Lid sinds

18 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#99 Supermarkt

19 juni 2016 - 22:59
“Leandra, loop je nog snel even naar de supermarkt? Ik ben wasmiddel vergeten.” Natuurlijk deed ze wat haar moeder vroeg. Met lood in de schoenen, dat wel. Ze was veel liever voor de televisie blijven hangen. Die serie over elfen, vampieren en weerwolven moest je gezien hebben om mee te kunnen praten op het schoolplein. Tussen de blikken erwtjes en tomatenblokjes liep ze te dromen over de knappe vampier. Elke aflevering redde hij een ander meisje. Hij beet dan op zijn tanden om niet van hun sappige hals te proeven. Ze glimlachte en probeerde te bedenken wat zij zou zeggen als ze in zijn armen lag. Persil, Dash, Ariel? Dat zou ze uiteraard niet zeggen. Ze probeerde zich wanhopig te herinneren welk merk mama gebruikte. En dan voelde ze zijn blik. Was dat nu die jongen die haar daarnet ook al aanstaarde van achter de blikken ananas op siroop? Een kerel van een jaar of twintig met een lange zwarte jas, een ziekelijke witte huid en de mooiste blauwe ogen die ze ooit had gezien. Ze keek verlegen weg en griste een doos Ariel van het rek. Ze voelde zijn ogen nog altijd in haar nek prikken toen ze mascara uitkoos. Mama zou het geld niet missen. Er was maar één kassa open. Ze kon niet anders dan achter hem in de rij gaan staan. Hij draaide zich even naar haar om en ze zag dat hij alleen een biefstuk kocht. Ze zag ook twee bloedrode puntjes in zijn nek. Dacht ze.

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 juni 2016 - 15:44
Vlot geschreven en gelezen! Is dit je eerste stukje? Ik vind het zelfs grappig dat de gedachten onderbroken worden door de namen van de wasproducten ertussen te plaatsen.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 juni 2016 - 15:56
Aditi, Mooi verhaal en op een leuke manier geschreven. Je zou de rollen aan het eind nog kunnen omdraaien: 'Ze kon niet anders dan voor hem in de rij gaan staan. Ze draaide zich even naar hem om en zag dat hij alleen een biefstuk kocht.' Dan moet ze hem aan het eind haar (kwetsbare) nek toedraaien ;) en het sluit ook iets beter aan bij de eerdergenoemde in de nek prikkende ogen. Ik zou ook, zoals JanP schreef, eindigen bij de biefstuk. Maar, nogmaals, erg leuk gedaan.

21 juni 2016 - 11:49
Hallo Aditi, Leuk beschreven hoe bij het meisje het kijken van een film doorsijpelt in het echte leven. "Met lood in de schoenen, dat wel' Meestal gebruik je dit gezegde als iemand iets moet doet waar hij bang voor is. In jouw tekst lijkt het meer dat ze er gewoon geen zin in had, liever voor de tv was blijven hangen. Misschien eerdere: "Met tegenzin, dat wel" "Ze voelde zijn ogen nog altijd in haar nek prikken toen ze mascara uitkoos." Leuk gekozen, de ogen prikken niet in haar rug, maar in haar nek... Schrijfcoach Corrie