Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#120 Trio

Gestrest De winkelstraat is nog drukker en benauwder dan hij al had gevreesd. Hij elleboogt zich door de mensenmassa. De stampende muziek uit de winkels brengt hem letterlijk uit zijn evenwicht, waardoor hij tegen een kinderwagen botst. De moeder slaakt een gil en kijkt hem aan met grote ogen, maar hij negeert haar en versnelt zijn pas. Dan begint het carillon van de Petruskerk te spelen. Hij kan geen melodie ontwaren in de metalige klankbrij van de klokken en hij voelt de schrille herrie tot in zijn ingewanden. De ranzige geur van de frituur op het plein is de laatste druppel. Hij kokhalst en grijpt naar zijn buik. Dan komt alles er uit. Goed humeur Het is druk in de winkelstraat, ongetwijfeld dankzij het mooie weer. De deuren van de winkels staan open en overal klinkt muziek. Hij slentert langs de etalages en kijkt naar de mensen. Een jonge moeder met haar kinderwagen kruist zijn pad. Hij trekt gekke bekken naar haar kindje en steekt zijn tong uit. De moeder moet om hem lachen. Als hij doorloopt, begint het carillon van de Petruskerk te spelen. Hij fluit mee met de melodie. Op het plein ruikt hij, lang voor hij de frituur ziet, de geur van vers gebakken friet. Het water loopt hem in de mond. Verdrietig Verzonken in gedachten loopt hij door de drukke winkelstraat. Hij schrikt op als iemand tegen hem aan loopt en mompelt een excuus. Uit een van de winkels klinkt een nummer dat hem doet denken aan haar, aan de dag dat zij … Hij schudt zijn hoofd en verjaagt de gedachte. Dan ziet hij een jonge moeder met een kinderwagen en er breekt iets in hem. Haastig richt hij zijn blik op de grond en versnelt zijn pas, hopend dat niemand zijn tranen ziet. In de verte hoort hij het geluid van kerkklokken. Hij ruikt de geur van gebakken friet en hij weet dat hij iets zou moeten eten, maar hij loopt door.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@Ostina Van mij mogen de labels wel weg. De gemoedstoestand vind ik helder. Hier en daar gebruik je b.n. die het beeld versterken, maar tegelijkertijd op mij als een regisserend trucje overkomen.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Ostinato, je slaagt er wonderwel in om de sfeer en gemoedstoestand van HP weer te geven in een beperkt aantal zinnen. Graag gelezen!

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Ostinato, Een ingewikkelde opdracht mooi en compact weergegeven. Knap gedaan. gr Connie

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Leonardo Dank voor je reactie. De labels zijn om het de coach gemakkelijk te maken. Je hebt gelijk over (een paar) bijvoeglijke naamwoorden - het gebruik daarvan is en blijft een zwak punt in mijn teksten. @marlie @ccscharl Dank voor je reactie!

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Duidelijk en mooi geschreven. Vooral de laatste komt bij mij echt binnen. Ik denk door de emotie die door details duidelijk wordt, maar niet met zoveel woorden genoemd of uitgelegd wordt.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Goed gedaan! Zoals hierboven al genoemd is, komen de emoties al heel duidelijk voelbaar naar boven in de tekst. De tussenkopjes zijn niet nodig. Dat is alleen maar mooi, toch? :) Je hebt in de korte teksten de emoties heel goed geschetst, zonder ze letterlijk te noemen ('Ik voel me zo verdrietig!'). 'Hij ruikt de geur van gebakken friet en hij weet dat hij iets zou moeten eten, maar hij loopt door.' Heel herkenbaar voor mensen met liefdesverdriet en een treffende zin.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Dreaming Dank voor je compliment :) @Marije Dank voor je mooie reactie, en voor de uitdagende opdracht.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
mooi gedaan. vooral zeer geslaagde echte stress, compleet met spugen; niet zo'n simpelweg drukdrukdruk typetje, maar verder ook alles prettig en heel herkenbaar geschreven. ('hopend ... tranen ziet' mag van mij ook weg)

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi subtiel de stemming van je hp beschreven. Een prachtig leermoment voor mij. Daarom kom ik hier zo graag. :) Wat de bn betreft. Bij stampende muziek krijg ik een ander beeld dan bij muziek. Soms is het teveel maar hier vind ik het de tekstbeleving ten goede komen. Het blijft elke keer opnieuw een afweging. Met plezier gelezen.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat de bn betreft. Bij stampende muziek krijg ik een ander beeld dan bij muziek. Soms is het teveel maar hier vind ik het de tekstbeleving ten goede komen. Het blijft elke keer opnieuw een afweging.
Bn zijn niet per se overbodig. Eens met "stampende" muziek: dat is niet regisserend. Een metalige klankenbrij vind ik ook prima, maar dan kan schril daarna weg, dunkt me.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank voor de reacties :) Voor wat dat 'schrille' betreft, ben ik het eens met Leonardo. Bij nader inzien zou ik het zo schrijven:
Hij kan geen melodie ontwaren in de schrille metaalklanken en hij voelt het gegalm tot diep in zijn ingewanden.
Ook het woordje 'ranzige' vlak daarna zou ik vervangen, bijvoorbeeld door het iets minder dwingende 'vette'.