Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#158 Wie verzint die dingen?

31 augustus 2017 - 19:02
Het titanium handvat van het laserpistool drukt tegen mijn beschubde huid. Ik ga hem niet gebruiken, maar de koning stond er op aan. Hij zit in mijn broekband. Ik wandel rustig door een verlaten landweggetje over een fietspad. Aan mijn rechterkant loopt een sloot. Ik zie een groepje eenden. Ze maken die eigenaardige geluiden. Van alle vreemde wezens van de Bovenwereld, moeten eenden toch wel het meest bizar zijn. Wie verzint die dingen? In de Bovenwereld zweven bepaalde deeltjes door de lucht waar ik altijd misselijk van word. Het ruikt hier naar koeienvlaaien en hondendrollen. Ik verlang terug naar de Geodetische Koepels aan de bodem van de zee. In mijn hand draag ik de koffer, die het virus bevat. Wanhoop heerst in het koninkrijk van Atlantis. Eigenlijk hebben wij de oorlog al lang verloren. We hadden al verloren toen het leger van de Bovenwereld gebruik ging maken van de experimentele Mech Suits van de JSDF. Onze mechanische walvissen en zwevende Narwals konden niet op tegen de zware, ingebouwde machinegeweren en raketwerpers van de Mech Suits. Onze lasergeweren waren eerst nog effectief, maar er werden al snel nieuwe pakken gebouwd met holografische bepantsering. Zelfs de lasers konden daar niet doorheen komen. Toen zijn ze het over een andere boeg gaan gooien. Bio terrorisme. Ik werd gedwongen om op Schiphol een koffer te plaatsen met een virus dat de mensen van de Bovenwereld in Atlanteanen zou veranderen. Ik was niet van plan om de gevaarlijke bevelen van de koning op te volgen. Vanochtend had ik het virus uitgeschakeld, en creëerde ik mijn eigen “verrassinkje”. Afgesteld op het koninklijke DNA. De koffer kan worden getraceerd, zodat zijn mannen het komen oppikken, en het virus onwetend overbrengen op de koninklijke familie. Hopelijk komt er dan eindelijk een einde aan deze alsmaar nuttelozer wordende oorlog.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 augustus 2017 - 23:41
origineel idee, maar ik vind het persoonlijk wat moeizaam lezen. De eerste alinea bijvoorbeeld: ik twijfel of iemand over zijn eigen huid denkt dat hij beschubd is, het voelt als infodump (iets als "schuurt langs mijn schubben" geeft dezelfde informatie aan de lezer, terwijl het ook vanzelfsprekendheid van het hebben van schubben voor het personage weergeeft); "Ik ga hem niet gebruiken." is een vage verwijzing -ik snap natuurlijk dat je het pistool bedoeldt, maar gevoelsmatig verwacht ik dat je of naar het laatstgenoemde (je huid) of naar het onderwerp van de vorige zin (het handvat) verwijst; evenzo met "Hij zit in mijn broekband." dit lijkt nu op de koning te slaan; en in "stond er op aan" staat een 'aan' teveel - wellicht twijfelde je tussen 'drong er op aan' en 'stond er op'? Ik denk dat als je je tekst nog eens kritisch doorneemt, je er een sterk verhaal van kunt maken.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 September 2017 - 21:03
Mee eens met reactie van Schrijvenmaar. Ik vind het een originele invulling in de fictiegenre. Het is een mooi sluitend verhaal om Doomsday af te wenden met het virus in de koffer!

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
2 September 2017 - 9:40
De Thomas, inderdaad 'wie verzint die dingen'. In ieder geval jij, een verhaal met een angstaanjagend slot. Groet Connie

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 September 2017 - 12:54
@DeThomas, een origineel verhaal in een genre dat afwijkt van de andere verhalen. Mooi hoe je geuren en kleuren in het verhaal weeft; ze voegen echt iets toe. Ik moest het verhaal wel een paar keer lezen om het te begrijpen. Met name de alinea: "Toen zij ze het over een andere boeg gaan voeren ..." Ik neem aan dat je met "ze" de bewoners van Atlantis bedoelt. In je vorige alinea spreek je van "we" en mede ook door de witregel is het dan onduidelijk over wie je het hebt. Ik zou de witregel weglaten en "ze" door "we" of "de koning" vervangen. Of begrijp ik je verkeerd? Mooi hoe je alles laat meebeleven vanuit de ikfiguur, die het waagt buiten de groep te treden en een einde wol maken aan de oorlog. Dank voor deze invulling van de opdracht. Taaltechnisch: De koning stond erop aan > óf De koning stond erop óf De koning drong erop aan.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
3 September 2017 - 19:57
Bijzonder de Thomas, ik vond het niet moeilijk te lezen. Zoals dat gaat bij dit genre is het even wennen aan vreemde benamingen en situaties. Ik hou ervan en je weet me iedere keer te boeien :thumbsup: