Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Reizen 1

Mijn knokkels zien wit terwijl ik het stuur stevig omklem. “Rijden!” Hij is breed en gespierd. “Ik denk er niet aan!” “Ik zeg het geen twee keer!” Hij richt een wapen met demper op mijn hoofd. Ik schakel de auto in Drive en geef gas. “Hier links af.” Terwijl ik linksaf sla kijk ik in de achteruitkijkspiegel. Een wit bestelbusje volgt. Ik voel de auto slingeren en kan nog net een aanrijding vermijden met de auto voor me. “Hou je ogen op de baan!” Ik sla honderd meter verder af naar links. De lichten van de tegenliggers verblinden mij. Ik duw het gaspedaal verder in. “Vertraag!” brult hij. “Waarom zou ik?” Ik race verder terwijl de flits af gaat. De politiewagen vertrekt met loeiende sirenes. “Verdomme! Ik had gezegd van je aan de snelheid te houden!” Ik race verder door de bebouwde kom. “Hier naar rechts.” Ik sla linksaf. “Ik had gezegd naar rechts!” Hij zet het wapen tegen mijn slaap. “Vergeet het!” “Ik denk niet dat jij in een positie bent om te onderhandelen.” “Jij ook niet.” Het bestelbusje ben ik kwijt. Ik nader een kruispunt met rood licht. In volle vaart rij ik het over en kan nog net een aanrijding vermijden met de auto links van mij. De politiewagen achter mij moet plots afremmen. Ik trap het gaspedaal dieper in. Rechts van mij komt een tweede politie wagen die ik op het nippertje kan ontwijken. Ik race verder richting de expresweg. Het bestelbusje heeft me intussen weer gevonden. Ik zigzag met hoge snelheid tussen de auto’s door. Het busje nadert snel en raakt me. Ik knal tegen de vangrail. Mijn achtervolgers stoppen vlak achter mij en stappen uit. Half versuft door de slag maak ik me vlug los en stap uit. Maar ik ben niet snel genoeg.

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een bijzonder spannend verhaal heb je geschreven, Christine. Hoe zou het worden als je hier en daar een detail van de omgeving zou toevoegen. Zou dat echt de vaart eruit halen? Probeer daarmee te experimenteren. Waren de witte knokkels het kenmerk? Of het karakter van de hoofdpersoon? Vond je het makkelijk om zo snel iets te schrijven?

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het kenmerk was eigenlijk dat de andere man breed en gespierd was en het karakter van de hoofdpersoon. Misschien heb ik dat verkeerd begrepen. Ik heb al serieus moeten schrappen hierin in het rijden, dus ik had geen plaats om iets van de omgeving te omschrijven. Het is donker, dus veel kan ze niet zien. Ik had echt te kort met 300 woorden :-). Ik vond dit makkelijk alleen had ik woorden te kort. Meestal schrijf ik zo spannend. Ik had overlaatst een opdracht over romantiek waar ik ook zo een spannende draai heb aan gegeven. Als er geen spanning in mag zitten kan ik niet schrijven. Bedankt Petra voor jou leuke opmerking.

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Jouw verhaal smeekt om een vervolg! Spannend en snel geschreven door de korte dialogen en korte beschrijvingen. Goed gedaan. :thumbsup: Waarom rijdt de HP in een automaat? [Ik schakel de auto in Drive] Dit is het enige wat ik me afvroeg tijdens het lezen, de gehele situatie heb jij duidelijk beschreven. Goed!

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is een automatic de wagen, vandaar dat ze in Drive schakelt :-) Anders had ik constant, ik schakel een versnelling hoger, wat meer woorden oplevert. Zo kon ik het schakelen weg laten :-)

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik wijk serieus af van de rest van de verhalen. Ik val serieus uit de boot hiermee. Ik heb ze gelezen maar zo kan ik dus niet schrijven. Ik heb wel bewondering voor de mensen die dat kunnen.

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat is juist zo leuk aan de schrijfopdrachten: iedereen vult ze op zijn/ haar manier in! Tijdens de januari schrijfmaand heb ik ook geprobeerd mijn opdrachten juist origineel in te vullen. Jij valt dus helemaal niet uit de boot maar bent origineel met jouw eigen invulling en schrijfstijl! En zo leren we van elkaar. :) Ik vind jouw geschreven verhaal weer knap! Het is spannend en vlot geschreven, houd deze schrijfstijl vast als het bij jou het beste past!

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Spannend! Lekker veel vaart. Ik begon me heel wat af te vragen over de hoofdpersoon. Eerst dacht ik dat die ontvoert werd en graag de politie erbij wilde, maar op het laatst lijkt ie toch juist op de vlucht. Wie zitten er in dat busje... En wie is die bijrijder? Dit vraagt inderdaad om een vervolg.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk verhaal! Ik leerde laatst iets over dialogen. Toen ik 15 was ging het zo: Jan zegt: "Leuk verhaal". Piet antwoordt: "Soms moet ik even twee keer lezen wie wat zegt". Later ging het zo: 'Vind je? Ik vond het juist erg spannend,' zegt Klaas verbaasd, terwijl hij de dialoog nogmaals leest. 'Kijk hier wordt het verwarrend, bij het woordje "verdomme" moest ik tweemaal lezen,' zegt Piet en wijst op het papier. Nu kan het ook zo: Jan buigt nu ook over het papier. 'beetje muggenziften,' zegt hij. Dus de actie voor de dialoog. Meer actie en je weet als lezer altijd wie wat zegt. Met deze tip kun je natuurlijk doen wat je wilt. Voor langere stukken werkt het voor mij.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vermijd zoveel mogelijk 'zeg hij, zegt zij' en probeer het om te zetten in een handeling. Of met karakteristieke zinnen te werken zodat je meteen weet wie wat zegt. Ik bewaar het stukje voor later. Mijn boek zit in de laatste fase en krijgt voorrang. Dus voorlopig geen vervolg. Ik heb nog op Facebook mensen die een vervolg willen zien. Dit was eigenlijk een stukje bedoeld voor mijn manuscript voor ik mijn schrijfcoach had gevonden. Doordat de hoofdpersoon maar 14 jaar is moest dit stuk eruit. Dit was trouwens een stuk van 1500 woorden. Dus goed geschrapt. Dat vind ik zo leuk aan deze opdracht. Je leert schrappen.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Goed dat je hier aan meedoet: 3 goede schrijfcoaches die je stukjes van commentaar voorzien. Je leert hier altijd dingen waarvan je niet eens wist dat je ze moest weten. het onverwachte is juist het leuke aan schrijven. Succes met je boek1

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt nienkea. Ik vind dit een goede uitdaging om te schrappen want met 300 woorden kun je niet veel. De HP vluchtte eigenlijk voor het bestelbusje achter haar, maar rijd dan door de flits. Als ze het bestelbusje kwijt was moest ze enkel nog van de man die langs haar zit van af geraken.