Tja

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

#38 Hap

21 januari 2015 - 19:42
Roodkapje hoorde gehijg achter zich. Geschrokken draaide ze zich om. Gelukkig was het de wolf maar. ‘Hallo lieverd, waar ren jij heen?’ ‘Ik ben op weg naar huis, maar wil nu even uitrusten.’ Ze ging op de grond liggen en de wolf strekte zich naast haar uit. ‘Au,’ schreeuwde ze. ‘Wat doe je nou?’ ‘Ik heb een hap uit je kuit gebeten.’ ‘Ben jij nu gek. Zet het gelijk terug.’ ‘Oké, oké. Ik wist niet dat je kwaad zou worden. Het was maar een liefdesbeetje.’ ‘Doe niet zo achterlijk.’ Toen hij het vlees netjes had teruggeplaatst, vroeg hij schuldbewust: ‘Is de pijn nu over?’ ‘Ja.’ Ze ging rechtop zitten en zei streng: ‘Wil je zoiets nooit meer doen?’ ‘Beloofd. Kom je van je grootmoeder?’ ‘Nee, van de boswachter. Hij wilde spelletjes met me doen, maar ik heb hem opgesloten.’ ‘Hè? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?’ ‘Loop maar mee, dan laat ik het je zien.’ ‘Daar ben je eindelijk,’ zei de boswachter. 'Maak nu als de sodemieter de deur open.’ ‘Rustig maar.’ Toen Roodkapje de sleutel in het slot stak, merkte de boswachter de wolf op. ‘Stop! Wat doet die wolf hier?’ ‘Die heb ik geroepen, omdat jij een speelmakkertje wilde.’ ‘Jaag dat beest weg.’ Ze reageerde niet op zijn angst, wenkte de wolf en zei dat hij naar binnen moest gaan. Daarna deed ze de deur weer op slot. ‘Hap al het vlees van hem af,’ droeg ze de wolf op. Morgen laat ik je vrij.’ De boswachter begon vreselijk te schreeuwen. Zingend ging Roodkapje weg.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 januari 2015 - 20:37
Tja, vals, venijnig, ontluisterend, welke superlatieven moet ik nog meer op je taalgebruik loslaten? [Au,’ schreeuwde ze. ‘Wat doe je nou?’ ‘Ik heb een hap uit je kuit gebeten.’ ‘Ben jij nu gek. Zet het gelijk terug.’] Dit vind ik wel de wreedste passage. :ninja:

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
21 januari 2015 - 20:58
Hallo Tja, Ik moest meteen al lachen bij die eerste zin: 'Roodkapje hoorde gehijg achter zich. Geschrokken draaide ze zich om. Gelukkig was het de wolf maar.' Grandioos! De vanzelfsprekendheid waarmee Roodkapje en Wolf met elkaar omgaan is fantastisch gevonden. Echt waar, een heel erg leuk verhaal al vind ik het einde wel vreselijk.

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 januari 2015 - 22:10
:lol: :lol: :lol: Misschien later een zinnigere reactie! :D [Au,’ schreeuwde ze. ‘Wat doe je nou?’ ‘Ik heb een hap uit je kuit gebeten.’ ‘Ben jij nu gek. Zet het gelijk terug.’] :lol: :lol: :lol:

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 januari 2015 - 12:11
@JohannaB, jij denkt ook altijd aan vieze dingen :P @Tja: ik heb het weer met veel plezier gelezen :) Dat hapje uit haar kuit doet me denken aan het grapje van mijn pa vroeger, die dan zogenaamd mijn neus pakte en weer terugstopte. 'Is de pijn nu over?' 'Ja.' Geweldig :D

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 januari 2015 - 15:45
Mooi, geloofwaardig verhaal, Tja. Alleen, welk spelletje rechtvaardigt het wrede besluit, om de boswachter tot op het bot kaal te laten happen? vraag ik me af. Zonder boswachter wordt het niet veiliger in het bos.

Tja

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
27 januari 2015 - 17:21
Roodkapje heeft goed nagedacht over de spelletjes. Toen hij het had over spelletjes die zij niet kende, kreeg ze door wat hij bedoelde. Roodkapje is zo dom nog niet.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 januari 2015 - 17:40
Als ik de verhaaltjes van Roodkapje hier lees, dan krijg ik toch de indruk dat ze in de loop der tijd heel wat spelletjes heeft bijgeleerd. Welk spelletje kende zij dan nog niet?