Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor maart 2012?

In deze maandelijkse topics kun je je persoonlijke schrijfdoelen bepalen, in kleine stukjes opbreken en je vorderingen bijhouden. Wat zijn je schrijfdoelen voor maart, evt. met het oog op een groter (jaar)doel? Je grote jaardoelen voor 2012 kun je hier kwijt. Sta ook eens rustig stil bij afgelopen maand: waar ben je tevreden over? Hoe wil je nu verder? Veel inspiratie & schrijfplezier!

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het verhaal voor de 'Het einde' wedstrijd is opgestuurd, net op tijd nog een kemel van een plothole gevonden. Nu nog verhaal van Willem Elsschot wedstrijd opnieuw doen.

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben ook bezig met de ZZ-Marathon, dus mijn doel voor de laatste week van maart is wel duidelijk. Het is de eerste keer dat ik aan een langer verhaal dan van rond de 10.000 woorden begon en het bevalt me nu al zo goed dat ik al bijna besloten heb voortaan alle korte verhalen links te laten liggen. Ik dreig wel van het ene uiterste in het andere te vallen, want mijn (prehistorisch) verhaal zou straks de grens van 100.000 woorden wel eens kunnen doorbreken. :) Wat het gaat worden, weet ik natuurlijk niet, wel dat ik waar ik nu eenmaal aan begonnen ben deze keer ook af ga maken.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb vorige week veel gedaan en mijn doelen voor maart zijn gehaald. Behalve dan de finetuning voor de column in het kerkblad, maar dat hoeft pas volgende week ingeleverd. Oh, ik bedenk dat er dan ook een nieuwe baby en kind column moet zijn, maar daar heb ik al een idee voor op papier. En ik ga zo lekker met het herschrijven van mijn 10+ manuscript dat ik daar een nieuw doel voor heb gezet. Dat wil ik 2 april naar een uitgever sturen. Het wordt dus:
- promotie rond Kate VOLOP MEE BEZIG - veel overleggen met de illustrator over de Lukasboekjes - manuscript 10-12 jarigen, commentaar proeflezers verwerken - schrijven twee columns baby en kind - schrijven column kerkblad GROVE VERSIE IS AF - eerste tien hoofdstukken van mijn manuscript 10-12-jarigen herschijrven.
- derde column baby en kind GROVE VERSIE IS AF - ms 10+ voor de laatste keer helemaal doorlezen en laatste dingen aanpassen - beoordelen illu's bij ms Heerlijk dat ik deze week weer heb kunnen schrijven!

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Afgelopen week niet veel tijd en energie gehad om te schrijven. Verder gewerkt aan deel 7 van mijn manuscript, maar nog steeds niet klaar daarmee, en aan een verhaal dat ik misschien voor de Hendrik Prijs-prijs kan inzenden. "Het dwaallicht" van Elsschot herlezen, met veel plezier, maar ik vrees dat zijn stijl toch te ver van de mijne ligt om mee te doen aan de microwedstrijd. Zaterdag op het BOF-boekenbal workshops van Tais Teng, Olga Hoekstra en Adrian Stone gevolgd. 4 korte verhaaltjes ingestuurd nav deze oproep: http://schrijvenonline.org/forum/111880 (daarmee voldoe ik al aan mijn doel om iedere maand iets naar een wedstrijd of tijdschrift te sturen, want deadlines zijn toch allemaal pas volgende maand of later)

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Deze week was de "productie" lager dan verwacht. Het lijkt er op dat ik wat last het van de voorjaarsmoeheid. Ik verschuif dan ook mijn deadline een weekje vooruit. Gelukkig staat deze met potlood in mijn agenda. ;) Vanavond ging het lekker, ruim twee pagina's toegevoegd aan het ms. Waarschijnlijk ga ik hoofdstuk 19 in tweeën splitsen, maar dat zie ik wel als versie één klaar is van mijn ms.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een hoop afleiding momenteel van mijn schrijfactiviteiten. De ene dag staar ik naar het scherm, de andere dag schud ik zo een scene uit mijn mouw. Wel begin ik steeds beter in het verhaal te komen en heb ik veel zin om verder te schrijven. Wat gaan mijn personages doen? Dus, doelen voor de laatste week: - verder schrijven aan MS, versie één - verder brainstormen op plot voor twee andere MS - iedere dag iets doen/schrijven/verzinnen, etc, de 'één-woord-per-dag-regel' - voor de afleiding/verandering misschien een kort verhaal schrijven (voor een wedstrijd?) - boek uitlezen dat ik moet recenseren en recensie schrijven Veel schrijfplezier iedereen!

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik wilde het slechtste verhaal ter wereld schrijven. Het was de bedoeling dat het een kort verhaal zou worden, maar het lijkt er nu op dat het een verhaal wordt dat uit vijf delen van 20 bladzijdes gaat bestaan. Daarnaast ben ik zelf van mening dat het verhaal zo slecht is, dat het eigenlijk gewoon ongelooflijk gaaf begint te worden. Oeps...

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik wil graag mijn laatste hoofdstuk ongeveer tot op de helft afkrijgen. Daarna begint het herschrijven, verlengen, verkorten en dergelijke van het verhaal. Heb nog wel te doen, maar ja, dat is iets voor volgende maand :P.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ben al over de 100.000 heen in een eerste ruwe versie. En de climax komt dichterbij, maar is voorlopig nog niet echt in zicht... Ik begin me er langzamerhand zorgen over te maken of het verhaal wel in één boek past, en als ik het per se in één boek wil hebben, of er dan grote delen geschrapt moeten worden... Het probleem is dat dat hooguit het geval is bij enkele scènes, en dat zet geen zoden aan de dijk. Het zou ook goed kunnen dat er hier en daar juist wat bij moet. Maar goed. Hopelijk kan ik dit weekend een herschreven eerste (tweede..) versie opsturen naar mijn schrijfdocent en hem dit probleem voorleggen...

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
100.000 woorden passen heus wel in een boek. Mijn schrijfdoelen zijn om die wedstrijdjes te winnen waaraan ik heb meegedaan. Een utopie. Ik weet het.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn boek dat morgen verschijnt heeft 100.000 woorden. Geen probleem. Mijn doelen voor maart: - promotie rond Kate VOLOP MEE BEZIG, PRESENTATIE IS 31e veel overleggen met de illustrator over de Lukasboekjes - manuscript 10-12 jarigen, commentaar proeflezers verwerken - schrijven twee columns baby en kind - schrijven column kerkblad - eerste tien hoofdstukken van mijn manuscript 10-12-jarigen herschijrven. - derde column baby en kind - ms 10+ voor de laatste keer helemaal doorlezen en laatste dingen aanpassen - beoordelen illu's bij ms Ik ben dus erg tevreden!

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Eileen succes en gefeliciteerd, geniet er van. @Andrea, dat word zo te lezen een lekker stevig boek, maar ik overtref je in deze. ;) Ik ben nu bezig met de finale, nog zo'n 2.000 of 3.000 woorden erbij dan zit ik rond de 130.000 woorden. Dat zijn een pagina of 390 op A5, een stevig boek in ieder geval. :) Zal mij benieuwen wat er na het herschrijven van overblijft, of dat er nog wat bij komt? @Tja, ik duim voor je... behalve voor de FSB 2012, die wil ik zelf winnen.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja maar... het is nog lang niet af! Er moeten zeker nog zo´n 40.000 bij om tot het einde van het verhaal te komen... Dat wordt een boek met kleine letters, soort van Robin Hobb formaat... :D Bedankt in ieder geval. Hopelijk valt het allemaal mee.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Doel (hoofdstuk 3 van ms) gisteren gehaald. Tijdje een blokkade gehad, gisteren retourtje utrecht - maastricht gekocht en vier uur focus en inspiratie en hij was af. Op naar hoofdstuk 4.

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Eileen, knap hoor. Gefeliciteerd. Richard, ik moet wel even weten wat FSB 21012 is. Ik vermoed iets met science fiction en/of fantasy. Stel dat ik per ongeluk wel meedoe.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Eileen, knap hoor. Gefeliciteerd. Richard, ik moet wel even weten wat FSB 21012 is. Ik vermoed iets met science fiction en/of fantasy. Stel dat ik per ongeluk wel meedoe.
Dat was een goede gok Tja. FSB=Fantasy Strijd Brugge.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Even recapituleren: - Een stuk uit mijn manuscript halen (3-10 bladzijden) voor de workshop met eindredacteur Olga Hoekstra op het BOF boekenbal (24 maart) --> Gedaan. Mijn probleem was één van de drie die behandeld werden tijdens de workshop. Geen pasklare oplossing aangereikt gekregen, maar het is zeker wel nuttig geweest, net als de andere workshops op het boekenbal. - Een nieuw halfjaardoel: 100 x 100, oftewel 100 verhaaltjes van 100 woorden. Geen deadline, geen druk, gewoon doen wanneer de inspiratie opborrelt. --> Ik sta nu op 5 x 100 - De tweede herschrijfronde van mijn manuscript afronden. Meteen doorgaan met herschrijfronde drie, oftewel het verwerken van de commentaar van mijn proeflezers. Deel 1 (de proloog en eerste drie hoofdstukken, ca. 10K) zou ik zeker deze maand nog willen doen om niet te erg achter te raken op schema. Eventueel beginnen aan deel 2 (ca. 6K) --> Loopt steeds meer vertraging op, ik ben nog steeds bezig met de tweede ronde. - Schrijven voor minstens één van deze wedstrijden: * nieuwe microwedstrijd SOL? (is dat elke maand?) * Kafka schrijfwedstrijd (deadline 9 april) * Hendrik Prijs-prijs (deadline 15 april) * Het mooiste testament (deadline 15 april) * Fantastels (deadline 31 oktober, tenzij die verschilt van vorig jaar) --> Verhalen voor Elsschot- en Kafka-wedstrijden zijn af. Voor de Hendrik Prijs-prijs is de eerste versie af. Voor het mooiste testament weet ik wat ik wil schrijven, maar er staan nog maar een paar zinnen op papier. - Workshopverhaal PF, blijf ik maar doorschuiven ... --> Aan gewerkt, maar nog steeds niet helemaal klaar mee - Verhalen voor mijn bundel herschrijven, al zal dat er wel weer niet van komen --> Is er inderdaad niet van gekomen Daarnaast heb ik ook nog vier verhalen ingestuurd nav deze oproep: http://www.schrijvenonline.org/forum/111880 En één voor Wonderwaan.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
In maart heb ik meegedaan met de ZZ-marathon, heb nu bijna 31K aan woorden op papier staan voor een eerste versie. Nu hopen dat ik dit in april volhou, dan zit ik tegen het einde.

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat heeft iedereen hard gewerkt in maart. :) WN!-verhaal afronden (herschrijven, laten proeflezen, redigeren) Gedaan en ingestuurd Kortverhaal 1 herschrijven en laten proeflezen Gedaan Van kortverhaal 2 de eerste versie hebben staan aan het eind van de maand Niet aan toegekomen Beginnen met kortverhaal 3 + verhaalopbouwschema Eerste versie is af, het verhaalopbouwschema heb ik niet gemaakt. :o Research doen voor verhaal 3 Gedaan Column schrijven Gedaan