Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 57 - Trouwring

De terrasjes zaten zo goed als vol. Toch vonden we een leeg tafeltje. Onze vermoeide voeten staken we onder tafel en de plastic zakken zetten we op de lege stoel. “Hè hè, eindelijk even zitten,” zei ik tegen mijn zus, die mij de ene winkel na de andere had binnengesleept. “Je hebt nu toch mooi een nieuwe broek, trui én een leuke sjaal. Dat was je zonder mij niet gelukt.” Mijn zus keek trots naar de tassen. Ik keek op ons tafeltje. Er stonden niet alleen lege kopjes, tussen de verfrommelde servetten zag ik iets glinsteren. “Wat heb ik hier nu?” Ik viste een trouwring tussen de servetten uit. “Oh ik dacht al dat ze haar ring op tafel smeet,” zei de dame aan het tafeltje naast ons. “Die mensen die daar net zaten kregen enorme ruzie. Ik ben blij dat ze weggingen want het was erg vervelend. Ik was zelfs bang dat ze met het servies zouden gaan gooien.” We pakten net de kaart om iets te eten bij ons drankje uit te zoeken toen we een felle vrouwenstem hoorden. “Die klootzak, wat denkt hij wel. Dat ik gek ben of zo.” Een vrouw van over de datum stormde op ons tafeltje af. “Wat vinden jullie daar nu van. Bijna dertig jaar getrouwd en dan zegt ie doodleuk dat hij met een meid van achtentwintig zoent. Bah, hij kan haar vader zijn. Wat een vieze vuile etterbak. Dat is toch niet normaal? Of vinden jullie van wel?” Ze keek ons uitdagend aan. Als mijn zus nu maar geen antwoord geeft. Maar natuurlijk deed ze dat wel. “Nou ik ben ook gescheiden en soms is dat maar beter hoor.” “Vind je? Je bent gek. Alles deed ik voor hem en nu dankt hij me af als een stuk vuil. Geef hier die ring, dan verpats ik hem. Krijg ik tenminste nog wat geld." Ze liep schreeuwend weg. De dame met de rollator schudde haar hoofd en begon ons haar eigen levensverhaal te vertellen. We bestelden een tosti met daarbij een veel sterker drankje dan we plan waren.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Angelieke, Een leuk verhaal. Ik heb het graag gelezen Even wat kleinigheidjes. Je maakt het makkelijker leesbaar als je wat duidelijkere paragrafen aangeeft met wat extra witregels. Daarnaast vind ik het wel handig als je een nieuw personage introduceert (de dame het tafeltje naast ons) om die door de verteller eerst voor te stellen. (bijvoorbeeld: De dame aan het tafeltje naast ons kijkt onze kant op en zegt: ....) Nu kom ik er gedurende de zin die zij uitspreekt achter dat het iemand anders is dan de HP of haar zus. Ook zou je deze dame misschien kunnen omschrijven of een kleine karikatuurtje meegeven, dit omdat ze best een uitgebreide rol heeft. ( bijvoorbeeld: Naast ons zit een wat oudere dame met een uilenbril op haar hoofd. Ze kijkt onze kant op alsof ze iets wil zeggen. ) Maar goed, alles wat ik zeg is maar een suggestie en een manier waarop ik het zou doen.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ga Pim tegenspreken. Bij je dialoog mag je inderdaad wel wat vaker een nieuwe lijn beginnen, maar te veel witregels maakt het voor mij juist onaangenaam om een stuk verhaal te lezen. Dan lees ik precies een artikel of een essay. Een personage hoef je voor mij ook niet expliciet te introduceren. Dan kom jij als schrijver te veel naar boven. Ik vind het zo wel goed gedaan. Ik zou misschien wel kijken naar je dialoog. Ik kan er mijn vinger niet exact op leggen, maar die kwam voor mij nogal stroef en onwerkelijk over.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ pim2000 - dank je wel voor het meedenken. Eerst had ik de dame aan het tafeltje ernaast, een rollator meegegeven. Waarschijnlijk had jij dat beter gevonden. Ik niet, en heb het dan ook weer weggehaald. De lezer moet nog iets te fantaseren overhouden. Ik neem je commentaar wel serieus en ben er blij mee. @ Lilithx - dank je wel voor het lezen en je commentaar. Ik zal de dialoog nog eens terug lezen.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Angelieke, Ik vind het een leuk verhaal, de dialoog kan idd. wat strakker.
De dame met de rollator schudde haar hoofd en begon ons haar eigen levensverhaal te vertellen.
ik zou deze rollator ook schrappen. (suggestie: de dame naast ons schudde haar hoofd en...)

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Wat een kwaktante aan het tafeltje naast hen. Soms vertellen wildvreemde mensen je van alles. Daarom vind ik de dialoog ook echt overkomen.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha Angelieke, Leuk verhaal en ik zag het zo voor me. Leest lekker vlot en de oude dame met de rollator die lekker bept vind ik een mooi deatil. Vooral omdat ze aan lijkt te schuiven bij de zussen om haar eigen verhaal te doen.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een heel leuk verhaal Angelieke. Mijn commentaar is al door mijn collega's gegeven. Een mooie zin: Een vrouw van over de datum stormde op ons tafeltje af.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een leuk verhaaltje! Heel origineel bedacht. Wat er aan het tafeltje gebeurd zou kunnen zijn als die niet in het weiland gesmeten was :)