Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#7 bloedmaan.

17 april 2014 - 15:40
Hey allemaal. Waarom niet meedoen aan de schrijfopdracht, hier is mijn poging: Rafael raakte met zijn rechterhand Yara's gezicht aan. Yara glimlachte. Zijn andere hand streelde haar arm. 'Wil je het weten' fluisterde ze terwijl ze voorzichtig zijn linkerhand vast pakte. 'Ligt eraan' Rafael grijnsde, hij nam haar hand in de zijne. Yara was knap. Niet gewoon knap, maar bloedmooi. Ze had schouderlang krullend bruin haar, bruine ogen en sproeten op en om haar neus. Dat maakte dat ze er ook lief uitzag. Maar ze was anders, bijzonder. Ze kon de toekomst van mensen zien door hun handen vast te pakken. Zo verdiende ze de kost. Ze sloot haar ogen, ze zag er lief uit zonder haar altijd ernstige blik. Het maakte dat hij wilde haar zoenen. Haar wilde aanraken. Er verscheen een frons op haar voorhoofd. Rafael grijnsde, geen goede toekomst voor hem. Of Yara vond het gewoon niet leuk om te zien. Na een poosje opende ze haar ogen en verscheen de ernstige blik weer 'nou er is niet veel...' Rafael onderbrak haar met een korte zoen, toen Yara niet terug zoende trok hij zich terug 'wat is er aan de hand?' Ze had weer wat gezien. 'Nou' ze keek diep in Rafaels ogen, Rafael beantwoordde haar blik. Diepe bruine ogen, hij kon er wel in verdrinken. 'Ik zag iets raars' begon ze. 'Ik met een andere vriendin' grapte hij terwijl hij met zijn vingers haar hand streelde. 'Nee' ze glimlachte 'Ik zag een rode maan' ze zweeg. Haar blik was ernstig. 'En dat betekent' vroeg hij luchtig, het rode licht van de kleine lantaarns die overal in de winkel straat hingen bescheen Yara's gezicht. Die lantaarns maakten het gezellig. 'Nou ten eerste staat het voor liefde' daar was niets mis mee, liefde was goed dacht Rafael vrolijk 'Ten tweede staat het voor moord' Yara zweeg. 'Hmm ik ben dus een verliefde moordenaar' grapte hij. Yara lachte. 'Of je word vermoord met een rode maan' opperde ze. De reactie op haar woorden was verbluffend, alle lampen in de straat vielen uit, de heldere maan hoog aan de hemel kleurde langzaam rood. Rafael schrok, de straat waar het een paar seconden geleden nog zo gezellig was veranderde in kille plek waar je ieder moment van achter beslopen kon worden.

17 april 2014 - 18:01
@justus269 Even je profiel bekeken voor de leeftijd. Veertien. Dat telt voor mij toch mee in de reactie. :thumbsup: Goed gedaan. Er staan wat foutjes in, maar dat doet niet af aan de leuke invulling.

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 april 2014 - 18:04
Goede poging, Justus. Een overgang van romantisch naar onheilspellend waarin de bloedmaan de overgang inluidt. Vond je het een fijne oefening? Aandachtspunten zijn herhalingen van woorden, woordvolgorde (die ken ik omdat ik dit ook vaak doe). De bedoeling van de opdracht is trouwens om te proberen, niet om meteen een perfect verhaal te schrijven. Nadat je dit geschreven hebt, kun je gaan schaven en polijsten. De herhalingen eruit halen en de zinnen die niet helemaal lopen. In jouw verhaal zou ik dan ook het einde iets vroeger laten komen en het begin krachtiger maken door van meerdere zinnen een te maken. Dus ik zou het compacter maken. Dan is er meer ruimte voor het laatste deel. Misschien zou ik de camera inzoomen op de straat om te laten zien hoe de straat eruit ziet. Ik hoop dat je wat aan mijn commentaar hebt en dat je weer iets probeert.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 april 2014 - 18:07
Dankje voor je commentaar, woodpecker ik ben dertien en Odille ik snap wat je bedoelt. In een verhaal zei de proeflezer dat de omgeving wel goed beschreven was alleen de gedachten en de gevoelens van de personages wat minder. Dus richtte ik me hier vooral op de gedachten en gevoelens.

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 april 2014 - 17:33
Ah, ik begrijp het. Dat is dan goed gelukt. Ga zo door, en als je uitdaging wilt dan kun je proberen van drie zinnen een te maken, zonder wat je wilt zeggen kwijt te raken. Als dat lukt wordt je tekst nog krachtiger...

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 april 2014 - 22:00
Deze handlezer is een originele invulling van de opdracht. Koester jouw talent en zuig als een spons alle tips en tricks op maar pas ze mondjesmaat toe. Blijf bij jouw eigen schrijfstijl maar perfectioneer het! Lekker verhaal om te lezen. :thumbsup:

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 april 2014 - 21:54
Goed geschreven, originele invulling van de opdracht. Ik wenste dat ik zoveel inspiratie had. Ik zou alleen de laatste conclusie, van de gezellige straat die is veranderd in een kille plek, niet vermelden. Het plot lijkt me krachtiger wanneer je deze conclusie niet verteld, maar de lezer zelf laat concluderen, als je begrijpt wat ik bedoel ;)