Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Aantal woorden per dag

He mensen, even nieuwsgierig. Hoeveel woorden schrijven jullie gemiddeld op een dag?

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Vijf, zes honderd. Herschrijven meegerekend. Hangt af van de periode waarin ik zit. Vrije tijd vs inspiratie. Ik heb wel een limiet voor mezelf ingesteld in de drukkere periodes. Dan stop ik mezelf als ik bij de

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Momenteel schrijf ik gemiddeld 800 tot 1000 per dag. Ik hoop dit op te trekken tot 1500. Maar ik treur niet als ik een dag niet schrijf. Op topdagen schrijf ik tot 5000 woorden

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Jij hebt je aantal dan al bereikt bijna ;) Wat er uiteindelijk van over blijft, is inderdaad veel minder, maar daar denk ik op dat moment niet aan

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Op goede dagen schrijf ik zoveel als 2000 woorden. Er zijn ook dagen bij dat ik minder schrijf, 500 woorden. Vandaag heb ik vooral veel woorden geschrapt, 21216. Als je het zo bekijkt, sta ik vandaag in de min

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Vandaag heb ik vooral veel woorden geschrapt, 21216. Als je het zo bekijkt, sta ik vandaag in de min
Zo zou ik het toch niet zien. Woorden schrappen is evengoed progressie!

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik las laatste een schrijfboek van Stephen King en hij had het over 2.000 woorden per dag. Hij gaat vroeg in de ochtend zitten en staat niet op voordat hij dat heeft voltooid. Het is een boek van 10 jaar geleden of zo en ik weet niet of hij dit nog steeds doet of ooit echt gedaan heeft. Zijn reden hiervoor was simpel: dan verstoffen je karakters niet. Als je het volhoudt (volgens mij nam hij in de maanden dat hij aan een boek werkt zo min mogelijk dagen vrijaf) heb je 150k in no time af en staat er weer een bestseller op de plank. Mijn gedachte was wel meteen: ja jij bent miljonair en hoeft verder niets te doen. Dan kan ik het ook. Dat had hij blijkbaar verwacht en hij vertelde/ schreef erbij dat hij dit ook al voor Carrie deed. Hij schreef altijd en overal. Het gaat om de flow. Ik schrijf iedere dag een blog en dat zijn ongeveer 400-500 woorden. Dat doe ik tussen het echte schrijven en het werken door. Ik werk vanaf mijn computer dus ik heb het wat dat betreft ook makkelijk. Ik merk dat die flow wel werkt. Sinds ik een blog heb, schrijf ik soepeler. Niet beter of slechter (als dat al mogelijk is) maar soepeler. Al met al schrijf ik rond de duizend woorden per dag minimaal.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Vandaag heb ik vooral veel woorden geschrapt, 21216. Als je het zo bekijkt, sta ik vandaag in de min
Zo zou ik het toch niet zien. Woorden schrappen is evengoed progressie!
Ja dat klopt Dreamtide :) Ik ben, om eerlijk te zijn, ook best trots erop. Ik schrijf in yWriter, als je dan woorden schrapt trekt het programma het af van het totaal dat je geschreven hebt. Vandaar dat ik het zo zeg ;)

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik kan lang niet elke dag schrijven met mijn studie, huishouden enzovoorts, dus ik heb een vaste "schrijfdag" in de week wanneer ik geen afspraken maak en ga schrijven. Per week schrijf ik dan rond de 5000 woorden.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik kan lang niet elke dag schrijven met mijn studie, huishouden enzovoorts, dus ik heb een vaste "schrijfdag" in de week wanneer ik geen afspraken maak en ga schrijven. Per week schrijf ik dan rond de 5000 woorden.
Dat is best heel veel!

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zeker :D Ik heb dan de hele dag vrij en schrijf van 's ochtends tot het eind van de middag non-stop. Een hele verbetering ten opzichte van mijn eerste "schrijfpatroon" moet ik zeggen. Toen had ik geen vaste dag om te schrijven, wat resulteerde in af en toe een halfuurtje schrijven (terwijl ik eigenlijk zo'n half uur nodig heb om in de flow te komen) en een rusteloos gevoel wanneer ik niet schreef: "ik zou nu eigenlijk moeten schrijven, ik hoop dat ik vandaag nog kan schrijven, o wacht, het is al erg laat, dan ga ik morgen wel schrijven..." Dus kon ik nooit echt genieten van een avondje film, of iets afspreken met vrienden, omdat ik altijd dacht "had ik die tijd niet beter aan schrijven kunnen besteden?" Of ik besloot te schrijven in plaats van tijd met mijn vriend doorbrengen, met als gevolg dat ik maar half schreef, omdat ik last had van schuldgevoel. Dus heb ik het roer omgegooid. Ik heb aan mijn vriend, familie en vrienden verteld van die schrijfdag (alhoewel de dag per periode verandert, omdat mijn lesrooster verandert. Ik kies altijd de dag wanneer ik vrij ben of weinig college heb, en wanneer mijn vriend juist een lange dag heeft, zodat ik alleen thuis ben.).

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Op het moment schrijf ik minder en vooral minder vaak dan ik zou willen, maar als ik schrijf, is dat 1500 à 2000 woorden op een dag. Herschrijven doe ik wel bijna elke dag. Af en toe levert dat meer woorden op, meestal (iets) minder.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Aan 1500 a 2000 per dag kom ik bij lange na niet. Ik ben al blij als ik een paar honderd woorden heb geschreven waar ik de volgende dag nog steeds tevreden over ben. Mijn streven is om elke dag ongeveer 500 nieuwe woorden te schrijven, dus exclusief herschrijven, zodat ik ongeveer op de 10.000 woorden per maand zit. Op die manier blijft het voor mij leuk en haalbaar, en blijf ik er toch in zitten. Heb overigens wel veel respect voor mensen die structureel 2000 woorden of meer per dag kunnen schrijven.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik pint mij niet vast op een aantal woorden. Wel of ik met mijn verhaal bezig ben geweest. Ik wil elke dat minimaal twee uur met mijn verhaal bezig zijn. Dat kan betekenen dat ik helemaal niet schrijf, maar nadenk. Elke vrijdag ben ik vrij, dat is mijn schrijfdag. Alles wat ik in de loop van de week bedacht, werk ik uit.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik tel niet hoeveel woorden ik schrijf. Hooguit hoeveel ik er wil schrappen. Die woorden waarvan een mens er makkelijk 1 - 5000 per dag kan schrijven, zijn namelijk allemaal al eens door anderen gezegd of geschreven. Een willekeurige woordengenerator kan zelfs miljoenen woorden schrijven in seconden. Het gaat er dan ook niet om hoeveel van die woorden jij opnieuw opschrijft, maar in welk volgorde, en vooral wát je met die woorden vertelt. Dát is schrijven. Misschien is het maar één woord of een alinea, een strofe, de plaatsing van een komma in een gedicht: het verschil tussen hoeveel muren en plafonds een schilder in een dag kan witten, en die ene streek verf die Mona Lisa nu al zo'n 500 jaar laat glimlachen.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik denk dat een typische professionele schrijver op zo'n 3000 woorden per dag mikt. Een veelschrijver als Brandon Sanderson mikt op 5000. Ik ben pas tevreden als ik 2000 haal, helaas is het meestal minder doordat ik mezelf meteen zit te editen en maar zit te kauwen op die ene moeilijke paragraaf ipv gewoon verder te zetten. Op een "schrijfdag" doe ik niets anders van 's morgens vroeg tot 22u. Ooit heb ik op één dag 9000 woorden geschreven. Ik weet niet wat me toen bezield heeft maar ik wou dat ik nog eens zo'n dag had.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, ik kwam net dit tegen. Misschien leuk om te lezen. :) Hieronder vind je de woordenquota van elf beroemde schrijvers en schrijfsters. Welk schrijftempo past bij jou? Harry Mulisch – 250 woorden per dag Een halve pagina, meer schreef Harry Mulisch meestal niet op een werkdag. ‘Een bladzijde per dag, dat is uitzonderlijk – dan heb ik werkelijk keihard gewerkt’, verklaarde hij in een interview met Jan Brokken. Alleen aan het begin van Mulisch’ carrière kwam het soms voor dat hij drie bladzijdes (1500 woorden) op een dag schreef. ‘Maar toen wist ik nog niet precies wat schrijven was.’ Earnest Hemingway – 500 woorden per dag Hemingway hield op een kartonnetje bij hoe veel woorden hij per dag schreef. ‘Zodat ik mezelf niet voor gek kan houden’. Zijn productie wisselde per dag, maar lag meestal rond de 500 woorden. Een journalist van de Paris Review noteerde in 1958 de volgende weekproductie: 450, 575, 462, 1250, 512. Ian McEwan – 600 woorden per dag ‘Ik mik op ongeveer 600 woorden per dag en ik hoop op tenminste 1000 als ik op dreef ben’. Uit een interview in de Paris Review. Hella Haasse – 1000 woorden per dag ‘Als ik drie bladzijden per dag schrijf, heb ik de neiging om mezelf te trakteren’, verklaart Haasse in het boek De kunst van het schrijven van Kees ’t Hart. ‘Het gaat allemaal erg langzaam. Ook omdat ik tijdens het schrijven veel doorhaal, invoeg, dingen in de kantlijn zet of op de achterkant van het papier.’ Lee Child – 1200 tot 1500 woorden ‘Het is wat het is, minimaal schrijf ik 600 woorden. Ik ben blij met 1200 tot 1500 woorden. Op een geweldige dag schrijf ik er 2500. De beste score ooit was 4000’, zegt thrillerschrijver Child in dit interview. Mark Twain – 1400 tot 1800 woorden per dag ‘In 1887 toen ik op Tedworth Square in Londen woonde en ik aan een boek werkte met de naam Following the equator was mijn gemiddelde 1800 woorden per dag; hier in Florence (1904) lijkt mijn gemiddelde 1400 woorden te zijn per sessie van vier tot vijf uur.’ Uit Mijn autobiografie – Mark Twain. Stephen King – 2.000 woorden per dag ‘Ik mag graag tien bladzijden per dag schrijven. Dat zijn zo’n tweeduizend woorden. Dat is honderdtachtigduizend woorden in drie maanden, een redelijk lang boek – iets waar de lezer met gemak in kan opgaan als het verhaal goed verteld is en vers blijft. Op sommige dagen komen die tien bladzijden met groot gemak, dan loop ik om half elf ’s morgen al allerlei karweitjes te doen, zo kwiek als een rat in een berg leverworst. Nu ik ouder word gebeurt het steeds vaker dat ik aan mijn bureau zit te lunchen en pas om een uur of halftwee klaar ben.’ Uit Over leven en schrijven – Stephen King (heeft nog veel meer goede schrijftips) Anthony Trollope – 3000 woorden per dag De horloge-routine van Anthony Trollope zorgde ervoor dat hij elke dag precies 3.000 woorden schreef. Maar in 1867 nam hij ontslag bij de Britse post om zich volledig op het schrijven te storten. Zijn productie ging toen flink omhoog. Maarten ’t Hart – 10.000 woorden per weekend Maarten ’t Hart heeft geen dagschema, hij werkt vooral in het weekend. ‘Want dan heb ik een zee van tijd voor me’, verklaart hij in dit interview met Jan Brokken. ‘Ik schrijf snel, zo’n duizend woorden per uur. Het verhaal “Avondwandeling” (precies dertig boekpagina’s, heb ik zelfs in één avond geschreven, ik ben er om half zeven aan begonnen en om half drie was het klaar. Ik was toen wel voor een week uitgeteld, de daaropvolgende dagen crepeerde ik van de pijn in m’n hand, maar het verhaal was in ieder geval af. John Creasey – 7.000 woorden per dag Deze detectiveschrijver schreef meer dan 600(!) boeken. In een interview werd hem eens gevraagd naar zijn woordquotum. ‘Hoeveel woorden ik per dag schrijf? Tussen de zes en zevenduizend. En hoe veel uur ik daarmee bezig ben? Drie op een goede dag, dertien als het tegenzit.’

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank, interessant. Recent hoorde ik een interview met Kevin J. Anderson. Die dicteert zijn romans en betaalt iemand om zijn opnames in te typen. Elke dag gaat hij wandelen en dicteert hij een hoofdstuk op de heenweg en nog een hoofdstuk op de terugweg, en dat is dan nog maar het begin van zijn dag :)

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb niet veel tijd om te schrijven, door school, maar ik heb meegemaakt dat ik 's avonds na mijn werk 1000 tot 1500 woorden kan schrijven.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou wel meer willen schrijven. Mocht iemand een baan weten waar ik meer tijd en rust heb dan hoor ik het graag. Momenteel werk ik soms wel 12 tot 13 uur op een dag en moet ik ook zorgen voor mijn ouders terwijl ook mijn gezin aandacht vraagt. Tussen de bedrijven door schrijf ik dan gemiddeld een 2000 woorden maar er zijn uitschieters van ruim 6000 als ik wat meer tijd heb. Het wordt tijd voor een bestseller of gewoon een mogelijkheid om dagelijks te werken als auteur en/of illustrator. Dus mocht iemand een leuke baan weten...

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Met 500 woorden per dag, waarvan bijna de helft geschrapt word is voldoende om een kort manuscript af te krijgen. Op goede dagen is dit rond de 1500 woorden, op slechte is dit slechts drie. Maar die drie woorden zijn de titel, belangrijk dus. Ik ben ervan overtuigd dat kwaliteit belangrijker is kwantiteit. Als je in de eerste versie 2000 woorden schrijft, waar er 100 van overblijven of je schrijft 500 woorden, waarvan er 200 overleven.