Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wat maakt je een gevorderde schrijver?

4 oktober 2015 - 19:25
Hallo allemaal! Ik ben Ilse en ik ben 14 jaar. Ik hou van schrijven, en ik doe het dan ook vaak. Nu heb ik een vraag: wat maakt je een gevorderde schrijver? Wanneer ben je een gevordere schrijver? Ik wil het heel graag weten omdat ik me in wil schrijven voor een cursus, maar ik moest kiezen; ben ik een beginnende schrijver of een gevorderde? Ik heb me nu aangemeld bij beginnend, omdat ik ook nog zo jong ben en ik denk dat er nog zoveel is wat ik kan leren :D Greets!

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 oktober 2015 - 20:30
Lieve frietjefrut, ik schrijf nu al een aantal jaren en heb ondertussen vier boeken op mijn naam staan. Ik volg al zo'n vier jaar verschillende cursussen. Altijd heb ik mij ingeschreven als beginnende schrijver. Iedere cursus is anders, zelf wanneer je al goed kunt schrijven kan een cursus voor beginners nog een uitdaging zijn wanneer er andere oefeningen worden aangereikt. Met beginnende kan je dus nooit missen. Nu na vier jaar van beginnerscursussen gevolgd te hebben, zou ik mij ook eens aan een gevorderden cursus wagen, maar ik zal nooit laten om mij ook in beginnerscursussen in te schrijven. Ga ervoor zou ik zeggen! Veel succes!

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
5 oktober 2015 - 18:04
Hoi Victoria! Heel erg bedankt voor je reactie! Het heeft me heel erg geholpen :D Ik ga me inschrijven voor die cursus, lekker op het beginnende niveau :P. Dank!

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
5 oktober 2015 - 20:16
Ik zou het echt niet kunnen zeggen. Ik zou gewoon die beginnerscursus doen en kijken hoe dat gaat. Misschien dat je je gaat vervelen, dan weet je dat je gevorderd bent. Misschien leer je veel interessante dingen, dan ben je misschien toch nog beginner. Geen manier om er wat van te zeggen...

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 oktober 2015 - 4:34
Beginnend of gevorderd... Ik heb er ook niet echt een kant en klaar antwoord over vrees ik, is het ook niet vaak gewoon de manier waarop je jezelf ziet? Natuurlijk als veertienjarige valt er nog hèèl veel te ontdekken, en dat is wel fijn aan het zo jong zijn... Ik was zestien toen ik me voor de eerste keer inschreef voor een cursus schrijven, een heel omvangrijke cursus van meer dan een jaar, die ik trouwens niet heb afgemaakt (ik verveel me nogal snel :$, het was in afstand wat ik ook wel leuk vond, ik lijk niet meer zo'n omvangrijke cursussen te vinden de dag van vandaag)... Ik denk dat als ze expliciet naar je niveau vragen, dat het vaak gaat om heel theoretische dingen, zoals ben je bekend met woorden zoals show don't tell, spanningsboog, etc etc etc zodat ze die dingen niet meer moeten uitleggen... Ach ja, het kan ook zijn dat ik er naast zit. Maar geniet van je cursus, en van het schrijven, vooral van het schrijven :D

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 oktober 2015 - 9:32
Wanneer een cursus op verschillende niveaus wordt aangeboden, zou ik bij de aanbieder vragen waarin het verschil ligt als ik dat zou willen weten, en er niet naar gissen.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
23 oktober 2015 - 10:30
Ik denk dat een beginnerscursus je veel kan brengen: schrijftechniek, de beginselen, oefeningen. Zelfs voor mij, ik heb al honderd verhalen geschreven en veel schrijfboeken gelezen, is de basis nog steeds interessant. De oefeningen maken zorgt voor resultaten. Zoals Hilde schrijft is het een goed idee om navraag te doen wat het verschil is tussen niveau's. Een gevorderde schrijver kan al veel technische kennis hebben. Toch kan hij op bepaalde basisaspecten bijleren.