Turf

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Turf

Ik was bezig een epische familieroman te schrijven die 1 miljoen woorden zou omvatten. Bij 400.000 heb ik bij verschillende uitgevers poolshoogte genomen maar geen enkele was geïnteresseerd (enkel bij Atlas kon ik terecht op voorwaarde dat ik de uitgeverskosten op mij nam, 2500 euro om precies te zijn en daar bedank ik voor). Hij speelt zich af tijdens de eerste wereldoorlog en hoewel het in België wemelt van de herdenkingen (tussen 2014 en 2018 bedoel ik), was dat voor de Belgische uitgeverijen geen afdoende reden om het risico te wagen. Ik heb er vijf jaar aan gewerkt en was van plan er nog drie aan toe te voegen, maar nu hoeft het kennelijk niet meer. Ik stop er in elk geval mee tot ik een uitweg vind. Iemand een suggestie voordat ik de roman op mijn harde schijf en in mijn hoofd wis en ga bedenken hoe ik de verloren tijd kan inhalen. Bedankt! FY

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 miljoen? Hoeveel pagina's is dat? Als het een debuut is, vrees ik dat weinig uitgevers dat risico zullen nemen. Een gemiddeld boek telt tussen 80.000 en 100.000 woorden. De drukkosten zullen gigantisch zijn. In elk geval, veel respect voor de prestatie tot nu toe.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Valt er niet toevallig een serie van te maken? Als je er dan voor zorgt dat het eerste boek 'los' van de anderen te lezen is, dan durft een uitgever wellicht meer risico te nemen. Ik begrijp heel goed dat de reacties die je nu terug hebt ontvangen van uitgeverijen een flinke teleurstelling zijn na al dat werk, maar alles dan maar wissen zou ik sowieso afraden. Dan is al je werk immers voor niets geweest en de kans is groot dat je daar op den duur spijt van krijgt. Als het boek niet gaat worden zoals je in eerste instantie in gedachten had, kan je er eventueel nog delen van gebruiken voor een andere roman, of je kan stukken gebruiken om daar korte verhalen van te maken, voor bijv. een uitgeverij die historische verhalen publiceert. Succes!

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
fredericyung,
Ik heb er vijf jaar aan gewerkt en was van plan er nog drie aan toe te voegen, maar nu hoeft het kennelijk niet meer. Ik stop er in elk geval mee tot ik een uitweg vind.
Die uitweg zit in jouw hoofd. Alleen jij kan hem vinden. Selecteer een hoofdstuk voor een wedstrijd, plaats een fragment op proeflezen, enz. Informeer eens bij kleinere uitgeverijen die bij jouw werk aansluiten. En wees geen krent - als je tijdens het schrijfproces elke maand 50 euro had gespaard, had je die 2500 zo op tafel kunnen leggen. Het feit dat je bereid bent ook financieel te investeren, geeft juist aan dat je gelooft in je werk. Dreigen met de delete knop is zinloos.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Een indrukwekkend streven: een miljoen woorden. Maar het gaat niet om het woordenaantal; het gaat om wát er staat en hóe het er staat. Misschien inderdaad een fragment op Proeflezen plaatsen? Wie weet, wordt het met de feedback mogelijk om je tekst te optimaliseren waardoor uitgevers wel geïnteresseerd raken. Het onderwerp is boeiend genoeg.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Misschien kun je het verhaal inkorten. Bij zo veel woorden zal de verkoopprijs ook hoog zijn.

Lid sinds

9 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Iemand een suggestie voordat ik de roman op mijn harde schijf en in mijn hoofd wis en ga bedenken hoe ik de verloren tijd kan inhalen.
Verloren tijd kan je niet inhalen. Alle tijd die je daaraan gaat besteden is ook weer verloren tijd. Suggestie; 400.000 woorden nemen niet zo veel ruimte in. Het zal makkelijk op een 4 Euro stick passen. Verstop de stick. Schrijf in je testament waar je die hebt verstopt. Misschien is er over 50 jaar belangstelling voor.
Ik was bezig een epische familieroman te schrijven die 1 miljoen woorden zou omvatten. Bij 400.000 heb ik bij verschillende uitgevers poolshoogte genomen maar geen enkele was geïnteresseerd (enkel bij Atlas kon ik terecht op voorwaarde dat ik de uitgeverskosten op mij nam, 2500 euro om precies te zijn en daar bedank ik voor). Hij speelt zich af tijdens de eerste wereldoorlog en hoewel het in België wemelt van de herdenkingen (tussen 2014 en 2018 bedoel ik), was dat voor de Belgische uitgeverijen geen afdoende reden om het risico te wagen. Ik heb er vijf jaar aan gewerkt en was van plan er nog drie aan toe te voegen, maar nu hoeft het kennelijk niet meer.
Ik ken een Hollander die graag over deze Belg - en zijn verhaal - een kort verhaal zou willen schrijven.
Ik stop er in elk geval mee tot ik een uitweg vind.
Er is geen uitweg - doorgaan.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat je moet doen ligt voor de hand: herschrijf je begin en maak een volume van rond de 100k woorden met een bevredigend (voorlopig) eindpunt. Maak dat zo goed als je kan: werk aan je schrijfkunst, laat het proeflezen, herschrijf het nog eens en nog eens. Stuur dát naar een uitgever.

Lid sinds

9 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Waarom reageer ik nog op een topic waarvan de plaatser niets meer van zich laat horen? Pff, verloren moeite.
Hij heet Yung [Jung, want het is een psychologisch probleem] van zijn achternaam - zit in zak en as - en denkt nog na over onze adviezen.