Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#69 de kracht

9 oktober 2015 - 13:11
Het zou verstandiger zijn om ervan af te geraken. Ik keek voor de zoveelste keer naar het symbool, bestudeerde de achterzijde en streek met mijn vinger over de robijnen. Sinds ik het op mijn huid droeg voelde ik me anders. Sterker, meedogenloos zelfs. Dat kon ik goed gebruiken. Mijn werk had zich opgestapeld in de afgelopen maanden. Ik had nu de energie om al die extra uren te maken die nodig waren om de zaak te laten bloeien. Daarbij had ik een leaseconstructie bedacht die me gegarandeerd de opbrengsten zou brengen om mijn pensioen met 40 jaar veilig te stellen. Maar de rillingen liepen me over de rug zodra ik dacht aan wat de expert me vorige week bij Kunst en Kitsch over dit kleinood had verteld. De rituelen waarvoor het was gemaakt waren zo duister, dat de tv-makers het buiten de uitzending wilden houden. Wat moest ik met die kennis? Na mijn vondst was het wel in me opgekomen om het bij gevonden voorwerpen in te leveren, maar ik wist dat niemand ernaar zou komen vragen. Ik logeerde bij een kasteel in de Ardennen en de nacht was al zover gevorderd dat ik de hoop op slapen had opgegeven. In plaats daarvan had ik mijn kamer verlaten en dwaalde ik door de gangen. Vanuit de torenkamer was de betrokken hemel boven een wirwar van boomtoppen te zien. Het was doodstil. De tralies voor de deur en de ramen beklemden me. Ik wilde weg, maar iets hield me daar. Zittend op een bankje viel mijn oog op één steen in de muur die afweek van de rest. Na een kwartiertje wrikken had ik de steen in mijn ene hand en een fluwelen buidel in de andere. Hij gleed als vanzelf in mijn zak. De hanger van de dienares van Baäl, Grizella de Weerzinwekkende.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
12 oktober 2015 - 9:54
Dag Eline, Een duister verhaal. Het maakt mij nieuwsgierig. Het komt op mij over alsof ze het überhaupt niet naar gevonden voorwerpen had kunnen brengen. Een onprettige voorbestemming of iets dergelijks. Ik zou een langere versie van dit verhaal kunnen lezen.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 oktober 2015 - 14:20
Hoi Eline, Ik ben het met Annemieke eens. Dit zou de introductie kunnen zijn van langer verhaal. Ik wil de bladzijde omslaan om te lezen hoe het verder gaat. Met veel plezier gelezen.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 oktober 2015 - 15:15
Ook ik denk dat deze opdracht te kort is voor dit verhaal. Misschien heb ik het verkeerd, maar het eerste deel lijkt een opstapje geweest te zijn om tot een verhaal te komen. Hoewel ik het goed vind, past het minder goed als voorafgaand stukje. Juist de vondst van de hanger vind ik erg spannend en wat het met haar gevoel doet als ze de hanger om doet. Juist dat maakt me nieuwsgierig, en maken dat ik de benoeming van Kunst & Kitsch en het vervroegde pensioen minder van belang vind. Mocht je er mee verder gaan dan zou ik vooral focussen op die hanger en haar gevoel daarbij. Ik ben benieuwd! Graag gelezen :)

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 oktober 2015 - 14:28
Dank voor jullie commentaren en tips. Het was mijn bedoeling om spanning op te roepen, dus het is leuk om te lezen dat dit is gelukt. Ook goed om te zien welke delen meer en welke minder interessa t zijn. Bedankt voor de moeite