Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

taalparade

Is het bij jullie bekend dat bij de taalparade een opleiding tot docent creatief schrijven dit jaar is gestart, kijk eens op www.taalparade.nl Ik vind het wel iets om in mijn achterhoofd te houden,ook omdat ik zo graag les geef.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Elisabath, heerlijk, een geweldige tip voor een oud docent. Ik zou niets liever willen dan weer voor een groep staan, geweldig. Dank je voor deze mededeling.

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Klopt. Maar de (HBO) opleiding is al van start gegaan en ik geloof niet dat nu instromen nog mogelijk is. De docente is Jos Rosenboom. Er heeft een tijd geleden in Schrijven een stukje over haar gestaan. Mail me maar als je meer wil weten. (Ik heb al een paar jaar les van haar.) Marria

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, dat kan. Je kunt ook via de taalparade naar haar weblog (of zoiets) gaan en daar staan haar telefoonnummer en haar mailadres. Ik heb haar gisteren een mailtje gestuurd, maar helaas heb ik nog geen antwoord gekregen. Jammer dat die opleiding alleen in Limburg wordt gegeven, ik woon in het westen 'des landes' dus dat is een klein beetje uit de buurt.

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, ik wist dat het al begonnen was, maar wilde het toch plaatsen, het is geen echte HBO opleiding volgens mij maar wel op HBO niveau voor wie dat interessant vindt. Volgens mij broeit er ook vanallles op Script Plus, vraag me niet precies wat. Maar zij zijn als stichting gelieerd aan het instituut voor media en informatie managment van de HVA en er zou meer samengewerkt gaan worden alleen helemaal begrijpen doe ik dat niet. Sorry, dwaal af, ik vind het ook zo jammer dat er geen echte opleiding tot docent creatief schrijven meer bestaat.Mjn passies van lesgeven en schrijven zouden daarmee mooi samenkomen

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb ook eens contact gehad met Mevr. Rosenboom. Inderdaad erg jammer dat er geen gerichte opleiding creatief schrijven op hbo niveau bestaat.. Haar respons op enkele vraagjes die ik haar destijds stelde: Over het algemeen richten we ons op mensen die ouder zijn dan jij. Alsje docent creatief schrijven bent, kun je lesgeven aan centra voor dekunsten, of bibliotheken, maar niet op scholen, behalve als ze jouvragen om lessen creatief schrijven te geven, of een workshop gedichten.Dat gebeurt niet vaak. Je gaat zelf cursussen bedenken. Soms ben je invaste dienst bij een instelling, vaak ook niet, dan werk je alszelfstandig ondernemer, of freelanceer. De mensen die meedoen met de opleiding hebben al vaak een baan, maarwillen iets anders, of iets anders erbij, of verdieping van hunschrijven. Want dat is wat noodzakelijk is: je moet zelf schrijven. Je hoeft nog niet les te geven, dat leer je tijdens het lesjaar, maar jemoet wel zin hebben om les te geven. Als je 20 bent, lijkt het me beter dat je je ontwikkelt op die gebiedenwaar je goed in bent c.q graag doet. Schrijven dus voor jou, of ietswaar je je creativiteit in kwijt kunt. Misschien is Nederlandseliterauur wel iets,of docent Nederlands aan de Fontys, of een opleidingaan de HKU in Utrecht? Maar misschien heb je geen VWO. Dan zou je ook inde richting van creatieve therapie. De toelatingseisen staan op de website. De deadline om in te zenden isverschoven naar 1 augustus. De opleiding gaat door, maar er zijn nog eenpaar plekken vrij(2,maximaal 3) Ik hoop dat je iets hebt aan mijn antwoord, anders laat maar horen ...... De opleiding is op HBO niveau. Je krijgt geen diploma, maar een certificaat. Je krijgt ook geen studiefinanciering. Het certificaat staat garant voor de vakbekwaamheid die je behaald hebt door de opleiding.Er is geen instantie die het HBOniveau bepaalt, maar wij, die de opleiding maken. De stof die geboden wordt, de manier waarop de student er mee aan de slag gaat (moet gaan), de drempel om tot de opleiding toegelaten te worden, dat weegt allemaal mee. Als we twijfelen aan dat niveau laten we de student niet toe. De mensen die nu zijn aangenomen hebben allemaal een afgeronde studie en werken op een bepaald niveau. Daarom schreef ik je al dat het misschien zinnig is om eerst een studie aan te pakken waardoor je iets (een diploma) in handen hebt. ....... De mensen die in september mee gaan doen zijn tussen de 34 en 57 jaar. Maar ik zou zeggen als je het echt wilt, wat let je om 10 A4tjes tekst in te sturen, plus een motivatie van max. 1a4. We nodigen je uit voor een gesprek op 13 augustus en we zien waar het schip strandt, áls het strandt. Aan jou de keuze. Ik ben benieuwd naar je reactie (Heb overigens niets ingezonden, heb het even voorbij laten gaan..ook vanwege afstand etc. En tjah..ik heb geen opleiding gevolgd wbt lesgeven of wat dan ook... Dan mis je toch wel een heel stuk didactiek denk ik... ?)

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb op de site gekeken en las o.a.: "Het is een parttime opleiding op HBO niveau en behelst 15 dinsdagen van 10 uur tot 16 uur om de twee weken." En: "Zelf schrijven is 50 % van de opleiding." Dus om de veertien dagen krijg je zes uur les. In een halfjaar tijd heb je 90 lesuren gehad. De helft ervan is zelf schrijven. Dat is wel heel erg parttime. Bovendien ben ik benieuwd naar de kosten van deze opleiding. Die worden nergens vermeld. Wel lees ik elders op de site dat voor 'Een dagje in de pen' 350 euro gevraagd wordt: "Dagje in de Pen is een dag van alleen en samen, van schrijven en schuiven, van mengen en proeven, van voorlezen en luisteren, van lachen en zwijgen. De kosten zijn € 350,00 De kosten van het voorgesprek zijn hierbij inbegrepen ." 15 dinsdagen zouden dan zomaar enkele duizenden euro's kunnen kosten.

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb de prijs wel eens ergens zien staan, geloof dat dit wel meeviel hoor... Volgens mij iets van 1400 a 1500 euro ofzo.. (Net zoals normale collegegeld voor het hbo zeg maar) Ik kan mij echter vergissen. En je hebt gelijk, je zult wel een basis nodig hebben want héél erg veel houdt het niet in wat contacturen betreft.. Veel zelfstudie waarschijnlijk ook.?

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Er wordt wel heel gemakkelijk gerefereerd aan hbo-niveau. Kosten navenant. Maar het niveau wordt voorondersteld bij de cursusten dus dat brengen ze zelf al in. Over het niveau van de cursus zegt het niets. Aan de cursus doe je mee en na afloop krijg je een certificaat, geen master, geen bul, geen diploma. Waar overstijgt de taalparade het hobbyisme? (Ik ben nu heel kritisch).

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat vroeg ik mij dus ook af. :) Wie bepaalt dat jij dan daadwerkelijk een papiertje op hbo niveau hebt, volgens mij kun je het meer zien als een ´verrijking´ van je eigen kennis, dat zich door een vooropleiding al op hbo niveau bevind. Verder is het natuurlijk wel altijd goed om te oefenen en feedback te krijgen, maar in principe kun je zoiets dan ook zelf oprichten ;) (haha:P)

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja babbel en marriejeanne, zo dacht ik er ook een beetje over,maar vond dat zo onaardig van mijzelf, dacht dat mensen boos zouden worden als ik zoiets zou zeggen. Wat ik wel vind: beter iets (deze taalparade) dan niets. p.s. ik zit mij hier het een partijtje warm te hebben, is het overal zo zonning en dan achter glas...ga zou maar eens douchen, sorry off topic.

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Haha ;) Ik zag trouwens dat er in belgie een soortgelijke opleiding is, creatief schrijven. Ziet er stukken professioneler uit naar mijn mening.