Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 100 De logica van Bart

De logica van Bart. ‘Ik heb het niet gedaan, mama.’ ‘Wat heb je niet gedaan.’ ‘Nou niks.’ ‘Dat kan niet Bart, dat gelooft mama niet.’ ‘Het ging prongelukt.’ ‘Per ongeluk? Wat ging er per ongeluk.’ ‘Nou… dat die uit mijn hand viel.’ ‘Schat, kom eens bij mama, wat viel er uit je hand. Je moet het mamma wel duidelijk vertellen hoor, anders kan ik het toch niet weten.’ ‘Ik dee het niet van spres.’ ‘Lieve schat, dat weet mama heus wel, vertel nu maar wat er is gebeurd, we moeten zo naar oma, dus zeg het nu maar gauw. ‘Ik wil niet naar oma.’ ‘Bart, wat is dit nu weer, je vindt het altijd fijn om naar oma te gaan.’ ‘Ik wil niet naar oma, oma is stout.’ ‘Nou ja, wat heeft oma dan gedaan.’ ‘Niks……’ ‘Ook al niks, lieverd je praat voor mama een beetje in raadsels, ga ik het nu nog horen wat er aan de hand is?’ ‘Word je dan niet boos?’ ‘Dan moet je me wel alles eerlijk vertellen Bart.’ ‘M’n brandweerauto is van tafel gevallen.’ ‘Hè, wat jammer, en is hij nu stuk?’ ‘Nee.’ ‘Is hij nog helemaal heel?’ ‘Ja.’ ‘O… wat is er dan aan de hand.’ ‘Het was daar.’ ‘In de tuin? van de tafel?’ ‘Ja.’ ‘En dan niet beschadigd, nou mannetje dan heb je geluk gehad. Dan is er toch helemaal niets aan de hand lieverd. Daar kon je toch niets aan doen. Mama wordt helemaal niet boos op jou hoor. Kom lieverd dan gaan we naar oma, even de autosleutel pakken en dan gaan we weg.’ ‘Mama ik… de autosleutel zit niet meer in de brandweerauto.’ ‘Zit niet meer in de brandweerauto?... Wat moest mijn autosleutel in jouw brandweerauto?’ ‘Ik moest de motor toch starten.’ ‘En waar is mijn sleutel nu?’ ‘In het… putje...’

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
:). Hij mocht de auto starten? Of alleen de brandweerauto? Die putten zitten werkelijk altijd op plekken waar auto's geparkeerd staan. Persoonlijk vind ik dat ook belachelijk. Heel grappig verhaal! Waargebeurd. Niet ontkennen :). Hoewel ik niet helemaal de juiste persoon ben om dit op te merken: je mist een aantal leestekens.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor jullie reacties en Annemiek, nee hij mocht niet de auto van z'n moeder starten, maar had natuurlijk wel in zijn hoofdje opgenomen, dat je om een motor te starten een sleutel nodig hebt. En het is echt geen waar verhaal, maar had dus zo gekund.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een leuk verhaal! :) Ik vind het jammer dat oma erbij werd gehaald. Nu ben ik nieuwsgierig waarom die stout is. :confused: Een geloofwaardige dialoog. :thumbsup:

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor jullie reacties en Marietje hij zegt dat oma stout is omdat hij denkt daar een uitvlucht in te vinden, want hij weet dat ze met de auto gaan. Kinderen zijn slimmer dan je denkt. :-)

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Thea Josephine, levendige dialoog en Barts poging de boel te manipuleren goed neergezet. (deed me denken aan het jongetje dat de autosleutel verstopt omdat hij met de trein wil) tip: voor een aanspreking hoort een komma: 'Ik heb het niet gedaan, mama.' en na een aanspreking ook: 'Bart, wat is dit nu weer.'

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooie dialoog :). Ik kan het putje niet zo goed plaatsen in de tuin omdat ik zoiets nog nooit ben tegengekomen, maar ja, in hoeveel tuinen kom ik nou. Ik zou autosleutels veranderen in autosleutel omdat je het daarna steeds over autosleutel hebt. De slotzin vind ik persoonlijk sterker zonder puntjes. Maar al met al een aangename scène. :thumbsup: