ik begonnen te schrijven voor wedstrijden na het schrijven van recensies over theatervoorstellingen voor de krant. Ik kreeg een goed idee voor een verhaal en stuurde het in naar een literaire wedstrijd. Dit leidde tot een nominatie. Het was misschien omgekeerd, eerst wedstrijden en publicaties, daarna een schrijfcursus. Beginnen met een cursus kan je meteen op een goed spoor zetten en je bewust maken van waar je mee bezig bent en zelfvertrouwen geven door zelfkennis. Ik merk dat ik nu ik gevorderd ben ook veel baat heb bij de cursus. Op ieder moment op je pad kunnen er vragen opkomen. Ik merk dat mijn zin om te schrijven opnieuw aangewakkerd wordt en dat ik beter weet wat er in mij leeft ten aanzien van schrijven. Ik heb nog maar anderhalve les gemaakt, maar ben nu al tevreden.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Klinkt goed! Deze staat ook al twee jaar of langer op mijn lijstje. Intussen heb ik gekozen voor iets anders uit de academie en heb daar mijn bedenkingen bij. Ik denk dat het zeker valt of staat met de docent. Veel plezier met het vervolg. Groet, Imena
4 november 2017 - 9:15

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Intrigerend. Krijg je alleen op de eindopdracht feedback? Of ook op de oefeningen? Gaat deze cursus een stuk dieper dan je algemene schrijfcursus? Volgens de omschrijving gaat het namelijk om een 'instapcursus' en dat doet mij, misschien niet onterecht, denken aan een cursus voor beginners. Jammer dat er geen voorbeeldfragment van de cursus op deze site te vinden is (of kijk ik met mijn neus?) In elk geval, ik ben erg benieuwd naar je ervaringen met deze cursus.
4 november 2017 - 14:35

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Odile, Dat je gevorderd bent, kan je best voor jezelf uitmaken. Maar voor mij ben jij 'gevorderde'. Je bent in ieder geval één van mijn favoriete coaches. Ik kijk uit naar je verdere reacties bij deze cursus. Veel voldoening. Sarina
4 november 2017 - 11:57

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Odile, Dat je gevorderd bent, kan je best voor jezelf uitmaken. Maar voor mij ben jij 'gevorderde'.
Het was totaal mijn bedoeling niet om de cursiste voor een beginner uit te maken! Wel vroeg en vraag ik mij af of de cursus voor beginners was bedoeld...
4 november 2017 - 14:34

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Succes, Odile! :thumbsup: Ik vind het helemaal niet vreemd om eerst aan wedstrijden mee te doen en dan pas een cursus zoals literair schrijven te gaan volgen. Er zijn nu eenmaal vele wegen die naar Rome leiden, ook (en misschien wel vooral) als je schrijft.
5 november 2017 - 16:31

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Inderdaad, Hay. Er zijn meerdere wegen mogelijk en je hoeft je niet neer te leggen bij een beperking. Ik kreeg in het begin te horen dat er werk was aan mijn schrijfstijl en ben daar hard aan gaan werken met aantoonbare resultaten. Deze cursus kun je als beginneling maar zeker ook als gevorderde doen. Ik kan geen vergelijk doen wie er het meeste baat bij heeft. Ik kan me zelfs voorstellen dat je deze cursus twee keer doen, als beginneling en jaren later nog eens. (net zoals het zinvol is schrijfboeken later nog eens te lezen, naarmate je meer ervaren bent vallen je weer andere dingen op. Bovendien is opfrissen nooit weg) De tweede les is meer oefening, maar ik zou niets anders willen.
5 november 2017 - 18:14

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Inmiddels heb ik de cursus afgerond en ben zeer tevreden. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen aan zowel beginners die van zichzelf weten dat ze liever literatuur lezen dan 'gewone' proza maar ook aan gevorderde schrijvers. Het is ook een probaat middel om weer inspiratie te vinden als je vastloopt met schrijven. Je krijgt op alle lessen veel feedback, veelal uitnodigingen om zelf te reflecteren op wat je doet. Dat is sowieso een aanrader om jezelf dat aan te leren, het reflecteren op je teksten. Leg je ziel gerust op tafel en je zult verder komen. En nu aan de slag met weer een kort verhaal schrijven, want daarvoor doe ik deze cursussen.
11 januari 2018 - 16:11