Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#147: Ik kan het niet laten

15 juni 2017 - 22:42
‘Archibald, ik zeg het nog één keer: doe zulke dingen niet op de coven, want je moet zo weer een jaar als kat functioneren! Je weet waarom je vorig jaar door de priesters- en priesteressenconvent uitverkoren werd tot kat,’ zegt Marieke tot haar echtgenoot. Jaren zijn ze al Wicca, maar dat schept ook verplichtingen en daar heeft Archibald niet zoveel mee. Archibald neemt het altijd van de vrolijke zijde van dit leven, verantwoording en andere diepgang, ach, dat hoeft voor hem niet zo. Toen hij voor het eerst Marieke zag, wist hij het meteen helemaal zeker. Zij en niemand anders. Zijn familie was niet ingenomen met zijn keuze. Zij droeg ‘vreemde’ kleren. Nooit iets van Claudia Sträter. Archibald vindt het prachtig: paars in al zijn tinten met jeans en op hun feestdagen altijd zo’n prachtige jurk. Marieke moet hem altijd zeggen dat het haar priestergewaad is. Archibald houdt wel van een grapje, maar daar zijn niet alle Wicca’s van gediend. En na een tiental jaren wordt de belofte aan hem dan echt werkelijk gemaakt. Archibald dacht: Het zal wel los lopen. Een mens in een kat veranderen. Hij had het nog nooit mee gemaakt. Al die mooie heksenverhalen, het is in zijn beleving nog nooit verder gegaan. En Archibald zelf is ook niet vrij van grote verhalen. Maar toen het convent zei dat het nu wel genoeg was, omdat Archibald het onkruid in de tuin verdelgd had met formaline, was het hek van de dam op de coven. Iedereen sprak er schande van, Marieke hield zich groot. Voor haar vond Archibald het nog het ergste. Hij dacht, ach, als kat heb je het echt wel leuk, je mag altijd dag en nacht de straat op, achter de … aan. Zo gek leek het hem nog niet. Op 21ste zal het besluit dus vallen.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 juni 2017 - 22:43
Schrijfcoach Blavatski, u inspireert met teveel, ik kon het echt niet laten. Neemt u mij niet kwalijk, één keertje vanweg de zonnewende!

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 juni 2017 - 23:18
Hoi Mw.Marie, Wat een leuke invalshoek heb jij gekozen. Ik heb je met interesse en een glimlach gelezen. Vooral interessant, hoe je Archibald neerzet. Hij lijkt mij een gemoedelijke levensgenieter, waarschijnlijk met een 7 in zijn geboortedatum. Ik mag hem wel. Die verandering in een kat lijkt mij ergens ook wel leuk, maar dan moet ik toch even denken aan Herman van Veen, als hij zingt "maar ik weet wat ze onder helpen verstaan, ze hebben met de kat gedaan - die ligt nu lui en vadsig voor de haard."

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 juni 2017 - 8:25
Hoi mw.Marie Wat een leuk verhaal, met veel plezier gelezen. Ook ik zou graag om aandacht smeken als kat, dansend rond de benen, lekker languit liggen. Al vrees ik dat ik één van die katten zou zijn in de masse Youtube filmpjes waar de kat net naast de kast ipv op de kast springt. :thumbsup:

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 juni 2017 - 10:34
Dank je Ton voor je reactie, daar heb ik weer om gelachen. Ben blij dat het inspiratie oproept. Zomaar weer een ander verhaal toch met Herman van Veen!

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 juni 2017 - 12:00
Mw.Marié, ... je hebt me iets bijzonders aangeboden: de Wicca. Een prachtig pentagram heeft Wicca: aarde, water, vuur, licht en geest. Ach, die arme Archibald. Hoe zal het hem vergaan zijn? Je hebt een leuk verhaal geschreven. Het is nog niet de 21ste.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 juni 2017 - 22:54
Dag mw.Marie, Wat krijgen we nu? Ik inspireer je te veel? Laat maar vloeien die inspiratie en een keer dollen mag ook. :o Ik zit hier heerlijk te genieten van alle zonnewende-verhalen. Laat ze maar komen. Van dolkomisch tot dieptreurig. Wat een variatie en inspiratie waart er onder onze SOL-leden. Ik neem er mijn punthoed voor af. :o Je schetst ons een heerlijk stel voor de ogen. Een broodnuchtere Archibald en een Wicca. Maar alle gekheid op een bezemsteel, als "serieuze" schrijfcoach wil ik je toch vragen om je tekst nog eens over te lezen en hier en daar een "zeurtje" weg te toveren. Lees het hardop, dan vind je de zeurtjes zelf wel. :nod:

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 juni 2017 - 23:06
Een bijzondere invulling. Laat de inspiratie maar vloeien! :nod: Voor mij leest het verhaal als een verslag op afstand. Wat zou er gebeuren als je vanuit het personage Archibald of Marieke zou schrijven? :? :thumbsup:

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juni 2017 - 9:24
Ha ha leuk verhaal en geinig persoon, die Archibald. Eens met Marietje, lijkt me leuk als je het vanuit Archibald of Marieke schrijft om dichterbij te komen. Graag gelezen!

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juni 2017 - 13:00
Dank je Riny. Dit verhaal inspireerde mij naar meer, misschien zet ik wel een deel op proeflezen. Ik ga erover nadenken! Mooi dat je het pentagram erbij haalt.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juni 2017 - 13:07
Dank jullie wel Marietje en i-Kat. Fijn dat jullie de tekst leuk vinden en ik ga over jullie aanwijzing nadenken. Leerzaam weer.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juni 2017 - 13:13
@mw marie, ik ben het met Marietje eens. Als je vanuit een ik-perspectief zou schrijven zou ik er middenin zitten. Ik voel met Archibald mee. Je bent wel goed bezig met 2 verhalen. Wat de zonnewende al niet mogelijk maakt. :)

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juni 2017 - 13:57
Marie, Wat een heerlijke vertelling is dit! Ik heb er van genoten, voor mij werkt het prima in de 3e persoon.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juni 2017 - 14:51
Dag mw.Marie: Ik blijf zeuren. :o In de eerste zin is er volgens mij, een woordje vergeten, weggemoffeld, ondergedoken? Ik denk dat er een "zeg" tussen moet of "doe". :o Klinkt "Archibald is er niet "voor" niet beter? In de tweede alinea komt twee keer "in zijn leven" voor. Eén leven schrappen lijkt me beter. Zijn familie is niet voor haar(groei). Zijn familie is niet voor "Marieke". Of voor zijn" keuze" Punt achter haar. of achter Marieke of achter zijn keuze. Zij draagt - want ik denk dat ze nog in het paars gehuld is. Je schrijft; Archibald vindt - ott Leuke vondst dat ze geen merkkledij draagt. witregel achter "priestergewaad is. Archibald op nieuwe regel. Hoop dat je mijn positief bedoelde hulp niet euvel duidt. Nog een fijne zondagmiddag-en avond. :o

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juni 2017 - 21:20
Dank u schrijfcoach Blavatski. Ik ben me er zeer van bewust dat ik nog veel fouten maak. Het nare is, ik zie de fouten niet kennelijk. Fijn dat u zo nauwgezet bent. Ik leer er van en ben er oprecht blij mee! Fijne avond en nogmaals dank voor het terug komen hier.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juni 2017 - 21:25
Dank Marceline. Fijn dat het voor jou wel werkt in de derde persoon. Voor 300 woorden moet je een keuze maken of derde persoon of perspectief van de hp dan wel de antagonist. Ik heb het gevoel dat wisselen van perspectief binnen 300 woorden teveel van het goede is.