Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

opdracht # 150 - aan zee

6 juli 2017 - 23:25
Ze liep met haar gezin op het strand en herinnerde zich nog haarfijn hoe hij naar haar had gekeken. Alsof ze de mooiste vrouw van de wereld was. Dat gevoel had hij haar gegeven. Ze was verder gelopen, maar had zich na een paar passen omgedraaid. Net op dat moment had hij zich ook omgedraaid. Ze hadden elkaar aangekeken. Misschien maar voor enkele seconden. Die seconden stonden op haar netvlies geprent. Het was een bevroren ogenblik. Haar man en kinderen hadden het intermezzo niet opgemerkt. Ook merkten ze niet op dat ze de rest van de dag wat afwezig was. Dat er die avond en nacht een mooie volle maan aan het firnament stond te schitteren, ook daar hadden ze geen oog voor. Zij wel. Ze zat lang buiten op de bank. Te staren naar het wonder dat door de wetenschappers verklaard kon worden, maar waar niemand van kon verklaren hoe het ooit begonnen was. Ze zag de bewonderende blik van de man. Hoe zijn ogen net zo hadden geschitterd als nu het maanlicht. Een onbestemd verlangen deed haar naar de boulevard gaan. Het strand lag er verlaten bij. Boven op de schuimkoppen van de branding lag een zilveren schijf te wiegen. Het leek alsof de golven haar toezongen om mee te komen dansen, om samen een wieg te vormen. Ze liep het water in, hand in hand met de man van de bevroren seconden. De volle maan tegemoet.

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 juli 2017 - 0:29
Het firMament- wat een heerlijk oud woord. Mijn vader zegt het altijd. <3 De eerste zin geeft een terugblik aan omdat er gesproken wordt van een herinnering. Ik vind het vreemd dat het moment van herinneren in het verhaal niet terug komt. Misschien oppakken bij: Een onbestemd gevoel doet haar naar de boulevard gaan? Spannend verhaal want wat gaat ze doen? Komt ze terug? Mooi dat de lezer het zelf kan invullen. :thumbsup:

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 juli 2017 - 14:38
Wat een mooie vertelling. Het heeft iets romantisch en iets triest tegelijk. Dat vind ik knap.ook het einde intrigeert. Misschien dat er een enkel zinnetje weg kan: [Dat gevoel had hij haar gegeven.] (dat blijkt wel uit het voorgaande) en [Die seconden stonden op haar netvlies geprent.] (dat blijkt namelijk wel uit de rest van het verhaal). Maar dit is misschien ook een kwestie van smaak. Met heel veel plezier gelezen.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 juli 2017 - 19:20
Even voor alle duidelijkheid. Heb ik het nu goed? Er wordt namens jou een opdracht geplaatst en jij plaatst ook een verhaal?

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 juli 2017 - 19:22
Stil verlangend vanuit een onbestemd misschien niet eerder ervaren gemis, zo lees ik de vrouw. De gretigheid om het water in te gaan, of de overgave wellicht, fascineert me. En dat ineens de man bij het water is met wie zij hand in hand gaat. Of is de man niet echt aanwezig daar? Om samen een wieg te vormen begrijp ik niet, is dat iets uit de danswereld?

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 juli 2017 - 21:27
Ha Blavatski, eerst heel mooi en teder, daarna wel mysterieus; loopt HP met haar blikvanger de zee in. Met volle maan kan dat allemaal, denk ik. Wel beetje triest einde aan een bijzonder sfeervol beschreven vertelling! En ik ben juist zo gek op een happy end... ;-) Niettemin vind ik dit wel een duimpje waard, Blavatski! :thumbsup:

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 juli 2017 - 21:34
Blavatski u heeft mij weer van een heerlijk inspirerende opdracht voorzien, dak! Uw tekst is ook weer prachtig. Ik wieg mee in de golven. De sfeer is zo mooi, met de laatste twee zinnen ga ik straks lekker inslapen!

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 juli 2017 - 18:39
@Schrijfcoach Blavatski, ik vind het een ontzettend leuk, goed en origineel initiatief zelf mee te doen aan uw weekopdracht. Laat u niet de maat nemen en dat doet u ook niet. De man van de bevroren seconden. Een schok van herkenning. Ik had het in een tram, keek naar buiten en zag 'mijn man van de bevroren seconden' op straat. Het was zo intens. Hij verstarde, ik bevroor, wij waren voor elkaar bestemd en de tram reed door. Waarom is hij niet gaan rennen vraag ik me nog steeds af. Een verhaal naar mijn hart.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 juli 2017 - 20:17
Dag Marietje, Dank je wel voor het fijn commentaar. Nu ik het verhaal nog eens lees, snap ik wat je bedoelt. De overgang van het zitten op de bank en het naar de boulevard gaan, zou iets meer uitgesponnen kunnen zijn. Nog een fijne zaterdagavond en zondag toegewenst. :nod: Met de volle maan in het firmament. :o

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 juli 2017 - 20:23
Dag Marceline, Fijn dat je mijn vertelling mooi vindt. Het verhaal heeft inderdaad iets triestig, hè? De zinnen die je aanhaalt, kunnen inderdaad achterwege blijven, en toch, om de een of andere reden, wegens een onbestemd gevoel, laat ik ze staan. :o Nog een fijne zaterdagavond en zondag toegewenst.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 juli 2017 - 20:30
Dag Pindarots, Fijn dat je de fascinatie aanvoelde. Dat was de bedoeling. De wieg heeft te maken met een schrijversvrijheid. De golven wiegden de zilveren schijf; zij nodigen de HP uit deel te worden van hun wiegen. De man, is hij daar wel of niet? Nog een schrijversvrijheid. Zelf in te vullen. :o

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 juli 2017 - 20:37
Dag Ton, Heel veel dank voor het duimpje. Je bent voorwaar een man die het vrouwelijke mysterie goed aanvoelt. Ik zal voldoen aan je verlangen naar een happy-end. "Bij de zilveren schijf aangekomen, omarmden ze elkaar, bedreven de liefde en zwommen daarna hun toekomst tegemoet. Ze leefden nog lang en gelukkig." :o Nog een fijne zaterdagavond en mooie zondag toegewenst.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 juli 2017 - 20:40
Hallo Blavatski, ... wat een heerlijk romantisch verhaal. Bij het wiegen denk ik aan de ruimte tussen de partners; als je danst dan wieg je toch ook een beetje? De golven in het witte maanlicht toonden dat al. De schuimkoppen op en rijtje. In schilderijen zie je dat ook wel eens... Haha, ziedaar mijn romantische kijk. Met plezier gelezen.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 juli 2017 - 20:40
Dag mw.Marie, Dank voor de lieve en waarderende woorden. Het geeft me een goed gevoel dat mijn verhaal een goede nachtrust kan geven. Fijn dat "de volle maan" een inspirerende opdracht blijkt te zijn. :o

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 juli 2017 - 20:52
Dag Mili, fijn je hier te ontmoeten. Mijn verhaal is gebaseerd op ware feiten, wel onder andere omstandigheden. Wat sterk dat je deze bevroren seconden ook hebt in je bagage. Iedere ervaring verrijkt, hè? Ik liep op de Meir in Antwerpen, tussen een shoppende mensenmassa, het is al wel wat jaartjes geleden. :o En toch herinner ik me ieder detail. Jouw ervaring deed me denken aan de film Dokter Zjivago. Hij rent de tram wel achterna. Nog een fijne zaterdagavond en een mooie zondag toegewenst.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 juli 2017 - 20:57
Dag Riny, Wat fijn dat ik jou, als romantische ziel, romantische ogenblikken heb kunnen bezorgen. Een verhaal kan een mooi schilderij oproepen en een mooi gevoel geven, dansen, wiegen, mijmeren. Ik ben blij dat je het verhaal graag gelezen hebt. Nog een fijne zaterdagavond toegewenst en een fijne zondag. :nod:

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 juli 2017 - 21:51
Hoi Blavatski, dat ik het vrouwelijke mysterie goed aanvoel komt in dit geval door degene, die het verhaal zo mooi heeft geschreven. (en ook een beetje doordat ik telkens opnieuw leer als ik in de nabijheid van Esina vertoef... :p ). Ik voel me gestreeld dat je voldoet aan mijn verlangen naar een happy end, er werd nog wel de liefde bedreven, hoe romantisch om dat op de maan te doen! Dankjewel, Blavatski! :thumbsup: