Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ervaringen Schrijfcursussen en- workshops

Zelf ben ik niet meer actief op dit forum, dus het heeft geen zin om mij berichten te sturen met ervaringen. Omdat ik zelf in de toekomt ook ooit nog wat goede cursussen wil gaan volgen, dacht ik, laat ik een verzameltopic maken. Ik zie zoveel verschillende topics over verschillende cursussen, dat ik het eens wilde verzamelen met meningen over de verschillende cursussen. Volgens mij is er nog niet echt zo'n verzameltopic. NTI Jeugdverhalen schrijven
 • Ik ben er niet zo over te spreken. Bij elk hoofdstuk (15 in totaal) zitten vier opdrachten. Hiervan mag je er maar één insturen ter beoordeling. Dat vind ik vrij weinig. Verder vind ik dat de schrijfopdrachten vaak totaal niet aansluiten bij het betreffende hoofdstuk. Voorbeeld: Na drie hoofdstukken over resp. "schrijven voor baby's en peuters" / "de geschiedenis van het jeugdboek van de middeleeuwen tot 1700" / "schrijven voor kleuters", is een opdracht "Beschrijf de handelingen voor een pantomime [...] voor 10 jarigen." Inhoudelijk niet zulke hele goede reacties van de docent, wel snelle reacties. (kippiemet)
 • Er staat veel informatie in de cursus over bepaalde typen boeken enzo. Veel basisinformatie, maar er wordt weinig verteld over verhaalopbouw, interpunctie, plot enzo. Zou hem niet iemand aanraden. (lize)
 • De cursus Jeugdverhalen schrijven bij de NTI heb ik een proefmaand geprobeerd, maar ik wist al snel dat dit niet was wat ik wilde. Oa omdat de theorie niet goed aansloot bij de huiswerkopgaven en omdat ik de opdrachten die ik kreeg onvoldoende gericht vond op wat je IMO zou moeten doen als schrijfster, iets waar ze bij de cursus Kinderverhalen schrijven van het NHA wel ruim voldoende aandacht aan besteden. (Four Seasons)
 • Ik vond de cursus van NTI heel schools. Heel veel informatie die uitgediept werd, Op zich wel veel van geleerd. Herschrijven van mega oude verhalen, rijmpjes, kort vehaaltje, veel boeken lezen. Ze behandelen bij het NTI voor kids van 0-12 (als ik me niet vergis, kan ook tot 14 jaar zijn). Het is natuurlijk een hele brede cursus. (angel B)
Korte verhalen en romans schrijven
 • Ik kan alleen maar zeggen dat het heel interessant is en leuk om te doen. Kan het iedereen aanraden. Wat ik ook prettig vind is dat alle huiswerk per email gaat. Supergemakkelijk dus. (Jaike)
 • Leuke cursus waar ik veel van geleerd heb. (josje)
 • De docent is Hans van Mors en ik vind dat hij heel ter zake kundig is, hij weet feilloos de problemen eruit te pikken en de vinger op de zere plek te leggen. Zijn commentaren zijn kort, maar wel treffend. Ook vind ik het prettig dat hij heel snel nakijkt. In principe dezelfde dag, of als je laat instuurt de volgende ochtend al. (Pien Ling)
 • De cursus bevat dertig hoofdstukken en is goed opgebouwd. Je komt bijvoorbeeld in aanraking met een hele serie genres, maar ook dingen als bijvoorbeeld de rol van de verteller, perspectief, karakteropbouw, doseren van informatie en research komen aan bod. Dit maakt dat de cursus een goede balans heeft tussen het leren van de valkuilen en het schrijven zelf. Je wordt uitgedaagd plots te verzinnen voor allerhande verhalen en er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Hierdoor is het echt een schrijfcursus. Ter Mors is kort in zijn commentaar, maar het is altijd raak. In één zin weet hij de essentie van een probleem bloot te leggen. Het doet soms pijn, maar het is wel leerzaam. De opdrachten worden beoordeeld met cijfers. De relevantie hiervan betwijfel ik. Óf ze zijn heel soepel in de beoordeling, óf ik ben heel erg goed, maar ik heb van anderen gehoord dat er in dat geval meer mensen zijn die heel erg goed zijn. (trannel)
[hr] NHA Kinderverhalen schrijven
 • Ik heb die cursus een jaar of vier geleden gevolgd, tenminste, alleen de proefperiode. Na een maand ben ik weer gestopt. De feedback op mijn schrijfsels was erg karig, die ging niet verder dan: goed gedaan, cijfer 8, en dat was het dan. Omdat ik daar dus niets van leerde en ik ook de opdrachten niet erg uitdagend vond, was het geen cursus voor mij. (Ing)
 • Ik begon aan deze cursus terwijl ik nog niet eerder een kinderverhaal had geschreven, het was helemaal nieuw voor me. In deze cursus heb ik veel geleerd en de docente Jacobina Kunnen beoordeelde mijn verhalen. Tijdens deze cursus moet je veel verhalen schrijven, en dat is juist goed, daar leer je van. En van Jacobina Kunnen kreeg ik goede tips en kritiek waar ik echt iets mee kon. Jacobina nam ook altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden! (Naturalwoman)
Korte Verhalen Schrijven
 • In afwachting van ervaringen / meningen
Scenario Schrijver
 • In afwachting van ervaringen / meningen
[hr] LOI Creatief schrijven
 • In afwachting van ervaringen / meningen
Kinderverhalen schrijven
 • In afwachting van ervaringen / meningen
Gedichten schrijven
 • In afwachting van ervaringen / meningen
(Auto)biografie schrijven
 • In afwachting van ervaringen / meningen
Schrijven
 • In afwachting van ervaringen / meningen
[hr] Online Academie Ontdek je schrijftalent
 • Ik heb voor 'ontdek je schrijftalent' gekozen en heb net 2 lessen gehad. Erg leuk en leerzaam om commentaar van een prof te ontvangen. Dit is mijn eerste schrijfcursus/workshop die ik doe en vooral het veelzijdige trok me aan. Elke les behandel je iets anders. Ik hikte inderdaad tegen het poëziegedeelte aan, maar ik kan niet zeggen dat het niet leerzaam was. Ik had al het idee dat het voor mij een zwak punt was, maar kreeg daarnaast ook te horen wat er wel goed aan was en dat sommige dingen ook in andere soorten teksten gebruikt kunnen worden. (Ajstinad)
 • Wat ik jammer vond aan deze workshop is dat ik soms een betere voorbereiding had willen hebben op de slotoefeningen, bijvoorbeeld hoe het zit met aa bb cc rijmen, en hoe lang een gedicht moet zijn. Ook bij de eerste opdracht had ik van te voren meer informatie willen hebben over het schrijven in scenes (inleiding- kop - einde, of zoiets) en had voor de opdrachten (bijvoorbeeld het beschrijven van tijd, of het schrijven van essays) dus schrijfboeken geraadpleegd. (Four Seasons)
 • Ik vind het juist leuk dat je niet helemaal uitgekauwd krijgt hoe het precies moet, maar dat je het met enige richtlijnen op je eigen manier mag doen en daar achteraf de feedback op krijgt. Het is ook een goede manier om het 'op commando schrijven' te leren en soms te experimenteren met writerblocks. (Ajstinad)
 • Ik vond 'ontdek je schrijftalent' een steengoeie cursus, helemaal tof. (Suma)
 • De online academie bevestigde mij wat mijn sterktes/zwaktes waren. Het motiveerde me ook, gaf me hoop smile . Dus in die zin heb ik er zeker wat aan gehad. (daantie)
 • Die cursus heeft mij veel geleerd, en kreeg snel mijn ingeleverde opdrachten via de mail terug. De op en aanmerkingen waren duidelijk en terecht, het heeft mij mijn (schrijvers)ogen goed geopend. Ik pluk er nu nog steeds de vruchten van. De cursus kan ik echt iedereen aanraden. En wat ik ook belangrijk vindt is dat de kosten van de cursus meevallen. (Jeanet)
Personages, conflict, perspectief
 • In afwachting van ervaringen / meningen
Essays schrijven
 • In afwachting van ervaringen / meningen
AVI kinderboeken schrijven
 • In afwachting van ervaringen / meningen
Ontdek je eigen stijl
 • In afwachting van ervaringen / meningen
Schrijven voor kinderen
 • Ook de cursus van de Online Academy gedaan. Vorige week de laatste les ingestuurd (en zaterdag reactie ontvangen van Jacobina) Ik vond (en vind) dat ik goede en duidelijke feedback heb gehad van haar. (Angel B.)
Gedichten en liederen schrijven
 • Ik heb 'Gedichten en liederen schrijven' van Yke Schotanus gevolgd en ik ben daar heel enthousiast over. Iedere les krijg je een brokje theorie en heel wat gevarieerde opdrachten. Bij de eindopdracht van iedere les krijg je vrij uitvoerige feedback. Daar heb ik echt veel aan gehad: er werd heel duidelijk uitgelegd waarom het goed of niet goed was. Een aanrader voor wie (betere) poëzie wil schrijven. (muchacha)
 • Ik heb leren nadenken over wat een gedicht een (goed) gedicht maakt. Ook heb ik geleerd om regels af te breken en om met de betekenis van woorden te spelen. Ik had de indruk dat Yke Schotanus wel positief was over mijn manier van dichten oa omdat hij wat dichtwerk die ik als huiswerk had gemaakt heeft gebruikt om zijn ideeën over een bepaalde vorm van poëzie te illustreren in Schrijven Magazine vorig jaar 2009 en omdat hij me schreef dat het boek over gedichten schrijven van Chrétien Breukers, zeker mijn niveau was. Ik weet niet of dit allemaal gebeurd zou zijn, als ik niet die workshop had gedaan. Dit is één van de leukste cursussen die ik ooit heb gedaan. Ik hoop dat Yke Schotanus nog met een vervolgcursus komt, want ik kan er geen genoeg van krijgen! (Four Seasons)
Columns schrijven
 • Ik heb de cursus 'columns schrijven' gedaan. Hoewel ik in de theorie niet veel nieuws heb gelezen (heb al zoveel schrijfboeken verslonden) vond ik het goed opgebouwd. Ik vond de cursus vooral nuttig vanwege de feedback. Louis Stiller weet goed de vinger op de zere plek van je columns te leggen. (Favake)
Autobiografisch schrijven
 • In afwachting van ervaringen / meningen
Korte verhalen schrijven
 • In afwachting van ervaringen / meningen
Fantasyverhalen schrijven
 • Inmiddels heb ik net de tweede les opgestuurd gekregen en feedback op de opdracht van de eerste. Het is, voor mij, een motiverende cursus met eye openers, leuke oefeningen en feedback die me aan het denken zet. Ik heb, sinds ik besloten heb me (voorlopig) toe te gaan leggen op het schrijven van fantasy, de lol in het schrijven terug. Eigenlijk heb ik nog nooit zo veel lol in het schrijven gehad smile Deze cursus draagt daar zeker aan bij. (AndreaClimbing)
 • Ik vind het echt jammer dat de cursus is afgelopen, het had van mij nog wel 10 lessen door mogen gaan! En ik ben ook erg benieuwd naar het vervolgadvies. Dit was namelijk mijn eerste 'echte' cursus en het smaakt naar meer. (Spelvout)
[hr] Schrijversvakschool 4-jarige opleiding
 • Ik heb het eerste jaar van de svs gedaan. Een onaangename ervaring. Men vond mijn werk niet goed genoeg en ik mocht voorwaardelijk over naar het tweede jaar. Moest ik wel aan het begin van het nieuwe jaar vertellen tegen de nieuwe groep dat ik daar dus voorwaardelijk zat. Dat leek me nu niet bevorderlijk voor mijn creativiteit. Hulp bij mijn manuscript dat ik al had geschreven werd weggelachen: Daar was ik nog lang niet aan toe, aan zelfs maar denken aan publiceren. Uit frustratie heb ik het toen maar opgestuurd naar een uitgever, 'en de rest is geschiedenis.' (Ondine)
 • Ik heb de schrijversvakschool zelf doorlopen en ik ben er nog steeds erg positief over. Ik heb er veel aan gehad, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik (bijna) geen enkele schrijfervaring had en niets van literatuur wist. Als je al meer kennis of vaardigheid hebt moet je je afvragen wat de meerwaarde is. Maar toen (en ik geloof nu ook nog wel) was er een mogelijkheid om bv in het derde jaar in te stromen. Maar voor mij ging er dus een hele nieuwe wereld open en dat vond ik geweldig. Bovendien werd ik erg gestimuleerd om te gaan lezen, en kritisch naar het werk van anderen te kijken. Ik heb de opleiding in 2005 afgerond. (Gerard Klappers)
Proza
 • Ik heb vorig jaar een korte cursus prozaschrijven gedaan aan de SVS en ik moet zeggen, ik heb er heel erg veel geleerd. (Iris Bee)
 • Ik heb wel een aantal losse cursussen gedaan waar ik veel aan gehad heb. Proza, korte verhalen. (Ondine)
 • Ik heb bij de schrijversvakschool in Amsterdam drie 8-weekse cursussen gedaan: Proza (=kort verhaal); Schrijftraining en Roman. Alle drie erg leuk en leerzaam. Bij schrijftraining krijg je telkens korte opdrachten te doen die zeer verschillend zijn. Zeer stimulerend! Bij proza moet je in de acht weken een kort verhaal schrijven en bij Roman schrijf je een deel van een roman. (marlies)
 • Prozacursus heb ik het jaar ervoor gedaan (2005), heb ik wel heel veel van geleerd, een aanrader. (nenko)
Roman
 • Zie Proza, kopje van marlies
 • Ik heb afgelopen jaar (2006) de cursus roman schrijven gevolgd. Ik vond 'm tegenvallen. Het werkte bij mij minder motiverend. (nenko)
Schrijftraining
 • Zie Proza, kopje van marlies
[hr] Script Plus In afwachting van ervaringen / meningen van verschillende cursussen [hr] Annie van Gansewinkel Schrijven met losse handen
 • Dit is echt een ideale cursus wanneer je een specifiek probleem hebt waar geen cursus voor bestaat. In overleg met van Gansewinkel kun je kijken welk type opdrachten je wilt hebben. Deze worden dan op maat gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld een cursus herschrijven gedaan en overlegden we na elke opdracht (5 stuks) of het verstandig was met een verhaal verder te gaan (voor de cursus) of met een volledig nieuwe opdracht te beginnen. Het commentaar dat ik kreeg was relevant en leerzaam. Een aanrader. (trannel)
[hr] Artedu Schrijfvakantie Frankrijk - cursus
 • Ik heb in 2004 een schrijfcursus in Frankrijk gedaan bij Artedu. De docente was Elle Eggels. Het is mij prima bevallen, heb erg genoten en er veel aan gehad. Je kon een verhaal o.i.d. meenemen om er verder aan te werken bijvoorbeeld. We kregen soms een onderwerp om over te schrijven en dan lazen we het voor en Elle gaf feedback en tips. Ze las tussendoor ook ons meegebrachte werk en gaf er feedback op. Een ochtend gingen we naar een markt om daar over de mensen te schrijven. (Anoukplant)
[hr] CKE (centrum voor kunsten Eindhoven) Schrijven voor kinderen
 • Heel leerzaam en ook zeer prettig dat je elke week een kort stukje moest schrijven. Nu heb ik dus allemaal verschillende verhaalideeën, die ik ooit nog kan verwerken tot een boek (twaalf lessen, twaalf boeken) De cursus geeft informatie over verschillende onderdelen van het schrijven voor kinderen, bijvoorbeeld avi-schrijven, dichten, show en tell, spanningsopbouw, dialogen, enz. Niet alles was nieuw voor mij, maar dat gaf niet. Tijdens deze cursus heb ik ook geleerd feedback te geven en te ontvangen. Voor de brede schrijfontwikkeling een prima cursus. (Sjee)
[hr] Wim Daniels Kinderboeken schrijven
 • Deze workshop is aan te bevelen voor finetuning. Die man weet zo verschrikkelijk veel van taal, dus je leert vooral heel kritisch naar je eigen tekst te kijken.
[hr] [br] Heb je een cursus gevolgd en wil je je ervaring / mening delen? Stuur mij dan even een pb (of laat een berichtje achter), dan pas ik deze beginpost zo snel mogelijk aan!

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder

Mooi werk Noekie! Ik zou wel de focus willen leggen op de ervaringen. De cursussen zelf staan compleet genoeg in de schrijfgids en schrijfagenda. Vandaar dat ik de titel heb aangepast.

Ik Maak hem ook nog even 'sticky' zodat ie bovenaan in de lijst blijft staan.

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Fijn dat je het een goede topic vindt, kostte wat werk, maar dan heb je ook wat ;) Titel klinkt prima zo Dries, de topic is inderdaad ook bedoeld voor de ervaringen, zodat mensen daaruit kunnen afleiden welke ze zullen kiezen! En bedankt voor de sticky :D

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Over mijn ervaring met Gedichten en liederen schrijven bij de Online Academie: Ik heb leren nadenken over wat een gedicht een (goed) gedicht maakt. Ook heb ik geleerd om regels af te breken en om met de betekenis van woorden te spelen. Ik had de indruk dat Yke Schotanus wel positief was over mijn manier van dichten oa omdat hij wat dichtwerk die ik als huiswerk had gemaakt heeft gebruikt om zijn ideeën over een bepaalde vorm van poëzie te illustreren in Schrijven Magazine vorig jaar 2009 (nr. 2) en omdat hij me schreef dat het boek over gedichten schrijven van Chrétien Breukers, zeker mijn niveau was. Ik weet niet of dit allemaal gebeurd zou zijn, als ik niet die workshop had gedaan. Dit is één van de leukste cursussen die ik ooit heb gedaan. Ik hoop dat Yke Schotanus nog met een vervolgcursus komt, want ik kan er geen genoeg van krijgen!

Lid sinds

17 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Twee ervaringen:
NTI: Korte verhalen en romans schrijven
Het is alweer een paar jaar geleden dat ik deze cursus volgde. Destijds was het Hans ter Mors die deze cursus gaf.
De cursus bevat dertig hoofdstukken en is goed opgebouwd. Je komt bijvoorbeeld in aanraking met een hele serie genres, maar ook dingen als bijvoorbeeld de rol van de verteller, perspectief, karakteropbouw, doseren van informatie en research komen aan bod. Dit maakt dat de cursus een goede balans heeft tussen het leren van de valkuilen en het schrijven zelf. Je wordt uitgedaagd plots te verzinnen voor allerhande verhalen en er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Hierdoor is het echt een schrijfcursus. Ter Mors is kort in zijn commentaar, maar het is altijd raak. In één zin weet hij de essentie van een probleem bloot te leggen. Het doet soms pijn, maar het is wel leerzaam.
De opdrachten worden beoordeeld met cijfers. De relevantie hiervan betwijfel ik. Óf ze zijn heel soepel in de beoordeling, óf ik ben heel erg goed, maar ik heb van anderen gehoord dat er in dat geval meer mensen zijn die heel erg goed zijn.

Annie van Gansewinkel: Schrijven met losse handen
Ook deze cursus heb ik alweer een paar jaar terug gevolgd. Dit is echt een ideale cursus wanneer je een specifiek probleem hebt waar geen cursus voor bestaat. In overleg met van Gansewinkel kun je kijken welk type opdrachten je wilt hebben. Deze worden dan op maat gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld een cursus herschrijven gedaan en overlegden we na elke opdracht (5 stuks) of het verstandig was met een verhaal verder te gaan (voor de cursus) of met een volledig nieuwe opdracht te beginnen. Het commentaar dat ik kreeg was relevant en leerzaam. Een aanrader.

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel interessant, er wordt al vaak gevraagd naar de ervaringen van een cursus die iemand vanplan is te gaan doen. En nu staat alles geordend bij elkaar. Hier zullen velen volgens mij gebruik van maken. Ik ga het in elk geval volgen, zit ook nog te denken aan een cursus. Ik heb zelf de cursus ontdek je schrijftalent gedaan en daar toen ook een topic van gemaakt. Die cursus heeft mij veel geleerd, en kreeg snel mijn ingeleverde opdrachten via de mail terug. De op en aanmerkingen waren duidelijk en terecht, het heeft mij mijn (schrijvers)ogen goed geopend. Ik pluk er nu nog steeds de vruchten van. :D De cursus kan ik echt iedereen aanraden. En wat ik ook belangrijk vindt is dat de kosten van de cursus meevallen.

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

:) Hallo!!!!

Ik ben net vanaf January een cursus korte verhalen en romans-schrijven begonnen,
prachtig!!!!
Beleef er ook veel plezier aan,voor mijn eerrste opdracht had ik een 7!
ben nu met mijn tweede bezig.
Hoop leuk contact met jullie te krijgen en zo ervaringen uit te wisselen.

Groetjes vanaf een wit eiland,
Texel!

gr.Brigitte

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik deed de cursus 'schrijven voor kinderen' bij het CKE (centrum voor kunsten Eindhoven) van ons eigen Netty (Zjors).
Heel leerzaam en ook zeer prettig dat je elke week een kort stukje moest schrijven. Nu heb ik dus allemaal verschillende verhaalideeën, die ik ooit nog kan verwerken tot een boek (twaalf lessen, twaalf boeken :D )
De cursus geeft informatie over verschillende onderdelen van het schrijven voor kinderen, bijvoorbeeld avi-schrijven, dichten, show en tell, spanningsopbouw, dialogen, enz. Niet alles was nieuw voor mij, maar dat gaf niet.
Tijdens deze cursus heb ik ook geleerd feedback te geven en te ontvangen. Voor de brede schrijfontwikkeling een prima cursus. Er is ook een vervolgcursus waarin je aan een project kan werken.
Website: www.cke.nl

Al eerder volgde ik een workshop bij Wim Daniels. Daar leerde ik Favake en Vente kennen. Heel leuk.
Deze workshop is aan te bevelen voor finetuning. Die man weet zo verschrikkelijk veel van taal, dus je leert vooral heel kritisch naar je eigen tekst te kijken.
Meer info via zijn website: www.wimdaniels.nl

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ervaringen zijn weer toegevoegd in de beginpost!

Ik ben blij dat iedereen blij is met deze topic :)

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Ja, helemaal goed zo'n overzicht.

Was zelf ook zoekende en had ook een onderwerp aangemaakt.
Maar die mag overigens wel weer verwijderd worden.
Weet niet of je dat zelf kan doen of beheerders?
Hij is wat overbodig eigenlijk.
Had toen snel gezocht in het forum, maar kon toen niet zoveel vinden
op dat moment.
Maar gaande weg al heel veel informatie her en der gelezen.

Groetjes van Ivonne.

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Noekie, Sinds kort ben ik begonnen met cursus Verhalen schrijven van Studieplan en tot nu toe vind ik het leuk en krijg allerlei kennisvragen, die je moet beantwoorden. Ook tips voor het schrijven. Ik hoop deze studie af te maken. André van der Water

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zag dat er voor de cursus fantasy van de online academie nog geen ervaringen gedeeld waren in dit topic, dus bij deze: Prima cursus, goed opgebouwd en uitstekende, motiverende feedback. Ik ben op dit moment bezig met een vervolgcursus bij dezelfde docente (deze vervolgcursus is overigens niet van de onine academie). Het heeft me een heel eind op weg geholpen. Ik ben overigens nog steeds erg benieuwd naar ervaringen met de cursus Personage, Conflict en Perspectief, ook van de online academie.

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Noekie, Wat ik mis zijn de ervaringen met de cursussen van uitgeverij Priem.( http://www.priem-uitgeverij.nl/ ) Heb je deze bewust niet in dit topic opgenomen? NB ik heb gezocht naar ervaringen met uitgeverij Priem, maar ik vond ze niet, terwijl ik wel dacht dat ze op dit forum te vinden zijn.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
'Het Domein' schrijversschool Arnhem Door Dries werd ik op dit forumonderdeel attent gemaakt. Mijn eerdere bericht en vraag plaats ik dus maar even hier: Zijn er hier mensen bekend met de cursussen 'Het Domein' te Arnhem.? Zo ja, hoe zijn de ervaringen? Ik heb mij opgegeven voor de cursus Tekst en beeld, die op 22 april begint.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een vraag aan degenen die de Schrijven Online cursus 'Gedichten en liederen schrijven' hebben gevolgd. Hoe groot is daarvan het gedeelte liederen schrijven?

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een vraag aan degenen die de Schrijven Online cursus 'Gedichten en liederen schrijven' hebben gevolgd. Hoe groot is daarvan het gedeelte liederen schrijven?
Ongeveer 25% van de cursus is liedteksten schrijven, dit komt bij les 4 aan bod. (Maar) je kunt ook het schrijfboek over gedichten en liedteksten schrijven (ook van Yke Schotanus) lezen. Heb je eerder een workshop/cursus bij de Online Academie gevolgd?

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, ik heb eerder de fantasy cursus gevolgd en die is goed bevallen. Ben gisteren toevallig net in het boekje 'Dichten doe je zo' van Yke Schotanus begonnen. Vind het goed geschreven en was nieuwsgierig naar de cursus. Ik ben niet echt geïnteresseerd in liedteksten schrijven, vandaar mijn vraag. Maar als het grootste gedeelte dichten is, overweeg ik het misschien.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gezien de fouten in de tekst op de website van Alicia denk ik dat je beter een ander kunt zoeken. Enige literaire referenties zie ik ook niet, ze heeft zo te zien geen ervaring met reguliere uitgevers. Een typisch voorbeeld van "iedereen kan wel een cursus aanbieden".

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
O.A.-CURSUS JOURNALISTIEK VOOR BEGINNERS Ik overweeg de cursus "Journalistiek voor beginners" van de Online Academie te gaan volgen. Wie heeft daar ervaring mee? Zitten cursusmateriaal en opdrachten goed in elkaar?

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Korte verhalen schrijven Online Academie Hallo, Ik overweeg de cursus 'korte verhalen schrijven' van de Online Academie te volgen. Op dit forum zie ik geen evaluaties. Is er hier iemand die er iets over kan zeggen? Al vast bedankt voor de te nemen moeite.

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Janaa, Ik heb 'em gedaan en wat ik geleerd heb is dat zo'n workshop de beste uitwerking heeft als je begint met een goed idee.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Fijn, zo'n topic. Ik heb al flink rondgelezen. Op het moment overweeg ik verhalen te schrijven voor allochtone kinderen. De vriendin van mijn oudste zoon vertelt me dat de allochtone kinderen op haar school, groep 6, 9-11 jaar, AVI-niveau 4 hebben. Ik heb nog steeds de grootste moeite te bepalen voor welke leeftijdsgroepen mijn verhalen zijn en overweeg nu een AVI-cursus bij Schrijven Online te gaan doen. Maar, heb je wel zo'n cursus nodig als je toch al voor oudere kinderen gaat schrijven op een lager niveau? Of kan ik dat soort zaken ook op een andere, goedkopere, manier uitvinden? En wat zou de cursus me als extra kunnen bieden? Iemand ervaringen en/of ideeën? Dank alvast.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Vandaag ontdekte ik dat de cursus schrijven voor kinderen (voor gevorderden) van het Centrum voor Kunsten in Eindhoven binnenkort zal starten. Jos Walta en Wim Daniels geven deze cursus in de kinderboekwinkel (waar Jos eigenaar van is). Ik vind het een verrassende combi en ik wil deze cursus dan ook aanbevelen. Van zowel Wim als Jos valt veel te leren, weet ik uit ervaring. Linkje Hoop dat dit mag. Ik heb geen aandelen in het CKE ;-)

Lid sinds

16 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hee da's interessant Sjee! Ik heb al eens een korte workshop van Wim gevolgd en daar was ik bijzonder over te spreken. Misschien dat ik deze ook ga doen, nooit te oud om te leren en zo :)