Wekelijkse schrijfopdracht #58

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #58

Dit is heerlijk. Machtig! Buitenaards! Wie had gedacht dat stervelingen dit konden beleven? Ik vlieg! Ik zweef. Ik kan de wereld aan. Ik kan beter, verder, sneller, hoger... Hoger, ja HOGER! Voel de zon, die heerlijk op mijn schouders brandt. Kijk naar de wolken, schapenwollen vachtjes in de lucht. Zal ik tussen jullie zweven? Mag ik me neervleien op jullie zachte dons? O hemelse genot, o goddelijke grootsheid. Laat mij tot u komen, ik kan u aanraken, ik kan u bijna voelen. Een klein stukje nog, en dan ben ik als u, een briljante heerlijkheid aan het firmament. Dichter, dichter zweef ik, bij uw warme stralen. Verwarm mij, omhels mij, laat mij één worden met u. Vader, voel je dat?... Vader! Waar ben je? Waarom ben je niet meer aan mij zij? Ben je verderop gaan verkennen? Of ben je op me aan het wachten? Uit mijn weg schimmige wolken, ik zie hier voor geen meter. Wat vliegen jullie laag plots. Blijf hier, ik klim boven jullie uit. Hou op met mij verblinden! Maar wat...? Au! Dat brandt! Laat los – wie schiet mij in de rug? Wie waagt het vuurpijlen ten hemel te richten? Pijlen naar de goden? Au! Laat los – dat doet pijn! Wie zet hier klauwen in mijn rug? Wie trekt die bloedrode lijnen door mijn huid? Au! Zon, mijn vriend – die mij zo warm omhelst. Hou me vast. Laat me dicht bij jou zweven. Zeg me dat je mij nooit verraden zal. ... O zee, machtige zee.

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom! Interessante aanpak, maar ik vraag me af of een jongeling zoiets werkelijk zal denken. Het doet eerder bijbels aan dan geloofwaardig. En dient fictie niet het geloof te sterken?

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, bedankt voor de verwelkoming en de reactie! Je kan gelijk hebben, een jongeling zou nu zo niet denken. Maar het is natuurlijk Griekse mythologie en een wat aan het genre aangepaste schrijfstijl :)

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Martine Taelman, welkom hier, Inderdaad een interessante aanpak. Met een duidelijke woordkeus, die ik hier wel passend vind. Hoger, in hoofdletters zou ik niet doen. En al die vraagtekens, dat mag ietsje minder. :)

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom! Je hebt een heel duidelijke stijl in dit stukje, dus ik ben zeer benieuwd naar je volgende bijdrage. Ik vind het niet passen bij het beeld dat ik van Icarus heb, maar het leest wel al eens trein. De korte zinnen, het veelvuldig gebruik van vraagtekens en uitroeptekens geeft het als geheel een extra boost.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind het een erg leuke en originele invulling! :thumbsup: Icarus zijn gedachten huppelend weergegeven. Zo leest het. Hij komt me wat wispelturig over door eerst de zon te aanbidden en dan de zee. Ik hoop je een volgende opdracht weer te mogen lezen! :nod:

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een mooie invulling op interessante manier invulling gegeven aan dit verhaal. Ik heb het graag gelezen. Welkom in dit forum.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Fijn, die gezwollen taal. Past in mijn beleving bij de Griekse mythen. Zo voelde ik het aan als kind en nu nog. Prettige kennismaking.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom op het forum. Een geslaagd debuut zou ik zeggen. :thumbsup: Zeurtje: Schapenwollen lijkt teveel op schapenwolken (of deed je dat expres?) Ik zou er van maken: Schapenvachtjes in de lucht.

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Martine, ik heb je stukje met belangstelling en plezier gelezen. Zo'n heerlijk enthousiaste Icarus kom je ook niet vaak tegen! Ben benieuwd naar de volgende inzendingen :o