Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

Elly's choice

Wat vinden jullie van Elly's choice?

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gericht op de lezer, niet op de schrijver, zo te zien. Nu op de homepage een dikke promo voor Saskia Noort, volgende maand is het blijkbaar Nicci French. Wat ik maar niet begrijp: waarom geeft de boekenbranche elke keer weer jaren schrijfwerk weg voor spotprijzen? Het is zo duidelijk, hoe dit aan te pakken en wel zo dat iedereen er iets aan heeft, zowel lezers als schrijvers én uitgevers: Zet géén heel boek in een download voor 3 euro, maar alleen een kort verhaal. Geen dikke roman, maar enkel een eerste hoofdstuk voor 1 euro, indien de lezer wil weten hoe het afloopt koopt hij de rest voor een normale prijs. Er is een grens aan de afname, er is maar een beperkt Nederlandstalig afzetkader tenslotte. Dus: verkoopt men liever 5000 boeken voor 3 euro ps, of 3000 voor 1+9? Online leesgedrag is anders dan bij het lezen van boeken. Speel daar nou eens écht op in, Elly, Sophie of wiens choice het dan ook mag zijn.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Het viel me op dat reguliere uitgevers hieraan meedoen. Is dit het einde van het papieren boekentijdperk? Ik moet er niet aan denken om via een phone/e-reader een dik boek te lezen. Ja, ik geef toe dat ik wel een e-book via smashwords heb uitgegeven, maar dat was een reactie op de uitgever. Besodemieter je mij, dan pak ik je terug.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Eigenlijk verbaast het me dat bijna niemand op dit nieuwe 'project' reageert. Iedereen tevreden?

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Men gaat er vanuit dat 100.000 abonnees heel aantrekkelijk is voor schrijvers. Stel, je werk staat in de lijst van die tien boeken per maand, dan zul je misschien een percentage krijgen van die 2,99 x 100.000 (*). Stel dat dat 25% is, dan is 7,5 cent x 100.000 toch 750.000 cent = 7.500 euro. Op de eerste dag van de lancering hebben zich 500 abonnees aangemeld. Bron: http://www.bnr.nl/radio/bnr-zakendoen-met/329927-… (*) dit is een aaname; er worden geen uitspraken gedaan over de honorering van auteurs, maar zij zijn tevreden en blij, volgens Wiet de Bruin van VBK uitgevers.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou het interessanter vinden als er elke maand bijvoorbeeld dertig titels beschikbaar zouden zijn, waarvan je er dan tien uit kan kiezen.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het lijkt me een extra verkooppunt voor schrijvers die hun werk hebben ondergebracht bij aangesloten uitgeverijen. En die hoeven niets te doen, de uitgeverij regelt de distributie en koopt eventueel een uitgelichte promotie op de homepage. Voor een schrijver die uitgeeft in eigen beheer is Elly dan niet aantrekkelijk.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Eerst was ik enthousiast tot ik zag dat zij de titels uitkozen. Pff, dan kies ik liever maar drie boeken die me echt bevallen. Dit concept zat er al enige tijd aan te komen. Is dit een positieve evolutie? Verre van voor de schrijver denk ik dan. Volgens mij zal het digitaal lezen wel bevorderen. Het papieren tijdperk zal met de jaren die komen vervagen, al ken ik toch nog heel wat mensen die een papieren boek boven een digitaal verkiezen. Zelfs al is dat duurder. Voor de uitgeverijen zal dit enorm opbrengen omdat dit maandelijkse inkomsten zijn van lezers die ze anders toch niet bereiken.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Merci Leonardo, ook voor de glimlach :) Wat betreft het concept #10: Leden van de bibliotheek kunnen ook e-books downloaden - vaak zelfs nog gratis ook, bijvoorbeeld in de vakantie. De keuze is ruimer en het abonnement goedkoper. En, de bibliotheek heeft ook papieren boeken te leen, schijnt.

Lid sinds

17 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb de website van Elly's Choice bekeken én vanmorgen het stuk van Sylvia Witteman in de Volkskrant gelezen (pagina 19 van 'Sir Edmund'). Aan dat artikel heb ik eigenlijk weinig toe te voegen. Zij vergelijkt Elly's Choice met de ter ziele gegane ECI-boekenclub, waar je (als je vergat te bestellen) onherroepelijk het kroonboek ontving met 'Liefde in St. Tropez' van Heinz Konsalik of iets dergelijks. 'Literaire spotify', mijn reet, sluit Sylvia af. 'U bent gewaarschuwd'.