Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Het mag niet van papa # 25

9 oktober 2014 - 9:28
Het mag niet van papa. Het mag niet van papa, maar ik wil zo graag. Even maar, een poosje. Hij kan mij toch niet zien. Ik hoef alleen de deur maar open te doen en te gaan zitten. Even voelen aan het stuur. Ooo hij heeft zijn sleutels vergeten, zal ik het proberen? Alleen maar de sleutel om draaien. Straks hoort papa mij, ach nee hij kijkt tv, dat hoort hij niet. Ik doe het gewoon. Hoe deed papa dat ook al weer met zijn voeten, waar zit het gas, ik denk dat het deze is. En dan een hendel naar beneden, ja zo. En nu mijn voet naar beneden drukken een heel klein stukje maar. Dat gaat goed, ik rij, ik rij echt!! Nog een stukje verder en dan stop ik. Waarom wordt het zo donker. Bladeren van een boom. Stop nu stomme rot auto. Daar staat een ......Auuuw Oooo!!! Papa zal niet blij zijn. Hij is vast heel erg boos. Dat wil ik niet. Ik zeg niets, de auto is gewoon vanzelf tegen de boom aangereden, ik heb niets gedaan.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 oktober 2014 - 23:13
# Leonardo Pisano dank voor je positieve woorden en je feedback. Door je uitleg begrijp ik nu ook beter wat Henny bedoelde. Zo als jij er nog wat spannende elementen aan toe voegt wordt het levendiger.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 oktober 2014 - 23:21
# Anne Borneman. Ik weet ook niet of het echt zal kunnen, misschien zittend op de punt van de stoel, bijna staand, net over het stuur kijkend. Ik denk dat zijn vader een auto met een hoge stoel en laag raam heeft. Neem maar van mij aan dat jouw eerste rijles beter gaat. Zoals het spreekwoord zegt: "Je moet geen apen en beren op de weg zien".

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 oktober 2014 - 9:39
Oei hoe moet dat, waar is de rem?
Waar is de rem, klinkt vrij volwassen. Hoe moet ik stoppen? / Kan hij ook weer stil(staan)? / Stop nou, stomme auto! Ook 'dat gaat goed' zou ik schrappen. Leuk verhaaltje!

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 oktober 2014 - 11:24
Ongetwijfeld gaat dat anders verlopen, Anne. Als jij op zoek bent naar een boom als "rem" denk ik dat je wel een ingreep zult krijgen. :-)
Natuurlijk! Was even vergeten dat er dan iemand naast je zit, haha! ;)

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 oktober 2014 - 12:11
Ik kom nog even terug op de boom als rem, het heeft mij wel aan het denken gezet wat Henny en Leonardo Pisano hebben gezegd. Ik dacht dat ik het vanuit het perspectief van het kind had geschreven, maar bij nader inzien zit er ook een deel van mijn perspectief in, namelijk ik woon landelijk met een grote oprit waar aan het eind aan de rechterkant een boom staat. Dit beeld had ik voor ogen. Maar woon je in een stad staat die auto op een heel andere plaats wat een andere situatie weergeeft. Als de boom er niet had gestaan was in mijn versie de auto de weg overgegaan ( zonder aanrijding waarschijnlijk- ik woon aan een rustige straat-) en in het kanaal beland, met alle gevolgen van dien. Wat ik van dit stukje geleerd heb, is: al verplaats je je als schrijver in een kind, je eigen beelden spelen altijd een rol. Je moet als schrijver met meerdere perspectieven rekening houden. Zo ook wat Anne schreef, de grootte van het kind heeft invloed op wat hij kan zien en waar hij bij kan. Dit is ook een perspectief. Kortom een leerzame opdracht voor mij. Daarvoor dank.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 oktober 2014 - 12:24
Ik heb het verhaaltje nog een klein beetje aangepast, nu ook vanuit de ogen van het kind proberen te kijken. Ik heb de omgeving wel het zelfde gelaten.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 oktober 2014 - 23:17
Leuk Schrijvengeluk, wat je allemaal uit deze opdracht en het commentaar haalt. Ik vind zowiezo (of is het sowieso) de commentaren op dit forum ongelofelijk goed.Mijn dank daarvoor.