Myssica zegt: Hallo

Dag allemaal, Ik wil me ook graag even voorstellen: ( Ik ben eigenlijk al zeker een jaar aan het meelezen en daar heb ik al veel van geleerd. Daarvoor mijn dank!) Ik schrijf al jaren en daarnaast teken ik, vooral kinderboeken die ik gebruik in mijn praktijk. Verder heb ik de afgelopen jaren voornamelijk spellen geschreven; LARP's, moordspellen en detectives, voor kinderen en volwassenen. En een aantal toneelstukken. Zelf ben ik een groot horror en thrillerfan. Inmiddels ligt mijn eerste boek bij de uitgeverij en ben ik bezig met mijn tweede. Kortom Myssica in een notendop: op papier knalt de spanning ervan af, IRL een zachtgekookt eitje, vandaar ook mijn late aanmelding. Ik hoop hier nog veel te leren en wat ik zelf geleerd heb te mogen brengen. Met vriendelijke groet, Myssica

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom Myssica... Maak je er geen zorgen om trouwens dat je leven "interessanter" is op papier dan in de werkelijkheid... Was het boccaccio niet die het grootste deel van zijn werk vanaf zijn ziekbed schreef? Praktijk? Wat doe je dan van werk? Ik moet meteen denken aan psychologie of zoiets :$ b.t.w. heb vroeger geacteerd in moordspelen ;) Laat maar iets van je toneelstukken lezen op proeflezen, mij boeit dat in ieder geval wel!
10 april 2013 - 12:55

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag allemaal, bedankt voor jullie reactie! Ik ben geen psycholoog maar een orthopedagoog. Specifiek gericht op kinderen en hun ontwikkeling dus, maar verder zijn er veel overeenkomsten. Ik ben nu voornamelijk bezig om kinderen te helpen bij hun lees- en rekenproblemen. Vandaar mijn boekjes. Ik heb wat dat betreft een topbaan, al zeg ik het zelf. :) @ ZENODotus heb je in moordspelen gespeeld? Leuk! Welke variant voor een publiek? Of zoals ik ze schrijf als spel? Ieder persoon krijgt een rol en weet alleen de elementen van het spel passend bij zijn of haar karakter. Dus iedereen is een onderdeel van het spel en zal opzoek moeten gaan naar het "complete plaatje" om de moord te kunnen oplossen. Het is dus eigenlijk een soort LARP maar dan in een andere setting. Ik heb daar heel veel van geleerd en het is heel leuk om een groep mensen te vermaken, vind ik. Ook jouw ervaring? Ik zal eens kijken hoe ik een stukje, het is opgeknipt in personages, kan poosten zodat je een idee hebt. Gezien de reacties is het schrijven van spellen en toneel een beetje ondervertegenwoordigd op deze site. Ik kan het echt iedereen aanraden om het eens te proberen. (Knapt ook meteen een saaie sociale verplichting, bijvoorbeeld Kerst of Pasen enorm van op. ;) Groeten
10 april 2013 - 13:39

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wauw, een LARP-scenarioschrijver! Ik doe aan LARP, hoewel, echt ervaren ben ik nog niet. Van moordspellen heb ik gehoord, dat lijkt me ook erg interessant. O, en natuurlijk welkom hier! :P
10 april 2013 - 20:28

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gezien de reacties is het schrijven van spellen en toneel een beetje ondervertegenwoordigd op deze site. Ik kan het echt iedereen aanraden om het eens te proberen. (Knapt ook meteen een saaie sociale verplichting, bijvoorbeeld Kerst of Pasen enorm van op. ;)
Misschien kan je wat tips of informatie -zoals 'hoe begin je aan zoiets als het schrijven van een spel, en wat komt daar allemaal bij kijken'- op het forum plaatsen? :)
13 april 2013 - 1:10

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
he he he... Ik heb moeten opzoeken wat LARP is... Wat ben ik wereldvreemd :$ Als spel omgeven in een (zeer duur) diner... De verhaallijn lag wel vast, maar hoe we die invulden was natuurlijk aan ons als acteurs... Ik speelde trouwens de moordenaar... Vind ik nog altijd de leukste rol ;) Later heb ik nog een moordspel gedaan met mijn werk, als deelnemer dan, maar die vond ik niet zo uitgebreid, en goed uitgewerkt zoals wij die speelden. Eén van de acteurs viel op het einde een beetje uit zijn rol trouwens ook. Ik ben in ieder geval wel geïnteresseerd in Toneelstukken... Laat maar lezen zou ik zeggen!
13 april 2013 - 20:14

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom Myssica, waw, boeiend, iemand die al voor toneel heeft geschreven. Op dit moment speel ik met een idee voor een toneelstuk. Ik speel zelf heel graag toneel. Ik lees graag iets van jou en ik hoop er ook van te leren.
14 april 2013 - 21:00