Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #9 - Kat en muis

Het raam stond op een kier, waarschijnlijk omdat het al een aantal dagen ongewoon heet was geweest voor deze tijd van het jaar. Het was geen enkele moeite om het raam wat verder open te duwen en naar binnen te klimmen. Bijna te makkelijk, geen uitdaging. Dit stelde hem enigszins teleur, de uitdaging was onderdeel van het spel. Zijn spel. Hij wist dat ze elk moment de keuken in kon komen. Net als elke dag rond deze tijd, om iets te eten te halen. Vanachter de keukendeur verscholen, zag hij haar binnenkomen. Ze was zich totaal niet bewust van wat haar te wachten stond, van wat hij met haar ging doen. ‘Met haar ga ik mijn tijd nemen’ dacht hij, genietend bij het vooruitzicht. Terwijl ze naar het aanrecht trippelde, keek hij naar zijn geslepen nagels. Dit was waar hij zich op had voorbereid, dit was waar hij al die tijd op had gewacht. Met haar rug naar hem toe knabbelde ze aan een stukje brood. ‘Deze is perfect.’ Met zijn tong likte hij over zijn tanden. Rustig wachtte hij zijn kans af. Dit moest hij niet overhaasten. Bijna zonder geluid stapte hij achter de deur vandaan. Ze moest hem toch gehoord hebben, want met grote ogen draaide ze zich naar hem om. Genietend van de angst op haar gezicht liep hij tergend langzaam op haar af. Ze opende haar mond, maar voordat ze geluid kon maken viel hij aan.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Geweldig gedaan Bibi. Ik weet eigenlijk al wat er gaat komen, maar je jaagt me over de regels richting de ontknoping. En die laat je aan mijn eigen verbeelding over. Heel knap gedaan.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Met vloeiende taal weet je de spanning voelbaar te maken. Ieder moment vraag ik me af of het gaat om kat en muis of man en vrouw... Goed gelukt, wat mij betreft.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een spannende opbouw! Hoewel er bijna niets concreets wordt verteld is het voor de lezer geheel duidelijk. Waarschijnlijk vult iedere lezer het anders in maar dat is het leuke ervan! Goed gedaan! :thumbsup:

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heel spannend. Het kan om dieren of om mensen gaan. Dat hoef je niet duidelijk te maken. De lezer heeft zo twee verhalen.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor jullie reacties. Mijn doel was om het zo te schrijven dat het inderdaad op twee manieren geïnterpreteerd kan worden. Ik ben blij dat dat ook overgekomen is.

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bibi, de geslepen nagels deden mij wel vermoeden dat het om een kat ging en het trippelen om een muis hoewel een echte vrouwvrouw ook kan trippelen. Maar ik was wel al op de helft. Ik dacht maar welke randdebiele inbreker gaat toch zijn nagels slijpen/vijlen voordat hij binnendringt? Je bent heerlijk misleidend geweest.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hij is geen inbreker, maar een psychopatische moordenaar }) of een kat :) . Ik heb de afgelopen week te veel Criminal Minds gekeken!