Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wat bedoelen ze nu precies met een manuscript?

Als een uitgeverij je vraagt je manuscript op te sturen, bedoelen ze dan daar een volledige uitprint van je verhaal mee? Alle hoodstukken? Ik zie ze ooit vermelden dat er een pagina of 30 moet opgestuurd, maar de meesten maken enkel melding van 'je manuscript'.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Alle hoodstukken?
Neh hoor, as er veul taalfouden in zitte, is 1 hoofdstuk foldoenden.

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Haha. Een manuscript is dus je hele verhaal, Chaquir. Sommige uitgevers vragen om een hoofdstuk, andere om 30 blz. en weer andere om het manuscript. Maar als er op de eerste blz. veel fouten staan, dan hoeven ze de rest niet meer te lezen.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
ah ok, bedankt voor de reacties. sommigen vermelden wat ze precies willen (zoals een paar hoofdstukken) en anderen zijn er dus echt onduidelijk over.

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De meeste uitgevers hebben een aparte pagina over hoe ze een manuscript aangeleverd willen hebben. Meestal is het het hele manuscript, soms de eerste 2 hoofdstukken of eerste 30 pagina's. Vaak per post, sommige kun je mailen. Naast het manuscript vragen de meeste uitgevers om een synopsis en een begeleidende brief. Om erachter te komen hoe de uitgever die jij wilt benaderen het manuscript precies aangeleverd wil hebben, kun je het beste op zijn site kijken. Staat er niks op over aanleveren manuscripten of is het onduidelijk, stuur dan gewoon een mailtje naar ze.