Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

E-pub verkopen via Amazon, Apple Store en Kobo

14 april 2016 - 10:30
Beste mensen, Ik wil een e-book gaan verkopen via Amazon, Apple Store en Kobo. Het e-book heeft een eigen ISBN. Zijn dit inderdaad de juiste webwinkels om mijn e-book te verkopen. Hebben jullie ervaringen met deze organisaties? Ben benieuwd, Saskia

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 april 2016 - 15:58
Als je je boek via Smashwords aanmaakt, dan komt hij automatisch in de Apple Store en Kobo en ook bij tig andere webwinkels. Je kan kiezen tussen een gratis ISBN of een eigen ISBN (zoals in jouw geval) Ik kan het alleen maar aanraden om het via daar te doen! Het is een geweldige site, wijst zichzelf uit en je kan dagelijks je verkopen volgen (19u onze tijd, 11u Amerikaanse tijd) Via Amazon heb ik geen ervaring, maar ik ben er zeker van dat de expert van dienst (aka Maria/fritztheknife) nog wel zal reageren. Van haar heb ik al veel geleerd

Hay

Lid sinds

20 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
14 april 2016 - 17:47
Als je geen zin hebt in ingewikkeld gedoe met de Amerikaanse belastingdienst (dat speelt bij Smashwords) kun je ook eens bij Boenda kijken. Die werken samen met Hebban.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 april 2016 - 18:29
Ingewikkeld gedoe? Je hoeft 1 document in te vullen dat je in België/Nederland belastingen betaald en dat je in de USA geen belastingen hoeft te betalen. En dan verrekenen ze dat zonder problemen. Het enige wat je wel nodig hebt, is een paypall account.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
14 april 2016 - 19:11
Als je geen zin hebt in ingewikkeld gedoe met de Amerikaanse belastingdienst (dat speelt bij Smashwords) kun je ook eens bij Boenda kijken. Die werken samen met Hebban.
Zie je als schrijver iets terug van het samenwerkingsverband tussen Boenda en Hebban? Buiten het feit dat je niets te maken met de Amerikaanse belastingen?
Het enige wat je wel nodig hebt, is een paypall account.
Daar heb ik wel nare dingen over gehoord. Overigens is dat alweer een hele tijd geleden...maar dan nog. Is het betrouwbaar?

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 april 2016 - 19:32
Ik heb nog nooit iemand geweten die daar problemen mee heeft gehad. En ik denk dat zo goed als al m'n vrienden zo'n account hebben. Vooral voor tickets vonden ze het heel gemakkelijk.

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 april 2016 - 19:59
Nou, dat is heel wat info! Maar beter eerst even checken dan achteraf haha... @Hay: Boenda en Hebban ken ik niet. Heb je er zelf ervaring mee? @Els Mertens: Dat van die belastingen vond ik ook wel een puntje. Daar komt dan nu Paypall bij. En hoe zit het met de royalty's? Als je direct bij Kobo en Apple inschrijft krijg je misschien hogere royalty's?

Hay

Lid sinds

20 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
14 april 2016 - 20:14
Hebban is denk ik op dit moment de grootste lezerssite van Nederland. Als je de naam even googelt en meten die van Boenda ook (op deze site moeten we niet te veel directe links in onze posts plaatsen) vind je alle informatie. Paypall lijkt mij geen enkel probleem te zijn, al doe ik er zelf niet aan. @HJJT Boenda profiteert er natuurlijk van dat ze op Hebban als een van de belangrijkste verkoopkanalen voor ebooks genoemd worden. Veel meer houdt die samenwerking volgens mij niet in.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 april 2016 - 11:33
Smashwords en Amazon KDP zijn de belangrijkste en oudste e-boekkanalen. Anaïd en ik verkopen onze e-boeken al sinds 2011 via Smashwords. Smashwords verkoopt meteen door naar iTunes, Kobo, Diesel, enzovoort... En via Kobo ook naar bol.com Je registreert je op Smashwords en Amazon KDP, vervolgens maak je je document schoon en je uploadt het. Voor dat schoonmaken heeft Smashwords uitgebreide instructies, die Anaïd Haen in een gemakkelijke handleiding heeft omgezet (en die kun je bij haar krijgen). Het schone document gebruik je ook voor Amazon KDP (nadat je de verwijzingen naar Smashwords eruit hebt gehaald). Smashwords betaalt via paypal, Amazon stort rechtstreeks op je bankrekening. Voor het gedoe met belasting en uitbetalen volg je gewoon de instructies van Smashwords/Amazon. Of het beter is om rechtstreeks te registreren/publiceren bij Kobo en iTunes, weet ik niet. Ik persoonlijk vind het te veel werk om via meer dan twee sites mijn boeken te publiceren.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 april 2016 - 16:13
Ik volg Django hier in. Ik vind het veel gemakkelijker mijn ebook op 1 plaats aan te maken en het dan te laten distribueren, dan op tig plaatsen te gaan uploaden en zo het overzicht te verliezen. Zal ik iets minder verdienen? Misschien wel, ik weet het niet. Maar ik vind het veel handiger zo. En bij Smashwords: als je de stijlgids volgt, dan gaat het heel gemakkelijk. En zoals Django zegt, je kan dat document voor Amazon gebruiken, of bv voor Brave New Books als je ook een paperback wil uitgeven.

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 april 2016 - 9:09
Hoi Saskia, Ik heb niet zoveel toe te voegen aan het verhaal van Django en Els. Het is inderdaad vele malen makkelijker om je ebook via Smashwords maar op één plek te uploaden, zeker omdat je dan al op een groot aantal webshop terecht komt. En misschien dat het ondertussen veranderd is, maar eerder was het voor niet-Amerikanen niet eens mogelijk rechtstreeks te uploaden op Apple/iStore. Voor ebooks is het grote voordeel van uploaden via Smashwords dat je meer royalty’s krijgt dan via Brave New Books. Dus die zou ik wat betreft ebooks vergeten. Vooral omdat ebooks op Smashwords via Kobo uiteindelijk toch ook op Bol terechtkomen. Uitbetaling van royalty’s van Bol gaat in dat geval ook via Smashwords. Paypal is volkomen betrouwbaar. Ik gebruik het al jaren voor van allen en nog wat en het is een makkelijke manier om geld over te maken en te ontvangen uit het buitenland. Wat betreft de belastingen zijn er inderdaad formulieren om in te vullen. Dat hoef je maar een keer te doen en dan ben je er af. Wat betreft Amazon is het een goed idee om je ebooks daar ook alvast op te krijgen. Het is helaas wel zo dat voor Nederlandstalige ebooks de markt via Amazon nog niet zo groot is, omdat nog niet veel Nederlanders een Kindle hebben. Maar dat zal groeien en dan is het alvast beter dat je al aanwezig bent op Amazon NL. Je moet het eigenlijk als volgt bekijken. Wat is het doel dat je hebt voor je ebook? Wil je daarvoor een zo groot mogelijk lezersbereik krijgen en daar ook nog een graantje van meepikken via de royalty’s? Dan zul je de beslissing moeten nemen dat je professioneel bezig bent. En dit houdt in dat je tijd moet stoppen in ‘bijzaken’ zoals het opzetten van een Paypal account en belastingformulieren. Ook zul je moeten zorgen dat je een professionele voorkant hebt, een goed geredigeerde tekst en een goede flaptekst. Je vraagt tenslotte geld van de lezer voor je ebook en daarmee maak je hen de belofte dat ze iets fantastisch krijgen. De keuze is dus aan jouw. Het opzetten van een eigen bedrijf kost altijd veel tijd en moeite. Het verkopen van ebooks via het internet is een langdurig proces met highs en lows, dat waarschijnlijk jaren nodig heeft om van de grond te komen. Een goede planning en strategie is daarvoor onmisbaar. Ik wil je niet bang maken. Ik wil alleen maar zorgen dat je niet gedesillusioneerd raakt als de verkopen in het begin niet gaan zoals je had verwacht. Veel succes en als je vragen hebt, stel ze gewoon!  Maria

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 mei 2018 - 14:10
Iemand weet of dit automatisch in België aan de belastingen wordt doorgestuurd of dat je dit manueel moet doen?