Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor maart 2012?

29 februari 2012 - 22:04
In deze maandelijkse topics kun je je persoonlijke schrijfdoelen bepalen, in kleine stukjes opbreken en je vorderingen bijhouden. Wat zijn je schrijfdoelen voor maart, evt. met het oog op een groter (jaar)doel? Je grote jaardoelen voor 2012 kun je hier kwijt. Sta ook eens rustig stil bij afgelopen maand: waar ben je tevreden over? Hoe wil je nu verder? Veel inspiratie & schrijfplezier!

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 februari 2012 - 22:59
<<<< Geeft Judy een handje. We willen dus allebei hetzelfde: versie 1 klaar hebben van ons ms.
Maart: de 1e versie van mijn ms af (of in elk geval een heel eind komen).
(Tussen haakjes), leuke openingspost/foto Judy. :)

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
29 februari 2012 - 23:26
Ik heb in februari niet zo veel van mijn doelen terecht gebracht, al ben ik tevreden over mijn vooruitgang met mijn manuscript en heb ik aan twee wedstrijden deelgenomen en bij één daarvan de tweede plek gehaald. Mijn doelen voor maart, in orde van prioriteit: - Een stuk uit mijn manuscript halen (3-10 bladzijden) voor de workshop met eindredacteur Olga Hoekstra op het BOF boekenbal (24 maart) - Een nieuw halfjaardoel: 100 x 100, oftewel 100 verhaaltjes van 100 woorden. Geen deadline, geen druk, gewoon doen wanneer de inspiratie opborrelt. - De tweede herschrijfronde van mijn manuscript afronden. Meteen doorgaan met herschrijfronde drie, oftewel het verwerken van de commentaar van mijn proeflezers. Deel 1 (de proloog en eerste drie hoofdstukken, ca. 10K) zou ik zeker deze maand nog willen doen om niet te erg achter te raken op schema. Eventueel beginnen aan deel 2 (ca. 6K) - Schrijven voor minstens één van deze wedstrijden: * nieuwe microwedstrijd SOL? (is dat elke maand?) * Kafka schrijfwedstrijd (deadline 9 april) * Hendrik Prijs-prijs (deadline 15 april) * Het mooiste testament (deadline 15 april) * Fantastels (deadline 31 oktober, tenzij die verschilt van vorig jaar) - Workshopverhaal PF, blijf ik maar doorschuiven ... - Verhalen voor mijn bundel herschrijven, al zal dat er wel weer niet van komen

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
1 maart 2012 - 6:05
Voor maart staat er voor mij op het programma: - promotie rond Kate - veel overleggen met de illustrator over de Lukasboekjes (deadline covers 10 maart) Hoewel dat niet echt schrijfdoelen zijn. Verder, wel echte schrijfdoelen: - manuscript 10-12 jarigen, commentaar proeflezers verwerken - schrijven twee columns baby en kind - schrijven column kerkblad - mijn manuscript (ik twijfel tussen De oversteek en Vaarwel Ierland) 15.000 woorden schrijven - nadenken over verhaaltjes die ik in april moet schrijven voor bij een lesmethode

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 maart 2012 - 6:44
Schrijfdoelen voor maart: Huidig verhaal waar ik aan werk eindelijk afwerken. (kortverhaal) Kafka schrijfwedstrijd microwedstrijd SOL basis leggen voor fantasy boek (eventueel voor wedstrijd van Luitingh in december) In februari vier verhalen voor vier wedstrijden afgewerkt.

Lid sinds

18 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 maart 2012 - 10:01
Een stukje uit mijn afgemaakte boek selecteren om op te sturen naar de YA thriller wedstrijd. Daarna, als ik niet win, gelijk doorsturen naar een uitgeverij :D

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 maart 2012 - 15:19
- WN!-herschrijven en versturen - PF Thema 15 schrijven, herschrijven en inzenden - MS 2: volgend hoofdstuk schematiseren eventueel al schrijven - FSB inzending idee volledig uitwerken

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 maart 2012 - 18:16
Ik wil in maart in ieder geval mijn WN!-verhaal afronden (alleen nog taalcheck door proeflezer drie en de opmerkingen naar aanleiding daarvan verwerken) en uiteraard ga ook ik het deze maand insturen, want de deadline is 1 april. - WN!-verhaal afronden Verder wilde ik eigenlijk weinig doelen stellen, want het is een erg drukke maand qua school. Helaas (want komt niet goed uit) ook de maand waarin ik mijn CKV langzaam moet gaan afronden, dus ik moet ergens tijd zien te vinden om hiervoor te schrijven. Voor CKV moet ik: - Verhaal 1 herschrijven en laten proeflezen. - Van verhaal 2 de eerste versie hebben staan aan het eind van de maand. - Beginnen met verhaal 3. Uiteindelijk een ander verhaal voor gekozen dan aanvankelijk het plan was, en dus heb ik er ook nog geen verhaalopbouwschema van. Dat moet ik dus eerst schrijven. Het begin en eind staan daarentegen wél al. - Research doen voor verhaal 3. Edit: Vergeet ik toch helemaal dat ik ook nog een column moet schrijven! :o Maar goed dat ik het hier op een rijtje kan zetten, anders was ik het misschien vergeten te doen. Bij dezen is dat het doel waar ik als eerste aan ga/moet werken.

Lid sinds

18 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 maart 2012 - 21:41
Mijn doelen voor maart: Inzending voor ya thriller wedstrijd afronden De 40.000 woorden halen met mijn chicklitmanuscript (zit nu op 31.757)

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
1 maart 2012 - 21:43
In maart 2012 wil ik het allerslechtste verhaal ooit geschreven schrijven. Gewoon omdat het kan en omdat ik niet altijd zin heb om wanhopig kwaliteit na te jagen :)

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 maart 2012 - 21:47
In maart 2012 wil ik het allerslechtste verhaal ooit geschreven schrijven. Gewoon omdat het kan en omdat ik niet altijd zin heb om wanhopig kwaliteit na te jagen :)
Ik ben benieuwd!

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 maart 2012 - 22:15
Mijn doelen voor deze maand: - vijf gedichten schrijven - verder aan mijn ms - aan twee schrijfwedstrijden meedoen

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 maart 2012 - 12:32
Maart alweer... Zucht! Leuke intro inderdaad Judy. Erg komisch. Als je de inspiratie nu altijd in een blikje zou kunnen kopen... :D Mijn doelen: -uitwerken plot voor mijn nieuwe YA-MS. -begin maken met schrijven. Aantal woorden ga ik nog over nadenken -schrijfwedstrijden volgen en brainstormen op ideeën(Kafka, microwedstrijden van Sol?, misschien Het laatste testament) -proeflezen! (spreekt zichzelf heel ernstig toe...) Veel schrijfplezier iedereen!

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 maart 2012 - 18:14
Mijn enige doel is een heel eind komen met een scenario-samenwerking met een Amerikaan.
Ik wil nog een doel toevoegen, namelijk het aanleggen van een grote groep ideeën die ik kan gebruiken voor m'n scenario's.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 maart 2012 - 21:23
Voor mij de eerste keer dat ik mezelf een maand schrijfdoel opleg: - De eerste versie van mijn PHP inzending schrijven

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 maart 2012 - 11:25
Eerste kleine weekje zit erop. Allemaal een lekkere start gemaakt? Zelf ben ik een eind met mijn ms opgeschoten, en heb een deel van de hoofdstukken gestructureerd. Ook gelezen in 'Word Painting'. Komende week met alles verder. En hoe gaat het met jullie?

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
5 maart 2012 - 13:25
Ik heb deel 6 van mijn roman afgerond, begin vandaag of morgen aan het volgende deel. Verder eindelijk weer voortgewerkt aan mijn workshopverhaal. Er is nog één stuk waar ik mee worstel, ik wil een paar dingen veranderen in de volgorde maar dat zorgt natuurlijk voor een domino-effect waardoor ik het hele stuk eromheen moet herdenken. Maar de rustpauze heeft mijn zicht op dit verhaal in ieder geval wel goed gedaan, ik zag/zie nu veel helderder wat er verbeterd moet worden en hoe (alleen voor dat ene stuk moet ik dat laatste dus nog uitpuzzelen, maar dat komt wel).

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
5 maart 2012 - 13:25
- promotie rond Kate VOLOP MEE BEZIG - veel overleggen met de illustrator over de Lukasboekjes OMSLAGEN ZIJN AF!!! - manuscript 10-12 jarigen, commentaar proeflezers verwerken NOG NIETS GEDAAN - schrijven twee columns baby en kind EEN VAN DE TWEE AF - schrijven column kerkblad HOEFT PAS EIND VAN DE MAAND - mijn manuscript (ik twijfel tussen De oversteek en Vaarwel Ierland) 15.000 woorden schrijven NOG NIETS GEDAAN - nadenken over verhaaltjes die ik in april moet schrijven voor bij een lesmethode KOMT EIND VAN DE MAAND

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 maart 2012 - 14:28
Het kortverhaal waar ik aan werkte, is af, of toch zo goed als. Enkel een beetje bijschaven maar dat doe ik later wel, met een frisse geest. Het verhaal voor de Kafkawedstrijd is bijna af, enkel bijschaven om de 300 te halen. Nog geen microwedstrijd gezien op SOL, jammer :) Fantasyverhaal is het volgende op mijn lijstje, daar moet ik nog aan beginnen.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
21 maart 2012 - 17:16
Het laatste hoofdstuk vordert gestaag. Deze is al weer 6 bladzijden groot (A5), momenteel een lekker gemiddelde van iets meer dan 1 per dag. Ik ben ook even bezig geweest met de opmaak van mijn ms. Ik heb de boven en ondermarge verkleind van 2,5 > 2,0. Dit scheelde mij 18 bladzijden in totaal. Ik heb de marges van een aantal pockets opgemeten. Misschien dat ik zelfs naar een bovenmarge van 1,5 ga, dit zie ik veel in andere pockets terugkomen.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 maart 2012 - 18:01
- WN!-verhaal afronden (herschrijven, laten proeflezen, redigeren) - Verhaal 1 herschrijven en laten proeflezen. - Van verhaal 2 de eerste versie hebben staan aan het eind van de maand. - Beginnen met verhaal 3 + verhaalopbouwschema - Research doen voor verhaal 3. - Column
WN!-verhaal is herschreven. Moet nog één puntje nalopen en dan kan het naar mijn laatste proeflezer, die al heeft aangegeven er momenteel tijd voor te hebben. De column is ook af. Moet hem nog overtypen en herschrijven/redigeren en dan kan 'ie gepubliceerd worden. Van verhaal 3 heb ik dan weliswaar nog geen verhaalopbouwschema gemaakt (foei. Je zou denken dat ik mijn lesje wel geleerd had en het braaf zou doen :rolleyes: ) - wellicht heb ik daar morgen tijd voor -, maar ik heb wel al een begin gemaakt met het verhaal (en het einde staat ook al). Voor ik het helemaal af heb wil ik wel nog even een proeflezer om hulp vragen, want ik vraag me af of het niet al te irritant gaat lezen als ik het hele verhaal in dezelfde - nogal aparte - stijl schrijf. Mezelf kennende schrijf ik het verhaal echter eerst af en moet ik straks dus alles gaan herschrijven (als blijkt dat het inderdaad vervelend leest). :D Niet meer toegekomen aan verhaal 2 en geen zin gehad in research. Nee wacht, dat is niet helemaal waar: ik heb op de officiële site van het onderwerp waar ik over schrijf rondgeneusd, maar ik ben daar niet veel wijzer van geworden. De beperkte tijd in aanmerking genomen gaat het erg lekker. Verhaal 3 wil perse geschreven worden en dat is heel fijn. Onderweg naar school verzin ik alvast allemaal zinnen die ik in het verhaal wil gebruiken, zodat ik ze alleen nog maar op hoef te schrijven (en helaas ook moet proberen te onthouden :lol: ). Ik ben er tot nu toe erg tevreden over, mede door de stijl.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 maart 2012 - 18:46
Richard, waarom schrijf je op A 5?
De redenen zijn, voor mij, logisch EileenO. Op deze manier zie ik meteen hoe mijn roman er straks, ongeveer, uit komt te zien. De alinea indeling is duidelijk, het leest lekkerder dan een compleet A4 vel, zowel op het scherm als papier. Op mijn computerscherm zie ik twee pagina's tegelijk (23 inch, breedbeeld) als ik aan het schrijven/typen ben. Als ik een hoofdstuk afdruk om te redigeren gaan er ook twee pagina's op één A4 vel, dit leest en redigeert prettiger. Dit alles is natuurlijk geheel persoonlijk. :)

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 maart 2012 - 9:18
Mijn doelen: -uitwerken plot voor mijn nieuwe YA-MS. -begin maken met schrijven. Aantal woorden ga ik nog over nadenken -schrijfwedstrijden volgen en brainstormen op ideeën(Kafka, microwedstrijden van Sol?, misschien Het laatste testament) -proeflezen! (spreekt zichzelf heel ernstig toe...) Mijn plot inmiddels een stuk meer uitgewerkt, maar helemaal in de vingers heb ik het nog niet. Een paar scenes geschreven, waarvan de toon wel juist is, alleen gaat het zo langzaam... Brainstormen voor schrijfwedstrijden ligt een beetje stil. Met een snotterneus gaat het concentreren ook een beetje lastig. Gelukkig zijn de deadlines nog ver weg. Proeflezen ben ik aan begonnen, maar moet nodig weer verder! Al met al best tevreden gezien mijn volle hoofd en andere drukte :)

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 maart 2012 - 19:57
Ik heb helaas niks meer terug gehoord van die Amerikaan, jammer. Ik heb al een paar dingen klaarliggen om er een scenario van te maken, maar die laat ik graag nog even een paar maanden liggen, zodat ik er daarna weer een betere kijk op heb. Ik wil eigenlijk nog een nieuw verhaal starten, maar ik moet nog even inspiratie krijgen.