Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#104 Dans dans dans

20 juli 2016 - 21:30
Studio jazz en klas klassiek samen waterdrinken uit een flesje heb jij ze bij je, die oude spitzen roze linten draai ik om jouw been aan de barre jij staat voor mij let op je voeten tenen pointen vergeet niet die navel moet omhoog een twee drie vier vijf zes zeven acht dansen dansen doen we samen tellen met liefst rare woorden nescafé is buig vier tellen in de hoek calvé naar de rechterhoek diagonaal ieder mens heeft altijd recht op een spagaat zegt onze maestro zodat we rekken trekken strekken met onze neus op de linkerknie optreden samen jij en ik in de coulissen toi toi toi volle zalen zenuwachtig danspassen het applaus onze lichamen bewegen samen in een pas de deux een dolle dansende droom onze hemel woont in een duet.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 juli 2016 - 21:59
@Madd, naast de fiets-, je danspassie. Je schrijft vanuit de kenner, duidelijk voelbaar. Zelf zou ik reclame voor woorden weglaten. Hoeft niet en het woord reclamewoorden stuitert een beetje. In je vierde strofe geef je je levensles mee die ik altijd waardeer. Je kunt ook naar de rechterknie buigen. ;) Ik pointe mijn tenen! En denk nog dat coulisse een n wil. Heerlijk je weer gelezen te hebben.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 juli 2016 - 22:39
Coulisse heeft een n en de reclame is weg. Altijd dankbaar ben ik voor je attente opmerkingen. Dansen op de fiets lukt niet, het leven zou dan wel heel mooi zijn!

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 juli 2016 - 0:53
Wat heerlijk Madd, ik ben ook in die werled opgegroeid en proef de sfeer. Ik roep nog zo vaak en graag 'toi toi toi!' en geef je een groot applaus vanuit mijn Mexicaanse coulissen.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 juli 2016 - 13:00
Mili, ik denk dat je mij helemaal begrijpt! Elyse, er was vroeger zo' n liedje, Mexico,Mexico, Mexicoooooooo. Ik doe er voor jou een dansje op.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
22 juli 2016 - 9:46
Ik denk dat de derde strofe het meest typerend voor de vriendschap is. Verder zit ik op de bank te tollen van alle onbekende termen :). Dat iedereen altijd recht heeft op een spagaat vind ik ook mooi. Zeker ook omdat we ze allemaal weleens krijgen. Mooi, Maddbrug.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
22 juli 2016 - 13:25
Maddbrug, Ik val voor 'roze linten draai ik om jouw benen'. Daar spreekt een hoge mate van intimiteit uit. Het typeert de sfeer in deze ruimte. Het fysieke, het dynamische en ook de romantiek van het ballet heb je wat mij betreft treffend neergezet. Mooi.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
22 juli 2016 - 14:41
Maddbrug,ik sluit me bij bovenstaande commentaren aan. Je proeft de sfeer. Maar ook de eenvoud en intimiteit van een diepe vriendschap.

Lid sinds

19 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
23 juli 2016 - 19:35
Studio jazz en klas klassiek samen waterdrinken uit een flesje heb jij ze bij je, die oude spitzen roze linten draai ik om jouw been aan de barre jij staat voor mij let op je voeten tenen pointen vergeet niet die navel moet omhoog een twee drie vier vijf zes zeven acht dansen dansen doen we samen tellen met liefst rare woorden nescafé is buig vier tellen in de hoek calvé naar de rechterhoek diagonaal ieder mens heeft altijd recht op een spagaat zegt onze maestro zodat we rekken trekken strekken met onze neus op de linkerknie optreden samen jij en ik in de coulissen toi toi toi volle zalen zenuwachtig danspassen het applaus
Hallo Maddbrug, Wat een fijn dansend dansgedicht! Het heeft vaart en ritme en ik zie het allemaal voor me, word even meegesleept in die mij onbekende wereld. Naast liefde voor ballet spreekt er ook liefde voor de taal uit, vooral door die 'rare woorden' en het citaat van de meester. En niks geen rijm, dat is dus helemaal niet nodig. Wel een aantal herhalingen met en zonder variaties, die het tempo ondersteunen. Ik vind alleen het einde wat abrupt. Het optreden zelf wordt in één woord - danspassen - afgedaan, dan komt het applaus. Hier blijf ik wat teleurgesteld achter. Moet hier niet iets meer gebeuren? Zou je hier de trance van het optreden zelf kunnen beschrijven? Het samenspel van de twee danseressen? Zou dat kunnen? Dan wordt het helemaal een mooi dansend dansgedicht! Nog veel dichtplezier! Wilma van den Akker / Mevrouw SchrijfTaal

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 juli 2016 - 11:46
Janp, dank je , ben blij dat ik je even meenam! Nel, iedere week hoor ik deze zin nog op dinsdag en donderdag van de maestro! Dank je voor je reactie! Annemieke, zij was?is mijn soulmate, en we hadden zoveel woorden die een combinatie van passen betekende. En van die spagaat hoor ik nog steeds, ik heb nog steeds les van de maestro. Willemina, het was wat die spitzen! Dank je voor je reactie! Meta, dank je wel, ben blij dat dat overkwam! Mw. Marie, ja dat is het zeker. jammer dat ze nu zo ver woont! Dank je wel voor je reactie.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 juli 2016 - 11:50
Wilma, een mooie reactie en ja, de liefde voor dans en taal is groot! Ik probeer een paar woorden toe te voegen, en dank je wel voor de fijne opdracht!