Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Stappenplan na publicatie

8 September 2015 - 22:36
Hoi allemaal! Inmiddels is mijn derde boek al uitgegeven in eigen beheer... wie had dat ooit gedacht... Momenteel focus ik me op m'n studies en wordt er niet of nauwelijks meer geschreven. Ach ja, mijn inspiratie is voor het ogenblik ook simpelweg op. Nu, die drie boeken zijn - naar mijn mening - misschien geen literaire hoogtepunten, maar toch wel waard gelezen te worden en daarom stel ik me nu de vraag hoe ik ze aan de man moet brengen. Moet ik recensenten benaderen, hopen dat er journalisten uit de lucht komen vallen die een totaal onbekend schrijfstertje van amper achttien willen interviewen, gaan onderhandelen met boekhandels of een bibliotheek? Er is wellicht geen ultiem stappenplan voor dit soort dingen; goed schrijven en daadwerkelijk schrijver worden is iets dat iedereen op z'n eigen manier moet bereiken, maar ik zou toch graag een klein zetje in de goede richting krijgen. Heeft iemand advies? :) Alvast bedankt, allemaal!

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 September 2015 - 10:16
Mag ik een vraag voorafgaand stellen? Waarom heb je gekozen voor eigen beheer? Dat is best duur en als je amper 18 bent is dat best een grote stap. Je had er ook voor kunnen kiezen om het bij een uitgever te proberen, dan doet hij veel voor je en werkt in ieder geval samen met je aan het uitgeefproces. NB het is een vraag geen commentaar of waardeoordeel.

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 September 2015 - 10:41
In plaats van meteen landelijk te gaan, kun je nadenken of je het lokaal aan de man wilt brengen door de plaatselijke courant aan te schrijven. Dan begin je klein, maar mensen vinden het leuk dat er zo'n jonge schrijfster in hun dorp iets geschreven heeft. Vraag je af of je wel in je dorp bekend wilt staan met deze boeken.

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 September 2015 - 11:43
Kijk goed naar je boek en bepaal op basis daarvan de insteek. Is het fictie? Speelt het zich af in je eigen dorp? Zit er actualiteit in? Het is trouwens hard werken als je alles zelf wilt gaan doen.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 September 2015 - 21:54
Waarom heb je gekozen voor eigen beheer?
Dat was niet mijn eerste keuze. Ik heb mijn eerste twee manuscripten allebei naar ruim acht à tien uitgeverijen gestuurd. Allemaal afwijzingen teruggekregen. Het merendeel deed niet eens de moeite om een officiële afwijzing te sturen... :( Toch vond ik dat mijn boeken gelezen mochten worden. Ik heb een contract gesloten met de plaatselijke boekhandel, die toch een twintigtal exemplaren heeft verkocht. Dat is een begin, maar het contract loopt reeds na drie maanden ten einde en het verlengen kost heel wat papierwerk. Via-via ben ik ook een journalist van de Gazet van Antwerpen tegen het lijf gelopen, die mij wonder boven wonder wilde interviewen. Mijn stadsgenoten kunnen dus al van mij gehoord hebben, maar toch vind ik dat het werk nog niet gedaan is...

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
22 September 2015 - 16:08
Hoi Ovidia, Heb je een website? Een Facebook page? Als auteur is het zaak zo snel mogelijk te beginnen met het opbouwen van je 'brand', je merk. Dat lijkt overdreven, maar het is belangrijk Een website over jou als auteur, met daarin een pagina over de boeken die je al hebt uitgebracht is altijd een goed idee. Er zijn gratis websites/blogs te maken, waaronder via wordpress.com. Evt. kun je een pagina maken waar mensen je boeken op kunnen bestellen, maar dat alleen als je zelf een stapel thuis hebt om op te sturen. Zorg ook dat je op je website de mogelijkheid hebt dat fans zich aan kunnen melden voor een nieuwsbrief. De mensen op deze lijst stuur je dan een email, zodra er een nieuw boek uitkomt, zodat ze die kunnen bestellen. Het maken van een emaillijst kan via mailchimp.com. Als je al een Facebook account? Zo ja, dan kun je via dat account een page aanmaken over jezelf als auteur. Deze kan dan worden 'ge-liked' door fans. Ook kun je hier nieuwtjes kwijt over jezelf als schrijver en over je boeken en nieuwe boeken. Via Bravenewbooks kun je je boek ook als ebook uitbrengen. Dit kost alleen de prijs van de ISBN. Deze ebooks komen dan op Bol.com en Kobo. Via Smashwords kun je je ebooks gratis uitgeven. Dan komen ze op de Apple iStore. Ebooks zijn een goede manier om je boeken bij een groot publiek te krijgen, dus dat zou ik zeker ook proberen. Succes! Maria