Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 143 Uitval

17 mei 2017 - 20:40
‘Goedemorgen meneer Badhemd, ik ben Monica Hartjens, uroloog. U weet misschien nog dat u hier gisteravond bent binnengebracht. U was bewusteloos geraakt en uw huisarts heeft u toen voor nader onderzoek laten opnemen. We hebben uw bloed en urine onderzocht, er zijn geen afwijkende waarden gevonden. U heeft ook geen allergieën, volgens uw vriendin, en u slikt ook geen medicijnen. Dat klopt toch?’ Ik knik. ‘Tja meneer Badhemd, dan is er nog dat doosje Artivel. Dat is ook de reden dat ik erbij ben geroepen. Uw vriendin vertelde dat jullie een romantisch etentje een extra romantisch vervolg wilden geven en toen heeft u daar een tabletje van ingenomen. Hoe bent u daaraan gekomen?’ ‘Ja dokter, dat was eigenlijk een geintje. Cadeautje van de jongens van mijn band, zogenaamd omdat ik nu als zestig-plusser de groupies niet meer aan zou kunnen. Ik vond het wel grappig, op dat moment, maar ik heb ze nooit gebruikt. Ook nooit groupies ontmoet trouwens, we zijn maar een amateur-ouwe-lullen-bandje, ziet u. Ik was die pillen eigenlijk al weer vergeten. Ja en toen na dat etentje heeft Esina, mijn vriendin dus, dat doosje tevoorschijn gehaald.’ ‘Dat had ze beter niet kunnen doen, meneer Badhemd. Dit zijn namelijk geen erectiepillen, zoals Viagra en Levitra. Deze tabletten hebben het tegenovergestelde effect. Gelukkig is er geen blijvende schade, dus u mag weer naar huis. Maar wilt u nooit meer zomaar tabletten slikken die u niet zijn voorgeschreven!’ ‘Dat is goed dokter, dank u wel.’ Als ik Esina in de taxi naar huis in haar ogen kijk, zie ik weer diezelfde ondeugende blik van gisteravond. Ik knipoog, pak haar beide handen en zeg; ‘Schatje, straks maar snel doorgaan waar we gebleven waren!’

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 mei 2017 - 22:00
Dankjewel voor je compliment, Jules. Ik kan je verklappen dat, eenmaal uit die taxi ... Nou ja, laat ik het zo zeggen; zonder pil hadden we niets te klagen! :)

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 mei 2017 - 22:03
@Ton, dus de schuld van Esina? Zij haalt het doosje tevoorschijn en jij moet een pil slikken? Houd in het vervolg je rug als een komkommer zo recht. :D

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 mei 2017 - 22:57
Beloofd, Mili, ook mijn rug. :D Maar je hebt gelijk, Mili, ik heb ten onrechte de schijn gewekt dat het haar schuld was. Quod non, ik heb zelf geslikt. We wilden er allebei een bijzondere avond van maken,. Nou, dat is dus gelukt! Hartelijk dank voor je reactie (die ik overigens voor jouw doen uitzonderlijk mat en mild vind. Alles goed met je, Mili? Ook een verkeerd pilletje geslikt, of is het het weer?)

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 mei 2017 - 23:30
@Sprankelende Ton, het is bijna komkommertijd. Plus ik ben mijn boek 'Jitzak' aan het afronden. Een uitputtende hete slag achter de duinûh. Ik werk, ik schrijf, ik wil reageren, ik wil zo veel, maar niet mild zijn. :D

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 mei 2017 - 23:42
Zo ken ik je weer, Mili! Sterkte in de strijd met werk, en wat je allemaal nog meer wilt! En mild is niet fout hoor, maar ik geniet altijd van je pittige en rake reacties, zowel de analyses als de lullepotpraatjes eromheen. Oeps, is dat wel een woord voor een Haagsche dame achter de duinûh? Nou ja, jij kunt het hebben, zoniet bied ik je als excuus en compensatie nog een extra warme omhelzing. :p

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 mei 2017 - 23:57
Dankjewel, Michael, een compliment waar ik heel blij van word. Enne ruim interpreteren; het is toch een kwestie van je eigen keuze maken. De daadwerkelijke uitval van stroom, internet of wat dan ook, daar kon ik niet zo veel mee. En dan komt er toevallig iets langs voor mijn geestesoog, en dan is het HOPPA! :)

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
18 mei 2017 - 13:12
Heel erg leuk Ton deze invalshoek van een black out waarbij het lijf slap wordt ;) Heb het met een big smile gelezen. Natuurlijk is die ondeugende Esina het schuld :lol:

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
18 mei 2017 - 15:20
Nou nou, een Trojaans virus in pil-formaat. Wat een afknapper van de geplande avond :o Blij dat je weer op de been bent... Ga ervoor :unibrow: Heel graag gelezen ;)

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
18 mei 2017 - 17:35
Hoi Nancy, dankjewel voor je fijne reactie. Doet me deugd, die big smile van jou! En, eerlijk is eerlijk; Esina is niet de enige schuldige, daar hintte Mili ook al op. Ik trek het boetekleed aan, samen met Esina, dat dan weer wel. Gezellig, hoor, samen in zo'n boetekleed, echt knus. Daar gebeurt weer van alles.... haha.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
18 mei 2017 - 17:41
Hoi Emy, hartelijk welkom bij SOL. Als je een weekje eerder was gekomen, hadden we gezellig op de berg in Oostenrijk kennis kunnen maken (zie mijn #142, Berg). Leuke reactie, dankjewel! En ja, eenmaal weer op de been, hebben we thuis de draad weer opgepakt. Dat was ook zeer genoeglijk. En ook geruststellend; we wilden toch even testen of de dokter gelijk had en inderdaad, gelukkig geen blijvende schade! ;)

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
18 mei 2017 - 19:26
@Ton, altijd weer voor hilariteit zorgen op SOL. En als je zelf Esina ook schuldig had geacht, dan had je naar mijn idee een ijsblok nodig gehad na de herhaling vanwege het blauwe oog dat haar reactie had veroorzaakt. Je uitwerking is ook weer eigen aan jou, toch vraag ik me af of de eerste alinea iets wezenlijks toevoegt voor de lezer. Graag gelezen, Connie

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 10:17
Ton, Weer vrolijk en om te lachen, zoals gewoonlijk. Volgens mij was het gewoon de wraak van Ensina, na het debacle van Denemarken. Met plezier gelezen!

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 12:59
Ton, jouw Esina houdt je pittig en overeind (!) dat weet ik zeker! Dom van je om toch een pilletje in te nemen waarvan je de gevolgen niet kent. Een nachtje ziekenhuis zonder je geliefde was het resultaat. Je bent altijd in voor wonderbaarlijke, grappige verhalen waarvan ik (wij) niet weet (weten) waar je de grens trekt tussen waargebeurd en fictie.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 13:57
Het verhaal staat als een paal boven water ha ha ha. Ik ben jaloers op jouw gave om grappige verhalen te schrijven, ga zo door!

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 22:37
Hoi Connie, hartelijk dank voor je fijne reactie. Ja, een beetje hilariteit mag ik wel, en gelukkig sta ik daarin niet alleen. Ijs en blauwe ogen.... Esina is niet zo gewelddadig, hoor. We kunnen het nog steeds heel goed met elkaar vinden. Wat je suggestie betreft; als ik de eerste passage t.e.m. ----- wegdenk, verandert er inderdaad niets wezenlijks aan het geheel. Ik denk nog even na hoe ik de nieuwe 1e alinea dan aanpas, anders is het misschien niet helemaal duidelijk voor de lezer. Hartelijk dank voor je suggestie!

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 22:48
Hoi Marceline, blij dat jij weer hebt gelachen. Ik wil je wel even corrigeren; dit had niets met wraak te maken, en al helemaal niet van Esina's kant. En ik snap wel dat jij die link legt met dat Denemarken-debacle, dat toevallig ook nog eens een heel staartje heeft gekregen. Esina stond namelijk een keer in de file bij Nieuwegein en ontmoette daar een knappe Deen (zeg maar type wow-man), dat heeft toen ook nog een bijzonder verhaal opgeleverd. Maar dat vertel ik je nog wel een keer, dat voert nu te ver. Maar de bottom line is, dat we weer helemaal in love zijn, nou ja, je hebt zelf gelezen dat we er beiden een heel romantisch avondje van wilden maken; need I say more?

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 22:55
Ton, ik heb op internet gespeurd naar Artivel pillen, maar niet gevonden. Zal wel voor slapjanussen zijn. Altijd dom om onbekende pilletjes te slikken, maar je houdt er wel een leuk verhaal aan over. Waar of niet.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 23:02
Hoi Marlie, Reken maar dat het goed zit tussen Esina en mij, en dat alles op zijn tijd fier overeind staat. Dat met dat pilletje was gewoon bedoeld als extra-extra, zal ik maar zeggen, en daar waren we beiden debet aan. Maar dat is een goede les geweest voor ons beiden. En weetje, Marlie, een nachtje zonder geliefde maakt de hereniging des te plezieriger. En hartelijk dank voor je complimenten, heel fijn om te horen/lezen. Je krijgt me er bijna stil mee (niet helemal, hoor, wees gerust!). En de grens tussen waarheid en fictie is ook voor mij soms een raadsel bij mijn eigen vertellingen. Gelukkig bevind ik mij daarmee in goed gezelschap.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 23:18
Hoi i-Kat, Ook jouw compliment staat! Maar dan in mijn geheugen en hart gegrift. Dankjewel. Een gave, nou ja, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Dankjewel, dan maar weer, dus. En je aansporing zo door te gaan; blij toe, ik vind het zelf ook wel leuk om te doen. Dus nog maar een keertje; dankjewel, i-Kat. Je verwent me wel deze keer. Ik zou nog eens gaan blozen.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 23:25
Hoi Dos, ik geef je een hint, mag je nog een keer zoeken op internet. Volgens dokter Monica Hartjens had Artivel een omgekeerd effect. Dom; mee eens, het was eigenlijk een apenstreek, dat geef ik toe. Maar gelukkig was er volgens dokter Monica Hartjens geen blijvende schade, iets wat Esina en ik achteraf toch voor de zekerheid nog even thuis hebben getest. En verdomd, de dokter had gelijk!

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 23:41
Hoi Dos, ik geef je een hint, mag je nog een keer zoeken op internet. Volgens dokter Monica Hartjens had Artivel een omgekeerd effect. Dom; mee eens, het was eigenlijk een apenstreek, dat geef ik toe. Maar gelukkig was er volgens dokter Monica Hartjens geen blijvende schade, iets wat Esina en ik achteraf toch voor de zekerheid nog even thuis hebben getest. En verdomd, de dokter had gelijk!
Opschepper. Ik heb laatst gehoord dat mannen boven de zestig niets meer klaarspelen. Ook niet met Viagra, stijfsel of spalken. :rolleyes:

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
20 mei 2017 - 17:05
Beste Ton Badhemd, Tja, een scherp gevonden onderwerp vraagt om reacties van schrijvende lezers. Toegegeven, ik heb genoten van je verhaal. Ik vraag me wel af of de zinnen [ ‘Ja dokter, dat was eigenlijk een geintje. zogenaamd omdat ik nu als zestig-plusser de groupies niet meer aan zou kunnen. Ik vond het wel grappig, op dat moment, Ook nooit groupies ontmoet trouwens, we zijn maar een amateur-ouwe-lullen-bandje, ziet u. Ik was die pillen eigenlijk al weer vergeten.] Dank je wel voor je uitwerking. Hartelijke groeten, schrijfcoach Inanna

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
21 mei 2017 - 2:13
Hoi Inanna, Je hebt kennelijk vraagtekens bij enkele zinnen, ben benieuwd naar wat je je daarbij afvraagt, het staat er nl. niet bij. Ook maak je me nieuwsgierig als je 'toegeeft dat je hebt genoten'. Mvg Ton

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
21 mei 2017 - 9:07
Sorry Ton, gisteren gehoord dat mannen boven de zestig toch tot iets instaat kunnen zijn en spalken niet per se noodzakelijk is.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
23 mei 2017 - 18:09
Ton, Dat was dus Esina met een vooruitziende blik. Regeren is vooruitzien! Genoten van je verhaal.