Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

schrijfopdracht # 102 - en zo geschiede

12 juli 2016 - 17:43
De voogd bekijkt het pleegkind, een schuchter kind dat hem nauw aan het hart ligt. Zijn kinderen vinden zijn zorg en aandacht de gewoonste zaak. Hij is een geslaagd zakenman. Daarnaast bekleedt hij een hoge functie in de sportwereld, is geridderd en een eervol lid van de kerkfabriek. Dit meisje met de grote, donkere ogen geeft hem het gevoel dat ze tot diep in zijn binnenste kan zien. Ze vangt een glimp op van zijn eenzaamheid. Het pleegkind heeft haar einddiploma behaald en wil haar toekomstdroom verwezenlijken. Actrice worden. Dit schuwe mensenkind wil naar de toneelschool. Zich uitleven op de planken. Hoe is het mogelijk! Tja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ze komt uit een artistiek nest. Musiceren, schilderen, schrijven, dichten. Een grootvader operazanger; een grootvader museumconservator. Een moeder die mooi en lichtzinnig is, een vader die net als de moeder zich niets van het kind aantrekt. Het dochtertje lijkt te veel op de vrouw die hem verliet. De zakenman ziet de levens van de artistieke mens als chaos. Er zijn geen zekerheden. Dit kind is de dupe van haar artistiek milieu. Hij meent het goed als hij zegt: “Ik zal je inschrijven voor een secretaresse-cursus.” En zo geschiede...

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 juli 2016 - 22:55
Het leest als een beschouwelijk stukje waardoor ik afstand voel. Het roept bij mij vragen op: is hij niet ook de vader van het kind zodat ze beide verlangen naar geborgenheid? Haar verlangen niet ingewilligd door zijn ongeloof in haar. :( Natuurlijk heeft hij de beste bedoelingen. Ik weet niet waarom maar vanmiddag rondrijdend op dit zonnige eiland Rhodos moest ik aan u denken. Fijn om weer iets van u te lezen! :nod:

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
13 juli 2016 - 8:00
Een intern monoloog van een voogd. Het klinkt echter niet als een zakenman die van sport houdt, vind ik. Misschien denk ik te stereotype, maar volgens mij is dit te veel jouw stem en te weinig vanuit zo'n man geschreven. Ik denk dat deze man te ver van jou afstaat. Het gegeven vind ik heel goed. Het is een maatschappelijk probleem dat breder is dan dit geval. Mensen die macht hebben over weerloze mensen. Onbegrip voor artisticiteit. Het ontzeggen van een opleiding aan een kind en daarmee haar recht schenden. Een goed thema.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 juli 2016 - 19:28
Fijn dat je weer hier bent Blavatski! Graag gelezen. Je dromen volgen, ondanks dat je anders wordt aangeraden, eerst misschien de typcursus en dan in alle vrijheid zelf geld verdienen voor je eigen wens in het leven. De combi kan toch ook?

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 juli 2016 - 13:38
Dag Marietje, U was/bent op het mooie eiland Rhodos en Uw gedachten waren even bij mij? Het zal de liefde voor de schoonheid van de natuur zijn die een fijn lijntje tussen U en mij schept.Ik wens U heel veel mooie uren daar! Dank voor Uw bezoekje aan mij in Affligem, gelegen ten Noorden van Brussel. Men noemt het hier ook wel eens "de groene ring rond Brussel!"

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 juli 2016 - 13:48
Dank U schrijfcoach voor Uw bezoekje. En de opbouwende, positieve opmerkingen. Ik begrijp Uw reactie van de zakenman die ook met sport bekommerd is. Deze prachtige mens was ooit vooral een goed bestuurder van de Nederlandse Zwembond en ooit voorzitter van het Olympisch bestuur, maar inderdaad zijn postuur maakte hem niet geschikt om zelf een sporter te zijn. Zijn zaken draaiden goed door zijn naam en faam in de zwemwereld.....Hij was ècht mijn voogd en ik heb veel aan hem aan zijn echtgenote te danken. Het artistieke bloed heeft later toch de strijd gewonnen. :o Met het secretaresse-diploma op zak!

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 juli 2016 - 14:08
Dag mw.Marie, fijn dat U weer bent langsgekomen en positief commentaar hebt achtergelaten. De HP, het pleegkind, heeft inderdaad in haar rijpere jaren de "combi" gevonden en is een gelukkige, gezonde, tachtigjarige vrouw geworden. Maar het was af en toe best hard om zo tegen de bierkaai te moeten vechten! :o